Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SNap

Trzeba byc prawdziwym idiota, zeby byc przeciwnikiem in vitro

Polecane posty

Gość Perw mobilna
Wilczyco w takim razie zalegalizujmy aborcję do końca 9. miesiąca, bo przecież kobiety ronią ciążę na każdym jej etapie.

Gość moj kot jest rudyyyy
co do adopcji - latwo ci mowic, ale jak juz poznasz milosc swojego zycia, prawdopodobnie bedzie twoim marzeniem miec dziecko, ktore bedzie malą miniaturka tej osoby. Poza tym rodzina, rod, i te sprawy. Jesli chodzi o eksperymenty - na pewno eskperymentuje sie z tkankami zwierzecymi uzywanymi dla celow ludzi, podobmie jak przeszczepianie organow. Jesli chodzi o te eksperymenty rodem z sci-fiction, nie zdziwilabym sie, o tyle, ze panstwa sprawuja jak sadze jednak ograniczona wladze nad korporacjami a korporacje medyczne sa jednymi z najpotezniejszych na swieice. jednak to wciaz nie jest zalegalizowanie tego prawnie. Jednak in vitro nie jest dla mnie synonimem takich eksperymentow. mysle ze mozna powiedziec o wielkiej granicy miedzy nimi. to o czym mowimy to mozliwe sciezki rozwoju nauki, jednak mowimy zbyt powierzchownie, istnieja niepokoje z tym zwiazane etc. rozszczepianie atomow mozna uzyc do produkcji bomby atomowj i elektrowni atomowych. a nie jest to to samo.

na szczęście niektórzy czują że są kimś więcej:) niech sobie ludzie żyją jak zwierzęta ale nie za sprawą minimorderstw

Gość Perw mobilna
I wrócę do hitu tej dyskusji-niezagnieżdżony zarodek jest tylko zarodkiem człowieka, a zagnieżdżony nagle w magiczny sposób staje się człowiekiem. :D :D :D :D :D

Natura nie jest głupia i celowo tworzy mechanizmy obronne. Dla mnie sprawa jest prosta - nie możesz normalnie mieć dzieci, czyli natura Ciebie skreśliła. I nie wolno mieć dzieci, bo doprowadzasz ludzki ród do degeneracji. Natura wypracowała mechanizmy obronne (jeśli brat rucha siostrę, to jest duża szansa, że ich dzieci będą bezpłodne czy jak powstaje muł, potomek konia i osła, to w 99% jest bezpłodny).

chujowo trochę że osoby bezpłodne czują popęd rozpłodowy no ale na pewno są na to jakieś hormony a odnośnie tego jakoby mieli być się gorsi - adoptując, bardziej błyśniesz w społeczeństwie niż zajmując się tylko "swoim" dzieckiem :)

Perw, takie cuś istnieje (bądź istniało jeszcze kilka lat temu) w niektórych częściach USA, gdzie niemal w ostatnim momencie można było zabortować dziecko. Ja aborcji nie mam zamiaru dokonywać i mam nadzieję, że nigdy nie stanę w sytuacji by choćby ją rozważać. ­ Biest29, nic nie jest proste, dlatego niech każdy decyduje o sobie. Nie można być czyimś sumieniem.

no wiesz wilczyco, idac twoim tokiem rozumowania należałoby zakazac jakiejkolwiek medycyny bo jest to ingerencja w nature z egoistycznej woli bytu do przetrwania i rozplodu.

Ja raczej nie dożyję skutków zabaw tej całej bandy popierdoleńców, nazywanych biologami czy genetykami (genetyka trzeba zaorać i przestać się nią zajmować). Współczuje naszym potomkom.

Za aborcję matka powinna iść siedzieć, nawet jak sama ma trójkę czy czwórkę dzieci. W takiej sytuacji powinna iść siedzieć, bo zagraża swoim narodzonym dzieciom.

okej, jesli jest stosunek, uswiecony przez kosciol katolicki, kazde nie sprzyjanie powstaniu z tego powodu dziecka jest grzechem. zarodek, jest natomiast jedynie wynikiem polaczenia komorki jajowej i plemnika, nie rozwiniete dziecko. na tej zasadzie np. kosciol nie karze nadmiernie uzywania srodkow wczesnoporonnych, nie jest to dla kosciola rownoznaczne z aborcja.

Momentami kpię. Bo cokolwiek tu się nie napisze dojdzie się i tak do tego, że nie nam decydować co zrobi druga osoba i jakie ma poglądy, w co wierzy itd A eugenika nie ma sensu bo wadliwe pule genowe i tak się po jakimś czasie odtwarzają:P

Gość Perw mobilna
Ale jakie to ma znaczenie w tej chwili czy istnieje/istniała aborcja do 9. tygodnia. :o Za pieniądze wszystko istnieje. Większości z Was brak argumentów, żeby bronić swojej hipokryzji i wymyślacie własne teorie. :) Dobranoc! 🖐️

studencie, to o czym piszesz to twoje leki jesli chodzi o rozwoj cywilizacji, dlatego spoleczenstwa, same na siebie nakladaja ograniczenia

Gość znowu 10 osób pisze..,,
podsumowanie tego artykułu to cytat "Zabieg podobno powiódł się i to aż za bardzo (podobno, bo wyniki nie zostały dotąd opublikowane w żadnym renomowanym czasopiśmie naukowym)." podobno w smolensku był wybuch a w klewkach talibowie :P poza tym wszyscy pochodzimy od małpy więc nie ma się co tak irytować że np. myszom się blokuje dany gen. jak ktoś chce to niech sobie blokuje. jakoś nikt się nie bulwersuje jak kynolodzy robią z psami to co hitler chciał zrobić z ludzmi za to o głupią komórkę jajową wojna :D

Gość Perw mobilna
"kosciol nie karze nadmiernie uzywania srodkow wczesnoporonnych, nie jest to dla kosciola rownoznaczne z aborcja. " Mogłabyś przytoczyć jakieś wytyczne jaka pokuta za co się należy?

jakiej małpy kafe jest cudna kocham Was :) i to łączenie wszystkiego z religią 👄

Śmieszny Student Natura nie jest głupia i celowo tworzy mechanizmy obronne. Dla mnie sprawa jest prosta - nie możesz normalnie mieć dzieci, czyli natura Ciebie skreśliła. I nie wolno mieć dzieci, bo doprowadzasz ludzki ród do degeneracji. Natura wypracowała mechanizmy obronne (jeśli brat rucha siostrę, to jest duża szansa, że ich będą bezpłodne czy jak dzieci powstaje muł, potomek konia i osła, to w 99% jest bezpłodny Student witaj i pozwol ,ze ci zaprzecze .. Zaraz dojde do lozka...

znajdz antykoncpecja postkoitalna na wiki i wklej tu ja mam jakis problem z moim kompem.

Nie biorę żadnych leków nawet mając zapalenie płuc, bo nie chce się uodparniać na ich działanie. Zamiast wpierdalać Rutinoscorbin wpierdalam jabłko albo banan. Wiem, że na starość leki będą potrzebne i wtedy ich użyje. Medycyna powinna dbać o zdrowie i w tym kierunku się rozwijać, ale nie kosztem odbierania człowiekowi godności i zaburzaniem natury przez mieszanie genów.

znajdz antykoncpecja postkoitalna na wiki i wklej tu dzial kontrowersje. ja mam jakis problem z moim kompem.

Natura wytworzyła barierę między gatunkami i tylko skończony idiota może pozwolić na ich przekroczenie. Jeśli powstanie świnia która ma 51% ludzkich genów będzie mogła brać udział w wyborach?

filozofia lekko sie skompromitowala po totalitaryzmach, stad silna pozycja kosciola katolickiego. zreszta pisze o stanowisku kosciola katolickiego bo o tym mam lekkie pojecie, niestety nie znam sie na filozofii

Biest29, wiem, że przez działalność człowieka ludzie częściej są bezpłodni, ale odbieram to jako fakt ich słabości. Gdyby nagle ludzie przestali się rozmnażać naturalnie, pomyślałbym o in vitro. Ale tak widocznie dochodzi do zmian - najsłabsi (w jajach) odpadają.

Znowu 10 osób, bo to będzie mieć długofalowe skutki. Świat nie jest sprawiedliwy, ale teraz są rzeczy na które nikt nie ma wpływu, których zadne pieniądze nie zmienią. A za X lat być może będzie można kupić wszystko.