Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agiantkaa

Domowe sposoby malowania włosów, ZAPRASZAM! fiolet, róż, brąz, itd.

Polecane posty

Cześć.. wpadłam na ciekawy temat. Podzielę się z Wami jak nie wydawać na drogie farby, które można zamówić tylko przez internet, chodzi mi tu o kolorowe farby. Jeśli jesteś blondynką, aż po średnio ciemny brąz to zapraszam do dalszego czytania. ( ja mam ciemny brąz i po jednym razie mam lekkie przebłyski ;), mimo to nie odpuszczam i zastosuję jeszcze 3 płukanki - kiedyś miałam już całe fioletowe ;) ) - PIOKTANINA; fiolet - NADMANGANIAN POTASU; róż Oba kolory bardzo wyraziste po pomalowaniu! Jak robię płukanki; parzę pokrzywe - studzę ( może być woda- letnia), wlewam od 13-20 kropel pioktaniny, dolewam szklankę wody i polewam tym umyte już i spłukane włosy ( raczej nie stosujcie przed tym masek, odżywek bo zamkną dostęp do włosa). Zalecam rękawiczki ;) CZYM UMYĆ PIOKTANINĘ; - woda utleniona, - sok z cytryny, - + ew przy bardzo fioletowych dłoniach krem na noc ;) PRZY NADMANGANIANIE POTASU TA SAMA INSTRUKCJA. Jeśli chcecie ochłodzić już swój dawno znudzony złoty blond wystarczy w 2 szkl. wody lub pokrzywy wlać 3 krople pioktaniny ( nie więcej!) gwarantuję, że włosy będą miały ładny srebrny odcień ;) czy to blond czy złotawy brąz = zalecam 3 takie płukanki co każde mycie włosów. Po zabiegu owinąc włosy w ręcznik - nie trzeć i nie spłukiwać po wszystkim. ++++ z blondu na jasny brąz - płukanki z kory dębu lub z skorupek orzecha+++ do garnka 0,5 l wrzucić 2 duże łyżki kory dębu ( zielarski ok 3 zł) i zagotować, odcedzić, ostudzić - polewać - do 3 razy przy myciach ;) Jeśli macie jakieś inne domowe sposoby na ''farby'' to chętnie wypróbuję. Pozdrawiam!!!

A co jeżeli mam nadmanganian w 5 gramowych saszetkach. Jak wtedy zrobic plukanke?w jakich proporcjach? Bez pokrzywy, bo nie mam. I czy na mokre, czy suche włosy mam zrobić. Dziękuję z góry za info.

Gość rozaliaaaaaz jasnymi dodatkami
piochtanina a nie pioktanina