Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani zawezme sie

dieta mż od dzisiaj 29.10.2012

Polecane posty

Gość Idziezima
Przyjmiecie kulke do waszego grona? Jestem z tych co ciagle musza byc czujni, bo wystarczy poluzowac i brzuch rosnie w oka mgnieniu. Od zeszlej zimy trzymalam nadwage w ryzach, ale wystarczyl miesiac odkad odstawilam rower i cwiczenia, wrocilam do pieczywa, sera, smazonego i waga skoczyla w gore. Zaczynam dolowac patrzac w lustro, jestem zla, ze moje ladnie wyrobione miesnie chowaja sie juz pod warstwa tluszczu. Daje sobie tydzien na zmniejszenie apetytu, a do konca listopa brzuch musi sie cofnac! 153 cm, prawie 55 kg, ogolnie czuje sie napuchnieta dziwnie, rozkrecony apetyt na niezdrowe ostre i slone, samopoczcuie do bani. Wieczorem napisze czy wytrwalam 1 dzien i zastanowie jaki ogolnie plan.

Hej dziewczyny długo mnie nie było ale juz wracam i bede systematycznie. Ja niestety mialam "te dni" w ktorych bardzo ciezko jest sie mobilizowac do czegokolwiek ale sie nie poddałam. Disiaj zjadłam bardzo duzo kaloryczne jedzenie na obiad na kolacje bede jadla marchew.

Gość Idziezima
zaczynam od mz; glownie musze zrezygnowac z pieczywa, bo zle na mnie dziala. Na poczatku tez zero slodyczy. Z doswiadczenia wiem, ze apetyt moza uciszyc jedzac jak najmniej weglowodanow, dlatego pierwsze dni zamierzam jesc glwonie bialko i warzywa. A w pierwszej polowie dnia jablko lub 2. Dzis zaliczylam jablko, 2 jaja, surowke z feta, kabanosa i na kolacje troche sledzia w zalewie octowo olejowej.

a to co dla mnie najtrudniejsze to: -regularnosc i male porcje czesciej- lubie jesc wiecej a rzadko -wiecej rano a mniej wieczorem - mam dokladnie na odwrot -rezygnacja ze smazonego jedzenia -picie wiekszej ilosci wody lub ziol - pije glownie kawe i herbate czerwona

no wlasnie za duzo kawy i nie spie od 4. Bledne kolo bo zeby przetrwac znow bede musiala wypic. Trzeba cos z tym zrobic. Ogladam strony w necie z surowkami. Zrobie zaraz z tunczykiem i papryka i to bedzie moje jadlo do pracy. Zaczelam zapisywac w zeszycie co jem. Ukladacie codziennie plan co bedziecie jadly, czy dzialacie raczej spontanicznie weglug apetytu? Macie jakies ulubione strony z przepisami dietetycznymi?

2 dni bez pieczywa i juz brzuch poluzowal. Na razie jem sporo, ale regularnie i max do 19. Wczoraj na sniadanie jajecznica z 2 jaj i ogorek kiszony, kostka twarogu z pomidorem rozbita na 2 posilki, kotlet z piersi - smazony z surowka z papryki i zielonego ogorka. I jeszcze rano jablko. Duzo tego wszystkiego, ale licze na to ze apetyt bedzie slabl. W przyszly poniedz. wejde na wage. Moze naucze sie jesc regularnie np co 3 - 4 h. W sumie nie wiem jak byloby optymalnie. Mam wazenie ze przeze mnei zdycha topik :)weszlam i cisza

Ja dzisiaj nic nie jem. Tylko woda. Mam dzisiaj imprezę, takze musze sie dobrz czuc. Wszystko jest do zrobienia. Zaczynq sie w głowie

a ja jestem zła tak sie staram i nic waga stoi w miejscu cwicze i mało jem i zdrowo i nie rozumiem dlaczego tak jest

szczesliwa86 nie poddawaj się kochana! tez przez pierwszy tydzien mialam nerwy, ze nie ma efektów. Dopiero po 2 tygodniach stanęłam przed lustrem i byłam szczęśliwa jak widziałam efekty! Musisz nastawić się na ciąg długiego odchudzania, to nie potrwa tydzień czy dwa! Trzeba sobie powiedzieć, że 3 miesiące minimum jestem na diecie, a w trakcie przyswoić dobre nawyki żywieniowe i oduczyć się śmieciowego jedzenia. Ja nie jem słodyczy od 5 lat i ich nie potrzebuję, a nawet mi nie smakują... kiedyś? nie wyobrażałam sobie bez nich życia...tylko, że byłam chudą szkapą to mogłam sobie pozwolić. Teraz siedzę sobie z herbatką i cieszę się, że to ja kieruję swoją wolą, a nie jedzenie. Piszcie jak wam idzie i nie poddawajcie się za żadne skarby!! Trzeba w końcu skończyć z kompleksami :) Życie jest za krótkie na ciągłą walkę z kg!!

pina colada na imprezie jak sadze nie bedziesz saczyc herbaty? :) ja planuje w sobote gdzies zabalowac. Juz nawet sobie zalozylam, ze alko tylko w postaci wina, bo piwo na jakis czas odstawiam. Szczesliwa na poczatku zwykle waga rusza od razu, chyba ze zaczelas w tym czasie miesiaca, kiedy raczej gromadzi sie woda. Jesli tak -i wytrwasz- to za kilka dni waga spadnie dosc mocno. Ja dzis zgodnie z zalozeniami: jablko, puszka tunczyka z ogorkiem kiszo, surowka z papryki i ogorka szklar, 4 male korki sledziowe, ogorek kiszony z pomidorem.

no ja nie wiem własnie co jest grane tym bardziej ze na diecie jestem ok 2 tyg i naprawde sie trzymam udstalonej diety. Idziezima no a kiedy jest taki czas? pinakolada staram sie nie poddawac ale juz mnie szlak trafia bo jakbym chodz troche schudła i widziala efekty było by napewno łatwiej

no ja mam np tak ze na 5 przed @ chocbym nic prawie nie jadla to czuje sie napompowana i waga nie ruszy. Nie zauwazylas tego nigdy? Chyba nie tylko ja tak mam. Jesli jesz serio mniej niz zawsze od 2 tyg i cwiczysz, a masz nadwage to jest jakis problem. Chyba, ze twoja nadwaga jest niewielka. Albo moze duzo pakujesz na silowni :)Albo nadmiar soli w diecie. Musialabys przeanalizowac dokladnie co jesz. Moze zapisuj wszystko przez 1 tydz. Na papierze wyglada to inaczej niz w pamieci, wynika tak z moich doswiadczen :)

jak wam idzie? ja dzisiaj zjadlam parę kromek chleba z buraczkami. od jutra wracam do musli. :) słyszę już komplementy ze strony kolezanek i widze mały błysk zazdrości!! WARTO szczesliwa86 - pozostaje jeszcze gospodarka hormonalna. Kiedy ostatnio bylas u ginekologa?

no moze faktycznie zrobie badania.jak narazie koniec diety bo jestem z mała w szpitalu wiec nie bardzo mam czas na myslenie co jem.zobaczymy co pokaze waga jak wroce za ok tydzien

Hej dziewczyny. U mnie waga tez stoi ale nie poddam sie. Dzisiaj w prawdzie zjem normalny obiad ale jutro bedzie pomidorowa z ryzem a na kolacje kasz gryczana. Musze przejsc na bardziej drastyczne srodki. Zaraz wstaje i pije herbatke czerwona pozniej moze zjem jablko. Trymajcie sie

Dzisiaj mam większą wage niż jak zaczynałam :( Masakra koniec tego ! Może rozpiszecie mi co planujecie jeść w tym tygodniu może coś mnie zainspiruje