Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyszła mama niedługo

Wózek Bebetto Luca

Polecane posty

Mnie z kolorów nęci niebieski ;) Ale to jeśli będę miała synka, bo jak się okaże córcia to skorzystamy ze starego wózka po naszej pierwszej córeczce. Jest w świetnym stanie tylko... różowo szary :D Więc dla synka w razie co czeka nas zakup :)

fotelik chcemy maxi cosi familyfix wraz z bazą samochodową. Dlatego nawet nie oglądam tych zestawów z innymi fotlikami. Dużo poruszamy sie autem, często wyjeżdzamy dlatego chce sprawdzony fotelik.

no ja tez jeżdże często do rodziny (120km) i też bym wolała maxi cosi ale zastanawia mnie ten ramatti... bo coś jakbym kiedyś o nim słyszała....

Gość marcowa brzuchatka :)
My placilismy 1130 za gondole ze spacerowka. Fotelik ostatecznie wzielismy be safe. Byl w cenie maxi cosi a podobno lepszy,tzn bezpieczniejszy. Ogladalismy ten ramatti,wahalismy sie,ale wolelismy jednak troche dolozyc,bo tez duzo jezdzimy do rodziny, ok 100 km.potem bysmy sobie nie wybaczyli. A roznica w jakosci jest. Ten ramatti to bardziej kawalek plastiku pokryty cienkim materialem,jak dla mnie za cienkim. Niby ramatti chwali sie na swojej stronie,ale kto by tego nie robil ;) co do parasolki to dokupimy potem jak bedzie potrzebna.

No mi nie udało się nigdzie poniżej 1200zł znaleźć. W sklepie w którym ogladaliśmy 1239zł + adaptery do fotelika(39zł) + parasolka(49zł).Mieszkamy niedaleko Łodzi i nie odwiedziliśmy wszystkich sklepów jeszcze ale nie ma sensu nadrabiać 100zł paliwem które wyjeżdzimy w poszukiwaniu wózka. A jaki kolor ramy będzie najbardziej praktyczny? Na kązdym widać zabrudzenia jednakowo i to tylko kwestia gustu?

Akurat nasz byl w sklepie-hurtowni bardzo blisko domu,. Ale dodatkowo placilismy 50 zl za adaptery do fotelika.rame wybralismy srebrna,taka matowa. Byla jeszcze biala,ale kola tez byly biale.wydaje mi sie to nie praktyczne.poza tym nie podobalo sie nam takie zestawienie. Moze to kwestia gustu.a i fakt,ze kolory wygladaja zupelnie inaczej w rzeczywistosci,wiec warto obejrzec na zywo przed kupieniem.

Mi chodzi po głowie stelaż czarny, jakoś tak najbardziej uniwersalny choć biały i srebrny też mi się podobają.. ale to dopiero jak zdecyduje się na kolor wózka to dobiorę najodpowiedniejszy stelaż :) Jestem z okolic Poznania i tu największy wybór wózków Bebetto jest w Komornikach. Jeśli ktoś będzie zainteresowany dokładnym adresem proszę o info, dysponuje tez numerem telefonu i jutro się tam wybieram :)

Wczoraj dokonalismy zakupu wózka Bebetto Luca :) kolor zielony, rama w kolorze czarnym. Dodatkowo zamówiliśmy jeszcze parasolkę i uchwyt na butelkę. Fotelik, który wybraliśmy to MC Pebble + baza samochodowa. Wszystko będziemy mieli w domu za tydzien we wtorek więc postaram się napisac jeszcze coś na temat wózka.

No to byłam w sklepie, widziałam Lucę i...troszkę się rozczarowałam :( . Przede wszystkim interesowała mnie waga a ta nie zachwyciła nie wiem jaką lekkością, wózek jest dość duży. Do tego te kolory..w internecie wyglądały inaczej, na żywo są takie jakby "dziwne", to też wina chyba materiału z jakiego jest wykonany wózek..faktycznie niby jakiś taki podobny do lnu.. W spacerówce nie podobał mi się tył budki bo albo materiał nieestetycznie wisiał z tyłu albo Pani pokazała, że trzeba go "poutykać" wokół budki by nie było widać..dziwne. Tyle z minusów. I mimo tego nadal na niego choruje bo wózek z daleka prezentuje się bardzo ładnie, biała rama choć niepraktyczna wygląda rewelacyjne, koła też. Łatwo się składa ale prawda jest taka, że nawet najlżejszy wózek z gondolą to około 13 kg do tego dziecko i ewentualnie jakieś zakupy..żadna z nas nie jest w stanie tego na raz wnieść np. na trzecie piętro :) . Wózek nadal "number one" ale byłabym pewniejsza gdyby były już jakieś opinie użytkowników..tak nadal jestem w kropce :) ps. oglądałam jeszcze Elipso babyActive..ten to jest dopiero malutki, zgrabny, lekki.. tylko już nie taki ładny jak Luca :)

*Emilkazozz, czekam na Twoje wrażenia :) Aha no i powiedz coś o tkaninie z jakiej wykonany jest wózek. Przede wszystkim czy wydaje się łatwa w utrzymaniu czystości *Aga gk, pytałaś się o próbnik tkanin? Byc może na sklepie mają jakiś próbnik z innymi materiałami? Inne wózki firmy Tako mają bogatą gamę tkanin jak i kolorów więc może jest szansa żeby zamówić wózek w standardowej tkaninie

Pytałam się u producenta i niestety dostępny jest tylko ten materiał, nie ma możliwości zmiany na inny (choćby taki jak w Solarisie). A jeszcze mam do Was pytanie, czy możecie się wypowiedzieć nt. białej ramy, stelaża? Bardzo mi się podoba ten kolor ale boję się, że zimą będę przeklinać. Nie znam nikogo, kto mógłby w tym temacie coś doradzić (termin porodu kwiecień ;)

Nam też bardzo podobała się biała rama, ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na czarną. Przede wszystkim w związku z obawa o to, że będzie na niej (białej)bardziej widać brud, zarysowania itp. A jesli chodzi o materiał to dla nas wzór jest plusem, więc to wszystko kwestia gustu;-) spodobało nam się że wyróżnia się na tle innych wózków .

Wózek mały w domu od poniedziałku, oczywiście wielokrotnie sklamalam i rozkladalam go , doczepialam fotelik. Składa i rozkładavsie szybko. Narazie nie widzę wad, same zalety a wśród nich: -wysokie oparcie w spacerówce -długa gondola -rozpinany daszek spacerówki (przydatne podczas kiepskich warunków atmosferycznych) -zapinany kosz pod wózkiem -zwrotny -łatwy w obsłudze - umiarkowanie lekki -w zestawie(cenie wózka) torba, folia, moskitiera i ochraniacz na nogi dziecka - stelarz w trzech wersjach kolorystycznych (biały, srebrny i czarny) oraz wiele wersji gondoli i spacerówki- materiał wizualnie podobny do LNU - możliwość montazu wersji spacerowej tyłem lub przodem -ładny desing (kobiecy) -intuicyjny w obsłudze (montaż i demontaż wszystkich elementów możliwy jest bez instrukcji ) -wygodne rozkladanie spacerówki-uchwytem - a nie jak w innych wózkach na jakieś sznurki Termin mamy na 1.06 wiec narazie nie napisze nic o użytkowaniu w praktyce z dzidzia;-)

Gość Majóweczka201305
Marcowa Brzuchatko, czy wybraliście kolor 230 na czarnej czy srebrnej ramie? I jak z dostępem do kosza na zakupy? Pozdrawiam!

wybraliśmy na srebrnej ramie. W sklepie były jeszcze tylko białe. Nawet nie wiedziałam, że czarne są dostępne. Co do dostępności do kosza to teraz mi do wszystkiego ciężko się dostać ;) A tak serio, to mi pasuje, podoba mi się, że jest zamykany. Jak potrzeba większy to można po prostu zostawić otwarty.

Gość Majóweczka201305
Marcowa Brzuchatko, dziękuję za pomoc, zwłaszcza, że za tydzień na świat przyjdzie Wasz Synuś! :D Na naszego czekamy do maja:) Zastanawiamy się jeszcze nad wózkiem Tako Laret szarym http://wspb.home.pl/tako/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=15&virtuemart_category_id=9 A jak myślisz, czy kolor 230 na czarnej ramie byłby zbyt ponury? I czy materiał z tyłu spacerówki naprawdę dziwnie wisi, bo czytałam i takie opinie?

Gość mamuśka2013!!!
Marcowa brzuchatko bardzo cię proszę jak już dzidziuś będzie na świecie o zamieszczenie Twojej opinii na temat wózeczka, bo zastanawiam się nad jego kupnem.

Gość posiadaczka bebetto luca
cześć dziewczyny, jestem tutaj nowa i widzę że wszystkie macie problem z wyborem wózka :) ja miałam taki kilka miesięcy temu i zdecydowałam się na bebetto luca. Moja córeczka jeździ w nim od trzech tygodni i narazie jesteśmy z niego bardzo zadowolone. Koła są bardzo skrętke, praktycznie możemy kręcić się w miejscu :) Zawieszenie wózka też bardzo fajne, gdy tylko wkładam małą do wózka zasypia i nie przeszkadzają jej żadne przeszkody, które pokonujemy na spacerze. Torba na zakupy jest bardzo praktyczna, duża i bez problemu jest do niej dostęp z każdej strony. Jedyne co mnie denerwuje to zapięcie na tę torbę na podręczne rzeczy. Nie do końca wpina mi się w zaczepy ale jak narazie jeszcze nie spadła :) Co do koloru wybrałąm właśnie 230 i jestem z tego wyboru zadowolona. Na dworze prezentuje się bardzo fajnie a wszystkie odcienie różu i fioletu ubranek mojej królewny pasują idealnie. Zdecydowałam się jedynie na srebrną ramę bo wydawało mi się, że dla dziewczynki z czarną ramą byłoby zbyt ciemno, ale takie zestawienie też widziałam na żywo i ta czarna rama była bardzo elegancka. Mam nadzieję że choć trochę pomogłam ;)

Gość alutkaaa
Witam, ja też nie polecam siedzenia na necie i szukania wózków. Robiłam to przez 7 miesiący, aż w końcu wybraliśmy się w Zabrzu do hurtowni i tam wszystko zobaczyliśmy. Nasze typy to Bebe beni TEEO, Bebetto LUCA i jeszcze jeden Euro-cart PASSO (dobra cena). Ponieważ forum dotyczy modelu LUCA to wypowiem się na razie tylko tyle, że wózek w sklepie bardzo nam się spodobał, jest niesamowicie skrętny, lekki w prowadzeniu, dość łatwo się go składa, materiał jest faktycznie inny - taki len, ale Pani mówiła, że łatwy w utrzymaniu czystości. Kolory tego materiału nie są mocno nasycone, intensywne, bo materiał taki jest. Jak dla nas kosz na zakupy fajny, że zapinany, ale bardzo mały. Jeśli komuś nie jest szkoda dołożyć 250zł. to jeszcze fajniejszym wózkiem jest ten Bebe beni TEO - jest podobny, ale tam to w ogóle w sekunde wszystko się składa, koła odpina jeśli ktoś chce itd. Palcem można nim skręcać wokół własnej osi, więc lekko chodzi. LUCA w tej hurtownii to koszt 1559zł. (gondola, spacerówka i fotelik), a jeśli chodzi o ten TEO to w sumie 1790zł. (też 3w1). Co do tego modelu PASSO o którym wspomniałam to koszt 1299zł. (3w1). My jeszcze nie zdecydowaliśmy, który kupimy, bo szukam czegoś podobnego, ale z większym koszem, jeśli nie znajdę to kupimy model LUCA lub PASSO (mamy ograniczony budżet). Zakupu dokonamy jeszcze w tym miesiącu.

Gość szemi
ja mam termin na czerwiec, ale ogladanie wózków mam już za sobą ;P Zdecydowaliśmy się własnie na bebetto luca, beżowy z białą ramą, fajnie się prezentuje. MAteriał jest zwykły taki, śliski, wydaje się być łatwy do prania, wygląda tylko jak len. Jest chyba najlżejszy spośród tych, które były w sklepach dostępne (testowałam wszystkie ;P), bardzo łatwo i szybko się przepina gondolę/spacerówkę (pani w sklepie zajęło to 5 sekund) więc wydaje mi się być niezłym wyborem. I faktycznie łatwo się nim manewruje, przynajmniej bez pasażera ;) A jak to wygląda w praktyce przekonamy się w czerwcu... :) A właśnie, takie pytanie mi się przy okazji nasuwa - czy bujana gondola się do czegoś przydaje? Dzieci lubią się w czymś takim huśtać? ;P

Gość szemi
aaa, co do ceny to jest jednym z tańszych, ale nie badziewnych (czyli dobrej jakości, nadający się do użytkowania przez te kilkanaście miesięcy). U mnie w sklepie kosztuje 1149 zł: rama+gondola+spacerówka+torba na akcesoria+moskitiera+folia p/deszczowa. W necie spodobał mi się wizualnie baby merc, ale jak to wypróbowałam w sklepie, to się szalenie ucieszyłam, że postanowiłam się osobiście przejść po sklepach a nie kupować w ciemno ;P

Gość alutkaaa
Szemi a co z fotelikiem do samochodu? bo nie wiem czy potrzebujesz. My mamy samochód i jeszcze nie wiem czy weźmiemy ten w standardzie czy jakiś inny, który pasuje do tego stelaża. Ja wybrałam srebrną ramę i oczywiście kolor 230, czyli najciemniejszy szary, choć nie najładniejszy - na wszystko patrzę bardzo praktycznie.

Witam, od dziś jesteśmy posiadaczami wózka bebetto luca :) Długo szukaliśmy wózków, zastanawialiśmy się nad jedo, tutek, navington,z tymi wózkami miałam straszne problemy ze składaniem ramy i wpinaniem gondolki i jakoś do końca do mnie nie przemawiały..dziś pojechaliśmy do hurtowni i od razu wpadła nam w oko luca kolor 230 nabiałej ramie, wygląda super. Materiał bardzo mi się podoba, jest taki inny, nowoczesny, wygląda właśnie jak len, ale to materiał "wózkowy", sztywny a nie taki wiotki len :). Mi spodobała się prostota obsługi, nie miałam problemów z wpinaniem gondolki i spacerówki, składania nauczyłam się po trzeciej próbie :) Bardzo łatwo się prowadzi, emek go przeglądał i powiedział że solidnie wykonany (podobał mi się jeszcze tutek, ale emek mówił że wykonanie kiepskie) i cena przystępna :) Na pierwszy rzut oka wydał mi się bardzo duży, ma bardzo duże tylne koła, ale po chwili już się przyzwyczaiłam do jego wielkości. Wizualnie polecam, bo wygląda bardzo nowocześnie, w użytkowaniu na razie nie pomogę, bo córcia urodzi się dopiero w lipcu :)

ja też przewertowałam mnóstwo stron i przerażały mnie opinie, myślę że lepiej nie czytać, nie ma idealnego wózka, nawet wózki za 4 tyś mają swoje wady. Wolę być niezadowolona z wózka za 1300 niż za 3 tyś. Takie jest moje zdanie. Wózek ma posiadać tych kilka cech które nas interesują i po prostu nam się podobać :)

Dziewczyny, my z mężem rodzimy w maju. Oglądaliśmy Luca na żywo. Mnie osobiście bardzo się podoba. Zalety (moim zdaniem): - spacerówka przepinana do przodu i tyłu - podobno niebagatelne znaczenie przy silnym wietrze; - gondola ma plastikowy spód - można dziecko położyć w gondolce na mokrej trawie, betonie, czy gdzie chcesz i tak się nie zaziębi, materiał nie zamoknie; - zamykana kieszeń na zakupy; - materiał - nie widziałam jeszcze podobnego - wygląda świetnie (jak za tą cenę wózka) - imituje len, ma fajną kolorystykę do wyboru - my chyba zdecydujemy się na "dżinsowy" - spodziewamy się chłopca :) - gondola ma regulowane oparcie; - wysokość wózka normalna - stał obok innych modeli i nie odróżniał się niczym (jeżeli o to chodzi) - możliwe, że jest to regulowane; - stelaż wózka spawany!!! to nieczęsto się zdarza. Mąż mówi, że to ważne, a zna się na tym (pracuje przy obróbce metalu ;). Wszystkie inne wózki jakie oglądaliśmy były owszem aluminiowe ale połączone plastikowymi złączkami, które podobno nie tak trudno mogą pękać; - i mówcie co chcecie, ale po sklepie i pobliskim chodniku prowadził się jak marzenie ;) Minusy (moim zdaniem): - pompowane koła (podobno jednak mniej wytrzymałe niż całe); I więcej nie wiem. Jakbyście chciały namiary, wiem, gdzie pod Łodzią można go trochę taniej kupić (legalnie, w sklepie, na gwarancji itd.do wyboru kolor - trzeba wcześniej zamówić, odbiór w ciągu 10 dni). My się chyba zdecydujemy.

Gość alutkaaa
Dziś kupiliśmy wózek bebetto luca (kolor 230). Stoi i się "wietrzy" ;-) no bo ma dziwny zapach, wiadoma sprawa. Polecam zakup wcześniej, np. miesiąc przed porodem, bo jak każda nowa rzecz tego typu ma swój fabryczny zapach, czuć w całym pokoju, a nie jest to coś jak np. pościel, że wrzuci się do pralki i odświeży. Wózek jest bardzo fajny, jak już wcześniej na tym forum pisałam. Jako jedyna nie umie jeszcze składać ramy, mąż i Pani w sklepie bez problemu, bo odruchowo rączkę opiera się lekko na brzuchu, a ja nie chcę tego teraz robić w ciąży. Udało nam się kupić wózek w małym rabatem, bo sugerowana cena producenta to 1299zł. (gondola + spacerówka - nawet taka cena jest w SMYKu). My z racji tego, że kupowaliśmy jeszcze fotelik samochodowy (wybraliśmy Maxi Cosi City), to musieliśmy jeszcze dokupić adaptery (one nie są w komplecie) i za wózek + te adaptery zapłaciliśmy w hurtowni w Zabrzu 1260zł. (czyli tak jakby adaptery gratis + jeszcze mały rabat). Jestem zadowolona. Warto dodać, że celowo nie kupiliśmy wózka na internecie - raz, że nie ma go na necie w jakiś super cenach, dwa, że wszelkie reklamacje i odsyłanie to tylko problem, a nam dodatkowo w tej hurtowni przysługuje usługa w postaci wózka zastępczego, gdyby z tym coś się działo (w SMYKu mają usługę door to door - przyjeżdża fachman i jak trzeba coś naprawić to robi to na miejscu, ale jak trzeba części wymienić czy coś, to wózek i tak zabierze, więc wolimy opcję wózka zastępczego). No i to chyba tyle, bo póki nie przetestujemy wózka w terenie z dzieckiem to ciężko coś więcej napisać - dzidzia urodzi się w maju). Pozdrawiam