Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyszła mama niedługo

Wózek Bebetto Luca

Polecane posty

Gość Kubusiowa Mamuśka
Witam od kilku miesięcy jestem użytkowniczką wózka bebeto luca. Muszę przyznać,że jak dla mnie wózek jest bardzo lekki, oczywiście jak włożę synka do środka to już tak lekko nie jest. Wózek jest bardzo skrętny, wygodnie się go prowadzi, małemu śpi się w nim bardzo dobrze, przesypia w nim całe dnie. Obawiałam sie przy kupnie,że gondola może być zbyt mała ale mój synek ma 4 miesiące i nadal się w nią mieści i myśle,że góra jeszcze 2-3 m pojeździ i zmienimy na spacerówkę. Gondola jest łątwa do wypinania i wpinania. Materiał bardzo dobrze się czyśći woda w niego nie wsiąka. Mam tylko jeden problem z tym wózkiem ale myśle,że nie jest to winacałej serii tylko mojego pechowego wyboru, trafił mi sie stelaż który sciąga przy spacerach na lewą strone, jednak nie zraża mnie to wózek wysyłąm na gwarancję bo od tego jest w końcu. Faktem jest ,zę robie to drugi raz ale mimo to wybrała bym kolejny raz wózek z tej firmy. Wózek z kazdej frmy może mieć wadę nie ma rzeczy idealnych

Gość gość
Noszę się z zamiarem kupna wózka Bebetto Luca. Czy któraś z Was ma jakieś nowe spostrzeżenia i wnioski na jego temat?

Gość zuzka 1980
witam. Ja mam wózek bebetto ale magnum. Jestem bardzo zawiedziona. Na pewno drugi raz bym go nie kupiła. Szukałam wózka z dosyć dużą go dolą i wygodną spacerówką z fotelikiem. Kupiliśmy z mężem właśnie bebetto i byłam bardzo zadowolona bo jeździł jak marzenie. Koła pompowane więc komfort prowadzenia wózka jest, ale do czasu. Póki była gondola to ok ale przy spacerówce już zaczęło się walić. Najpierw zaczął znosić na prawo i nie wedziałam dlaczego. Okazało się że stelarz od spacerówki się wypatrzył i jest krzywy (widać dopiero było przy praniu). Zaczął skrzypieć źle się prowadzić. Po pewnym czasie poszła sprężynka z prawej strony od podnoszenia i spuszczania rączki. Chciałam oddać do naprawy ale okazało się że właśnie miesiąc temu skończyła się gwarancja. Na szczęście z lewej strony działała więc można było nią od czasu do czasu podnieść lub obniżyć. Dzisiaj zawoziłam synka do mamy i uszykowałam rączkę w wózku niżej aby jej się lepiej prowadziło. Po pewnym czasie mama zadzwoniła że rączka jej opadła po poszła sprężynka i hamulec z lewej strony sie zacioł i nie można za lokować koła. Wózek ma 2 lata a już jest ruiną. Więc przyszłe mamy, jeżeli macie na oku bebetto to przemyślcie to 10 razy zanim kupicie. Ja Nie polecam i następnym razem z pewnością kupię maxi cosi. To są moje spostrzeżenia. Zapomniałam dodać ze cały wózek trzeszczy. Pozdrawiam i życzę powodzenia w dokonywaniu wyborów. Być może luca mest lepszy ale stelaż jest bardzo podobny.

Gość gość
moze ktoś napisać, czy się roznia kolory w oznaczeniu LO i SR? bo zukam na necie i nic nie pisze o tym..

Gość maciejka2707
Najlepiej wybierz sie do jakiegos dobrze zaopatrzonego sklepu i popros o probnik (gdzieniegdzie maja). Z moich ogledzin wynika, ze LO wygladaja troche jak len, tzn kolor nie jest jednolity, a taki lekko 'kropkowany', jakby przetykany nitkami ciut jasniejszego materialu - ale widac to tylko z bliska. SR jest jednolity i w dotyku bardziej miekki, ale mnie sie mniej podobal.

Gość maciejka2707
Czy ktoras z Was moglaby sie wypowiedziec nt. spacerowki? Czy dobrze sie sprawdza, dziecko nie zjezdza i czy nie jest za mala/niewygodna? Nie moge sie zdecydowac miedzy Luca a BabyDesign Lupo Comfort, ktory wydaje sie minimalnie lepiej wykonany... :-(

Gość CzerwonaKokardka
a mozecie mi napisac, czy spacerowka w Luca sklada sie razem ze stelazem? bo gdzies na zdjeciach widzialam, ze tak, ale..?

Gość gość
Dziewczyny ktore posiadaja Luce, czy wam tez tak wozek podczas prowadzenia ma drgania? wydaje mi sie ze przednie kola?

Gość gość
hop hop jest tu ktoś? Czy zmieniacie materac w gondoli? bo wydaje mi sie on strasznie cienki..

Gość zawiedzionai wsciekla
Ja osobiście mam Bebetto Nico ale to nie ma znaczenia, bo chciałam zwrócić uwagę na reklamacje tych wózków rozpatrywane przez firmę w Częstochowie. Wysłałam swój wózek na reklamacje ( problem z kołem, oparciem i rączką do prowadzenia) dodatkowo chciałam wymienić budę w spacerówce, gdyż daszek się połamał. Po przekazaniu telefonicznie Panu który przyjmował zgłoszenie wszelkich zastrzezen i chęci odpłatnej wymiany budki zapytałam jak długo będę czekała na zwrot wózka. Usłyszałam że 3-4 dni. Dziś właśnie mija czwarty dzień( MAMY PIĄTEK), wysłałam zapytanie czy wózek został wczoraj wysłany, Pan odpisał ze wysyła go dziś, zatem będzie dopiero w poniedziałek, a to już tydzień. Prosiłam o ekspresową przesyłkę na dzien jutrzejszy, ale odmówiono mi ponieważ cytuję "zdecydowałam się na wymiane budki a to wydłuża czas realizacji do 7 dni. Tylko czemu nikt nie poinformował mnie o tym przed wysyłką. Każda z mam wie, że dziecko któe nie ma jeszcze roku, musi wyjść na dwór i zaczerpnąć świeżego powietrza, bo inaczej w domu jest istny sajgon, a logiczne, że żadna z nas nie posiada w 5-ciu wózków w razie awarii. Podsumowując więc wysyłając swój wózek do tej firmy, uważajcie żebyście na kilka dni nie utknęły z dzieckiem w domu na kilka dobrych dni. Dodam, że mój wózek objęty jest gwarancją door to door. Pozdrawiam

Gość MagaFaga
Odradzam kupna tego wózka.Po pierwsze blokujące się przednie koła,po drugie słaby stelaż.Po roku czasu użytkowania podczas spaceru odpadły mi tylnie koła (pękła część w miejscu spawania)Dobrze że moje dziecko było przypięte szelkami bo nie wiem jak to by się skończyło.Czakam obecnie na zwrot pieniędzy,albo wymiany na nowy wózek i na pewno nie tej firmy!!!!

Gość magicalstate
Witam. Mógłby mi ktoś powiedzieć jedną rzecz na temat gondoli w Luca? Mianowicie chodzi i to usztywnienie gondoli. Zakupiłam wózek na internecie i dostałam w płaskiej wersji, którą musiałam rozłożyć. Druty które utrzymują gondolę sztywno w nóżkach Malucha są MEGA odstające. Dzwoniąc do sklepu pan powiedział mi, ze 'tak jest' czy to jest normalne? czy Wy też tak macie?

Witam zakupiłam wózek Bebetto LUCA w kwietniu 2014 świetnie się sprawdza w terenie gondola jest duża i dziecko jeździło w niej przez przeszło 6 miesięcy a teraz mam spacerówkę i było wszystko świetnie gdyby nie zjeżdżająca wkładka gdy siedzi dziecko to całe pokrzywione było więc zadzwoniłam do serwisu i poprosiłam o reklamację wkładki przysłali kuriera zabrali i naprawili teraz wkładka jest na rzepkach i dziecko siedzi jak powinno jestem zadowolona z wózka i serwisu bo po spacerówke przyjechali w wtorek o 11 a w czwartek po 11.00 był w domu mogę polecić wózek z czystym sumieniem ( chociaż nie wiem dlaczego ludzie boją się reklamować zakupiony sprzęt jak solidne firmy opłacają kuriera ) pozdrawiam

Gość iza7903
a czy któraś z używających ten wózek mama moze mi pomóc z adapterami do gondoli? wiem ze są dodatkowe do podwyższenia gondoli, ale mam w pudełku adaptery i luzem takie czerwone czesci...i nie wiem jak to zmontowac zeby podwyższenie trzymało gondole bo chyba te czerwone czesci są do tego bez nich jak wpinam adapter do stelaża to słychać "klik" ale jak w to wkładam gondole to bez tych czerwonych czesci gondola nie trzyma sie i łatwo ją wyciągnąć ktoś pomoże jak to zmontować bo w instrukcji nie ma nic na ten temat... :/

Gość gość
Nie myślcie nawet o tym wózku, to jeden wielki bubel! W ciągu dwóch lat był 4 razy w serwisie gdzie naprawiano już chyba każdą jego część, a wózek dalej rozklekotany jak....Ostatnia wada, która się pojawiła to wpadanie przednich kół w wibracje, która uniemożliwia dalszą jazdę, trzeba się zatrzymać i dopiero jechać dalej, co np na przejsciach dla pieszych bywa niebezpieczne, serwis nie widzi problemu, sytuacja niestety zdarza się losowo i ciężko to udowodnić, przypuszczam, że w innych wózkach jest podobnie, mieliście to?

Gość gość
Tańsze i z ciekawszym designem widziałam w sklepie Baby Merc więc nie wiem czy jest sens przepłacać skoro w niższej cenie możesz dostać bardziej funkcjonalny wózek?

Gość gość
wózek sporo gorszy od Anexa i słabiej wykonany . Polecam zobaczyć oba na żywo i różnica widoczna gołym okiem. Anex to inna jakość wykonania.