Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość może tutaj znajdę

Mamy dzieci z ADHD

Polecane posty

Gość gość
my żeby wykluczyć ADHD udaliśmy się na takie badania http://www.biomed.org.pl/badaniadiagnostyczne.html które mają dać nam ostateczną odpowiedź czy zachowanie dziecka to taki jego urok czy faktycznie coś bardziej skomplikowanego. Nie chce myslec ze to może być ADHD.

Gość gość
ten problem leczymy juz teraz terapia. U nas od kilku miesiecy wizyty w http://terapia-adhd.waw.pl/ . Indywidualne spotkania sa naprawde dobre i warte uwagi.

Gość gość
Podobno Neoglandyna dobrze działa na dzieci z ADHD, bo uzupełnia niedobory cynku (zawiera olej z wiesiołka)

Gość gość
gość 2016.10.04 ten problem leczymy juz teraz terapia. U nas od kilku miesiecy wizyty w http://terapia-adhd.waw.pl/ . Indywidualne spotkania sa naprawde dobre i warte uwagi. W Bardzo polecam takze terapie, to naprawde pomaga i duzo tez daje opiekunom.

Gość gość aneta
Mam syna z adhd nawet niewiecie z czym sie borykam na co dzien jak to zaburzenie wyniszcza całą rodzine .Łatwo jest oceniac stojąc z boku ile siły trzeba aby wstac kolejnego dnia i przetrwac kolejny dzien .Dzieci te sa bardzo wrazliwe nie potrafia radzic sobie z emocjami.To nie sa niegrzeczne bachory tylko trudne dzieci to nie ich wina trzeba je mocniej i bardziej kochac choc to bardzo trudne.

Gość Daria65087
Ja też mam dziecko z ADHD ,od kilku lat bierze leki i to pomaga .Dużo pomogła mi szkoła, chodzi do integracyjnej, teraz ma nauczanie indywidualne w domu i są postępy .Ja mam problem z sąsiadami ,kiedy tylko wyjdzie na dwór to jest wyzywane od głupków ,chorych psychicznie .Tak mówią dorosłe osoby.Każdy myśli że takie dziecko jest niewychowane .Tylko nikt nie wie jak jest ciężko.

Gość klaudyna83
Zdecydowanie warto przejść się z dzieckiem do psychologa. Mój synek był bardzo pobudzony nie tylko w szkole, ale także w domu. Długo zwlekaliśmy z mężem, czy wybrać się do poradni u nas w Gdyni, ale w końcu jego zachowanie było na tyle niepokojące, że nie mieliśmy innego wyjścia. Pani psycholog w Centrum Zdrowia Psychicznego zaczęła z Jaśkiem pracować, teraz jesteśmy po kilku sesjach i widać poprawę. Jeśli ktoś jest z Trójmiasta, to gorąco zachęcam do wizyt w www.czpgdynia.pl – nam bardzo pomogli!

Gość gość
ADHD to nie wina rodziców. Czasem tak po porostu bywa i trzeba pomóc dziecku a nie obwiniać rodziców ... Proponuję żebyś poszła z synem do specjalisty. Mój brat miał ADHD i jeździliśmy z nim na zajęcia do Centrum Terapii Dziecięcej Puzzel. Najpierw nie był chętny na zmiany, ale z czasem chętniej uczestniczył w zajęciach i z naszą pomocą zaczął radzić sobie z emocjami :) Tutaj masz namiary na to centrum jeśli byłabyś zainteresowana https://puzzel.com.pl/

Gość gość
Moje dziecko też ma ADHD. Zostało wykryte gdy syn miał 3 lata wiec stosunkowo wczesnie. Od tego czasu chodzimy na rozne terapie http://terapia-adhd.waw.pl/ Zarówno on jak i my swietnie zdajemy sobie sprawe jak razem zyc i jak z nim postepowac. Super sprawa.

Gość gość79
Witam ja też mam synka z Adhd ktore wykryto dopiero w tamtym roku a ma juz7 lat tak szczerze...zycie z takim dzieckiem to udręka,ciagle w ruchu i oczy dookola głowy trzeba mieć a agresja ...szok poreszto zostalam sama z tym nie mam zadnej pomocy nawet od partnera ale cóż radzić sobie trzeba jakoś.dlatego proszę o jakis kontakt kto mógł by mi pomóc bo oszaleje

Gość gość79
I pochodzę z lubelskiego jak coś

Gość gość
gość 2017.09.23 Moje dziecko też ma ADHD. Zostało wykryte gdy syn miał 3 lata wiec stosunkowo wczesnie. Od tego czasu chodzimy na rozne terapie http://terapia-adhd.waw.pl/ Zarówno on jak i my swietnie zdajemy sobie sprawe jak razem zyc i jak z nim postepowac. Super sprawa. Tego typu terapie rzeczywiscie pomagaja, sprobujcie, bo warto. U nas naprawde dziala i musze przyznac ze nam, jako rodzicom takze niezwykle pomaga.

Gość lejkaa
Bardzo skuteczne terapie dla dzieci z ADHD prowadzą też w ośrodku Logos w Warszawie ( na osiedlu zielone zacisze na targówku ). Spotkania z reguły w te same dni i w tych samych godzinach - to powoduje, że dziecko czuje, że to są wydarzenia stałe i regularne. To samo w sobie wpływa na poczucie bezpieczeństwa maluchów.

Gość gość szkoly
Co wy mamusie oceniacie jak ktoś wychował dziecko ? Widać wasze wychowanie które reprezentującej pożal się Boze....nic nie widzialyscie w życiu i nie spotkalo Was nic złego to nie potaficie zrozumiec czyjegoś problemu to co wasze dzieci idealne oj znam ja takie co tak myślą a najgorsze ich dzieci w szkole są właśnie....tylko nie wszystko nauczyciele wiedzą ....

Gość gosia6377
a ja polecam metode Biofeedback, bardzo pomoglo mojemu dziecku, lekarz podpowiedzial nam cos takiego. I oprocz tego terapie poznawczo-behawioralna, tylko trzeba znalezc dobrego terapeute. we wroclawiu chodzilismy na biofeedback do malego gabinetu na Racławickiej (Mind Balance) , i Promyka Słonca przy PKP

Gość gość
nam bardzo pomaga wizyta u psychologa, Pani Ewa Gordziej-Niewczyk ma super podejście do naszego dziecka

Gość gość
Jakbyście szukali dobrego ośrodka to w Gdyni jest Instytut Wspierania Rozwoju https://www.plusik-minusik.pl/ Naszemu dziecku bardzo pomogli. To profesjonalne miejsce z dobrymi, zaangażowanymi terapeutami. Ich pomoc w naszym przypadku była bardzo skuteczna.

Gość gość
ADHD to braki w koncentracji , nie agresja , a wypowiedzi Państwa są pełne agresji i zapewne Wasze dzieci nie były aniołkami , tylko w domu świetnie się zachowują przed rodzicami, zapewne nie chodziliście z nimi do szkoły wiec trudno tu mówić z cała pewnością że Wasze dzieci są ,,idealne ,, w swoim zachowaniu w szkole- Was tam nie ma , nie wiecie jak się zachowują i często inaczej niż w domu , a rodzice potem mówią , że to niemożliwe .

Gość Lala234
Mój syn ma ADHD. Nie jest agresywny. Jest raczej upierdliwy i irytujący. Wynika to chyba z tego, że bardzo chce być lubianym. Próbuje znaleźć przyjaciela, jednak jego głośność, mówienie nieraz przykrych rzeczy i intensywność jego działań powodują, że ludzie odsuwają się od niego. I dzieci i dorośli (w tym nauczyciele). Pracuję z nim ile się da. Nie ma dnia żebyśmy na ten temat nie rozmawiali. Mimo wszystko nie ma przyjaciela, nie jest lubiany i jest odrzucany przez inne dzieci. Płaczę ciągle. Jest mi przykro. I nie wiem co jeszcze mogę zrobić.

Gość gość
Kupie concerte agkoj@wp.pl

Gość gość
To że ktoś ma ADHD nie usprawiedliwia agresji, choć często takie dzieci nie mają kontroli nad swoim zachowaniem. Ale ADHD się leczy, i nie mam na myśli psychotropów czy innych tabletek. Ale terapię w ośrodku, jest terapia agresji, biofeedback na koncentrację, integracja sensoryczna i wiele innych. Ale to się trzeba zainteresować a nie "moje dziecko ma ADHD" i koniec tematu. Trzeba też odróżnić akcje od reakcji. Bo często agresywne zachowanie takiego dziecka jest odpowiedzią (niekontrolowana) na zaczepki innych dzieci. I też trzeba to dziecko nauczyć odpowiedniego reagowania.

Gość Mama dziecka z adhd

Adhd to nie choroba , to syndrom.

Moj syn przyjmuje equasym 20 mg. Kazdy zauwaza zmiane w jego zachowaniu, jest duzo spokojniejszy i latwiej mu sie skoncentrowac.