Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SNap

Trzeba byc prawdziwym idiota, zeby byc przeciwnikiem in vitro

Polecane posty

jak się nie dostają? to skąd dziecko. w sensie jak się rodzi to tylko jedno może, a jego "rodzeństwo" do piachu?

Gość znowu 10 osób pisze..,,
skoro ktoś jest w stanie żyć ze swiadomością, że przy okazji zamrożono i wyrzucono 5 innych zarodków, jego sprawa. - no własnie niech o swoich komórkach każdy sam sobei decyduje.

no dobra ja nie mówię że aborcja w żadnym wypadku ale nie nazywajmy in vitro leczeniem bezpłodności :D tylko rodzajem aborcji. nie bądźmy tacy zakłamani, moi mili

Gość moj kot jest rudyyyy
to jest problem religijny. Religia nie nadąża za odkryciami naukowymi. Dobry tekst, że przy każdym zwaleniu konia zabija się miliardy możliwych bytów. Tez cos w tym jest. Zarodek nie jest w ciele, nie jest wiec czlowiekiem.

Gość Perw mobilna
Czyli różnica moralna polega dla Was na tym gdzie znajduje się zarodek? Co za debilna hipokryzja. :D Zygota w probowce albo w jajowodzie życiem nie jest, a w macicy jest? :D A może w jajowodzie jest tylko w probowce nie? :D:D:D:D:D:D To jak większość katolików w Polsce w kwestii grzechów. :D W tej kwestii kościół jest zacofany, więc nie uznaję tego za grzech (bo tak mi wygodnie), a z tego, ze do kościoła nie chodzę to już mogę się wyspowiadać. :D 🖐️

Cyrk się zacznie nie tak od razu, ale my pierwsi zobaczymy jego skutki. Ludzie podzielą się na nadludzi (potomków bogatych, którzy sobie geny podrasowali) i podludzi (potomkowie biednych, których na to nie będzie stać). Pierwsze symptomy już są widoczne (jak 14-latka może wygrać pływanie z dorosłymi kobietami na Olimpiadzie!). To nie jest normalne, że dziecku można płeć wybierać. Gdybym był prezydentem Rosji czy USA, to zbombardowałbym każde miejsce na świecie, gdzie dochodzi do mieszania ludzkich genów ze zwierzęcymi. Bez wyjątku.

mnie zastanawia natomiast cos innego - taka mysl ktora moze sie pojawic u rodzica, ze co by bylo gdyby to byl inny zarodek.. ja nie wiem czy jestem za czy przeciw. za tepa na to jestem.

Moim zdaniem in vitro powinno być zabronione. A jeśli Donald śladem postępowych krajów Europy Zachodniej będzie chciał fundować in vitro, a potem SLD czy Palikot dojdą do władzy i zajmą się aborcją czy antykoncepcją fundowaną przez państwo, to się pakuję i jadę do islamskiego ciemnogrodu. Polska ma poważniejsze sprawy niż in vitro.

Zycie powstaje przez zarodek, ktory zagniezdzi się w macicy i rozwinie sie. Podobnie jak nie zawsze kobieta zachodzi w ciazy nawet jesli zostala zapolodniona, bo organizm czasami takie komorki usuwa.

Gość Perw mobilna
"Zarodek nie jest w ciele, nie jest wiec czlowiekiem. " Zapiszę sobie to gdzieś. :D Sama to wymyśliłaś czy gdzieś przeczytałaś? :D

czyli in vitro jest gorsze od aborcji. nie chcę. nie mogę mieć dziecka naprawdę, zostałam zgwałcona, nie mogę się pozbierać, zagraża to życiu - abortuję. jest to jakieś wytłumaczenie. niekoniecznie trzeba nazywać mnie zbrodniarką in vitro - chcę mieć dziecko za wszelką cenę. więc ja poproszę o szansę do życia dla zarodka tego tego i o jeszcze poproszę panie doktorze tego a reszta wyjebać po co mi to. jeste rodzice i jeste fajny o kurva. :D

Gość ej, kocie, na tej zasadzie
moznaby sie zastanawiac, co by to było, gdyby dotarł inny plemnik. Nie dajy sie zwariowac

znowu 10 osób pisze..,,, nie pamiętam artykułu który czytałam, wycinek z zagranicznej prasy w Angorze, poszperaj sobie w archiwum skoro twierdzisz, ze to katolickie wypociny. ­ Mam za wysoką prolaktynę, tak wysoki poziom uniemożliwia zajście w ciąże, dlaczego JA mam płacić 160zł miesięcznie za tabletki które obniżają jej poziom a ktoś ma mieć ufundowane in vitro? Przecież moje leczenie to też walka z niepłodnością...

czy każda twoja komórka jest człowiekiem? zarodek to komorka podzielona na 4 części. Codziennie tracisz miliony komórek - włosów, kawałków skóry etc.

Gość Perw mobilna
Ale nie musisz mi tego tłumaczyć, bo według mnie to jest tylko i wyłącznie zlepek komórek jeszcze długo po zagnieżdżeniu się w macicy. Ale Twoja teza jakoby w probowce to nie było życie, a w macicy juz tak. :D :D :D :D :D Bardzo wygodne. :D

więc ja poproszę o szansę do życia dla zarodka tego tego i o jeszcze poproszę panie doktorze tego a reszta wyj**ać po co mi to. jeste rodzice i jeste fajny o kurva. - co miesiać marnujesz zarodek :D nie wspomne już o facetach którzy masturbując się,używając prezerwatyw itd. zabijają tysice plemników :D jakoś to nikomu(poza kosciołem) nie przeszkadza a zamrożone jajo już tak :D głupota ludzka nie zna granic. niedługo kozy z nosa nie będą mógł wyrzucić bo też powstanie spór czy to moja komórka czy już nie moja albo czy kogoś dłubanie w nosie obraża czy nie.

Gość Perw mobilna
"co miesiać marnujesz zarodek" Nie widzisz różnicy miedzy zarodkiem a komórką jajową?

nie pamiętam artykułu który czytałam, wycinek z zagranicznej prasy w Angorze, poszperaj sobie w archiwum skoro twierdzisz, ze to katolickie wypociny. - no własnie angora to przedruk artykułów z gazet wiec może to był przedruk z czegoś w stylu gościa niedzielnego :D jakoś nie wydaje mi się (kieruje się tylko zdrowym rozsądkiem - aby lekarze gdziekolwiek produkowali człowiekoowce czy inne monstrum bo nie widze w tym sensu. nie jestem obrońca in vitro do argumentów w stylu mnie nie dają dlaczego innym mają się nie odnoszę bo wiadomo że to pseudodotowanie jest pod publikę i aby poparcie zdobyć.

Jest tyle dzieci w sierocińcach, że to wręcz chore, że ludzie za wszelką cenę chcą mieć dzieci. Ja jak okażę się bezpłodny bądź moja potencjalna partnerka, nigdy nie zgodzę się na in vitro, tylko posłuże się adopcją. Więc posłuchajcie debile i nieuki. Adoptio naturam imitatur, zaś in vitro ową naturę niszczy.

miało byc komórkę.

nie napisalam ze nie jest to zycie, napisalam ze nie jest to czlowiek, jest to zarodek czlowieka, i tak jest to wygodne, ale prawdopodobnie i tak wiekszosc z was uzywa antykoncepcji, wiec jaka jest różnica - TAK NA PRAWDĘ? jesli mielibysmy myślec w ten sposob, po calosci, spoleczenstwo wygladalo by zupelnie inaczej niz wyglada, a jakos nie widze slubow branych na potege przez swiero rozdziewiczone nastolatki (moze niestety?)

nie czaję skojarzenia z nastolatkami i ślubami no ale nieważne antykoncpecja zabija plemnik, nie zarodek plemnik nie może - urodzić się, dorastać, podróżować i cieszyć się życiem :-P

Koło 50% zapłodnień ulega poronieniu zanim baba się zorientuje, że jest w ciąży. Czyli połowa zarodków też nie może dorosnąć i podróżować:P

Jak to nie produkują istoty ludzkie z cechami zwierząt? Skoro mogą wszczepiać pomidorom DNA jakiś krewetek czy małży, to równie dobrze mogą łączą ludzi i zwierzaki. A świnie, którym wszczepiają ludzkie DNA, żeby produkowały narządy? Wprawdzie te świnie są w ułamku procenta, ale jednak ludzkie, bo mają DNA. I zrobili to w Polsce!

obrzydza mnie to :o jak klonowanie wszystko po to by mieć rozpłód :O:O:O:O jak nisko upadł człowiek

Wszędzie to robią... I co ciekawe, oburzenie podniosło się w krajach gdzie jest to ściśle regulowane przepisami, a co dopiero się dzieje tak gdzie naukowcy mają niemal wolną rękę? Bo przepisy nie nadążają za postępem.

Krwawa masz troche racji... Walczenie z nieplodnoscia to nie jest roczny proces. To wszystko nie jest takie proste... To nie tylko tarczyca ale wiele innych rzeczy....