Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość może tutaj znajdę

Mamy dzieci z ADHD

Polecane posty

Gość stara baba z ADHD
no to jam ADHD, bo bymrzą wypieprzyła na zbity pysk z powodu braku pracy, z powodu, złodziejstwa jakie panuje w naszym kraju, z powodu oszustw, z powodu pozwalania na wykorzystywanie pracowników przez pracodawców, no jednym słowem za to, że rozwalili kraj dszczetnie, gdzie kur... i złodziej mają tylko rację bytu

Gość dodododood
Doswiadczona mama, taaaak, usprawiedliwiaj swoje patologiczne dziecko. Wkurzając mnie tacy rodzice. Ciekawe, czy dalej bedziesz za nim stac murem, jak bedzie miec 16 lat i bedzie domolowal wlasnosc sasiadów, na przykład, Takie dzieci mają sklonosci patologiczne, które trzeba kontrolowac a nie "stawac murem". Nie ogarniam tego, jak agresywne dziecko, maltretujace innych moze byc zasłanianie papierkiem - takie dziecko nalezy leczyc i tyle.

Gość brakmozgu
może podaj nam dokładne przyklady z sytuacji. I idz rowniez do innego psychologa poniewaz czasem warto uslyszec opinie kogos kto pierwszy raz sie zapoznal z dzieckiem tylko oczywiscie na wstepie nie mowic mu bylam u doktora x i on mowi ze dziecko moze miec adhd

Gość Jak ja moge okazac zrozumienie
Dziaiak zahcowuje sie wtedy tak gdy ma taki humor, gdy corka nie pozyczy mu linijki,gdy nie da spisac wyparcowania z matematyki, gdy nie ma 2 zl, gdy mu sie nudzi na lekcji Stąd te bicie,kopanie, plucie Moja corka jest zachukana,niesmiala ,bardzo wstydliwa z natury,nie potrafi ani slownie sie obronic, ani tym bardziej fizycznie, za kazdym razme bardzo placze ,i z bolu , z w upokorzenia, z dlatego ze znow ma cos zniszczone A to co radzisz,abym powiedziala chlopakowi, z etak nie mzona, ma przestac, to myslisz ze sobie do sluych to wziął? skad ze, usmiechal sie glupio pod nosem, nic sobie z moucb slow nie wziąl, a rodzice mają taką postawe ze zaslaniaja sie ze synek ma adhd i to nie ejgo wina ze moją corke w twraz uderzyl bo chcial sie popuisac przed kogami, albo zabral jej plecak i wody z krtanu nalal bo mu 2 zl nie dala, lub pomazal jej buzie dlugopisem bo mu nie dala sciagnac od siebie czegos tam Moje dziecko jest niebywale niesmiale, i nawet kazdy nauczyciel to potwierdzi ze jest starszie cicha,nie potrafi sie obronic, odezwac, jest kozlem ofiarnym SADYSTY To co ten chlopak wyprawia to psychopatia, poczytaj sobie dokladniej to opisalam jalk on sie zachowue To jest cos nieprawdopodobnego aby mojed dzieckow dzien w dzien w siniakach chodzilo cvale zaszcuute i poniszczone miala rzeczy

Gość brakmozgu
l te dzieci maja lat ? on nie robi tego bo ma adha sama napisala ze chcial sie popisac przed kolegami on to robi umysle a adha opiera sie na tym ze robi sie to bez zastanowienia

Gość brakmozgu
przepraszam za bledy zacina mi sie klawiatura

MA zdiagnozowane adhd,5 kalsa.Niew tylko popisowka, ale wystarczy mu w czyms nieustapic, juz agresja wystepuje do innych dzieci a uwielbia sie pactwic nad bardzo niesmailymi bo wie ze mu wtedy nikt nie odda Az starch pomyslec jak bedzie miec te 16 lat i ktos do niego nie tak sie odezwie lub powie ze jest nienormalnuy to co? wteedy krzeslem kogos w glowe rzuci i bedzie to potraktowane ze ofiara go sprowokowala wdając sie w nim w dyskusje czy pyskoiwke? To nastolatek z adhd musi miec zawsez ostatnie zdanie i nikt nie ma prawa mu w droge wchodzic bo jak nie to bedzie w siniakach choidzic lu z rozwaloną glową?wszyscy mają po kątach sie chowac i byc bezwgednie poslusznym wobec niego bo inaczej wybuchnie? Straszne co tutaj proponujecie

Gość brakmozgu
jak ja moge okaz zzumienie .... słcuhaj ja Cie całkowicie rozumiem i tez nie jestem za tym zeby stawac murem za dzieckiem i nie wazne czy ma kartke adhd czy. Ja bym sie zglosila do nauczyciela i powiedziala ze jesli ten chlopak nie przestanie zglosze rodzine do kuratora lub pomocy spolecznej czy nawet na policje bo niektore z tych sytuacji to naprawde prawdziwa patologia a nie choroba

Gość brakmozgu
Nie wazne czy ma zdiagnozowane czy nie psycholog wystawil papierek zeby miec tylko diagnoze jesli on sie usmiecha bo wie co zrobil to nie choroba. jESLI PEDAGOGO I NAUCZYCIELE NIE REGUJA TO POPROSTU OLEWAJA WIEM BO JESTEM Z ZAWODU NAUCZYCIELEM I TAKA JEST PRAWDA ZAGROZ ZE NASTEPNYM RAZEM ZGLOSISZ PRZESTEPSTWO I CIE ZADNA KARTKA NIE OBCHODZI BO NIE JEST WIARYGODNA

Gość sghjjjj
to nie ADHD tylko drań, nie umaiłaś wychować dziecka a teraz zwalasz na ADHD, trzeba było sobie zrobić jedno i zająć się nim porządnie a nie napieprzyłaś troje to masz teraz to co sobie wychowałaś,

Ja od Listopada corcie przenosze do innej szkoly, dziecko bardzo sie ucioeszylo na ta wiadomosc

Gość male ciche
Jak ja moge okazac zrozumienie- ja sobie nie wyobrazam, ze nauczyciele i dyr. na cos takiego pozwalaja, musisz pojac ostrzejsze kroki, przypomina mi sie jeden chlopiec, wlasnie z 5klasy, mial papier na adhd a byl zwyczajnie nie wychowany i zachowywal sie jak bandyta, mamusia stala za nim murem a on tak uderzyl dziecko, ze mu popekala czaszka, byla to totalnie nietrafiona i falszywa diagnoza, na szczescie dyrektor szkoly sie sprawa zajal, szkoda, ze zdazyl juz kogos tak dotkliwie pobic, dodam, ze chlopiec nie mial zadnych podstawowych objawow adhd

Gość fgtrtrt
za chwilę napiszesz, że ma jeszcze dysleksję, ciekawie co jeszcze wymyślisz, aby drania usparwiedliwić

Gość doświadczonamama
Wiesz ja nie mogę uwierzyć w to, że rodzice nic nie robią w tej sprawie. Musisz koniecznie z nimi jeszcze raz porozmawiać. Mój syn ma obecnie 18 lat jest wspaniałym bardzo zdolnym chłopakiem. z ADHD tylko konsekwentne postępowanie rodzic- szkoła, daje super rezultaty. MUsisz wyznaczyć np. jeden raz w tygodniu spotkania z chłopca rodziną + wychowawca + pedagog szkolny i omawiać spokojnie to co się wydarzyło.

Gość a dlaczego nie zaczniesz
w końcu wychowywac swoje dziecko tylko zasłaniasz się jakims bzdurnym wymyłem psychologów którzy rozkładali ręce nad rozpieszczonymi bachorami i tak powstał termin ADHD , pach na dupie tyle razy ile będzie trzeba i od razu choroby mu przejdą , to wina rodziców nikogo więcej ! nie wstyd ci ze stworzyłas potwora terroryste i cholera wie co jeszcze ?

Gość brakmozgu
JA WIDZE ZE NIEKTORZY SIE POGUBILI I NIE WIEDZA CO CZYTAJA. DLA MNIE POWINNAS TO ZGLOSIC STANOWOCZO I OSTRO POTRAKTOWAC TA SPRAWE A NIE PRZENOSIC DZIECKO JESLI ONA SIE CIESZY TO AKURAT DOBRA NOWINA ZA DUZO OSOB NIE REAGUJE NA ZLE ZACHOWANIA I POZNIEJ SA WIELKIE TRAGEDIE

Gość kiedyś zamiast terminu adhd
był poprawczak , zakład poprawczy poszukaj takiej instytucji i tam szukaj pomocy

Gość brakmozgu
dokładnie kiedys był pas na dupe albo poprawczak a teraz w niektorych krajach nie mzoesz dziecka tknac b o ma prawo cie zglosic ze go bijesz. Nie popieram bicia ale adhd to wymowka. A dla niektorych szkloa nauczyciel pedagog ma w nosie dzieci wiekszosc jest tam bo miala farta zajac takie stanowisko a nei dlatego ze jest pedagogiem z powolania

Dosiwadczonamama, czytaj ze zrozumieniem bo masz problemy z tym co pisze,by zapamietac.Co robią? pokryją starty,koszty,odkupia rzeczy, i stają ZAWSZE murem za wlasnym dzieckiem usporawiedliwiając je ze ma adhd, to robią Spotkania z tymi rodzicami i wychowawcą byly przynajmniej 2-3 razy w mieisacu regularnie, i tyle robią ile pokruyja straty finansowe a dzieciak nadal terroryzuje Zadne slowa, zadne upomniania, zadne rozmowy do niego nie docierają ,to co ja mowie, to co wychowawca mowi do niego , przytaknie a za jakis czas znow to samo Najgorsze jest to jak pisalas, stawiac w obronie wlasnego dziecka na tak skandaliczne zachowania i to wlasnie tamci rodzice to robią, wyszukują powodow dlaczego w twraz ją uderzy, dlaczego jej ponisczyl rzezczy,a bo sie do niego nie odzywala, a bo nie dala mu przepisac lekcji, i szukanie usprawiedliwen.To jest stawanie murem za swoim dzieckiem jak radzisz Karygodne co tu kobieto proponujesz. Na porozumienie z tym dziekckiem nie ma szans bo rodzice za wszelką cene zaslaniają sie swistkiem ze dziecko ma adhd i jedynie co robia to szkody pokrywają Dlatego corka jest przenoszona, niech inne dzieci dalej tak terroryzuje, zobaczy,y czy za kilka lat ten chlopak nie skonczy z glową w piachu jak kumus cierpliwosc sie skonczy Inaczej bym pisala jakby to twoja corka byla tak traktowana jak moja przez malego sadyste ktory jest bezkarny

bys pisala*

Gość doświadczonamama
Absolutnie nie mam problemów z czytaniem ze zrozumieniem. Powiem, więcej to Ty masz problemy z pisaniem, formułowaniem zdań i agresją słowną , napastliwością. Tylko dlatego, że ktoś ma inne zdanie. Jako człowiek inteligenty zrozumiałabyś, to że nie ma poprawy mimo spotkań (jeżeli takowe były)- to jest według mnie nic nie robienie. Bo z takim dzieckiem trzeba pracować, trzeba go wspierać, negować złe zachowania i umacniać te dobre.

Gość brakmozgu
wiec Ty nie rozumiesz co ona pisze bo to nie o jej dziecko chodzi tylko o chlopaka w szkole wiec jak ona ma pomagac go wychowac skoro rodzice staja z anim murem ?

Gość sfsgfgsfsf
"to nie ADHD tylko drań, nie umaiłaś wychować dziecka a teraz zwalasz na ADHD, trzeba było sobie zrobić jedno i zająć się nim porządnie a nie napieprzyłaś troje to masz teraz to co sobie wychowałaś, " xxxxxxxxx niektórzy mają chyba problemy z czytaniem ze zrozumieniem. do kogo ten apel? jakaś babka wypisuje o problemach swojej córki i chłopaku, który ją prześladuje. matka tego chłopca nie udziela sie na forum!! syn autorki nie bije i nie prześladuje żadnych dzieci. xxxxxxxx do jak mogę okazać zrozumienie: rozciąganie swojego jednostkowego doświadczenia na wszystkich z ADHD jest krzywdzące i nic nie wnosi do dyskusji, poza stereotypami o braku wychowania.

Gość doświadczonamama
faktycznie, rozumiem dlaczego wybrałeś/ aś taki nick. he,he

Gość brakmozgu
A ja mysle ze -jak mam okazac zrozumieniEe- dala do myslenia autorce ktora mowi ze psycholog jej dziecka mysli ze jej syn ma adhd -podala przyklad chlopaka ktory ma takie zaswiadczenie ale z jej opisu nie wynika ze on ma to adhd tylko jest zle wychowany.

Gość brakmozgu
no niby dlaczego ? bo wytknełam Ci to , że nie czytasz ze jednak nie umiesz czytac ?

Gość mvncxmb
Matka szykanowanego dziecka ma się zajmować tym, żeby sprowadzić na dobre tory tego chłopaka? Jedyne co powinna zrobić to starać się o jego usunięcie z klasy, skoro ani rodzice ani szkoła nie robią nic z takimi antyspołecznymi zachowaniami dzieciaka. Nie wiem jak można oczekiwać od osoby, której dziecko cierpi, zrozumienia dla takiego małego oprawcy.

Gość doświadczonamama
Bezmozgu -" ...że nie czytasz ze jednak nie umiesz czytac ?" - jeżeli odpisuję to znak, że czytam;) hi,hi i umiem czytać.

Gość brakmozgu
Odpisujesz ale bez sensu i nie na temat wiec nie czytasz ze zrozumieniem.