Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojtam ojtam

rada jak bez drapnia odmrozić szyby w aucie jak wam się spieszy

Polecane posty

Gość ojtam ojtam

polejcie je płynem do spryskiwaczy zimowym - efekt natychmiastowy - bez drapania

Gość ihaaaaa
sa specjalne odmrazacze, po co uzywac płynu do spryskiwaczy?

Gość no dokładnie jest odmrażacz
spryskujesz i efekt natychmiastowy

ta plyn do spryskiwaczy, popsikasz i jak jest -10 to podczas jazdy zamarza i tworzy sie na szybie cienka warstwa lodu. albo uezdzisz samochodem bardzo krotko albo jestes wlasnie z tych idiotek ktore strach spotkac na drodze

Gość ojtam ojtam
tylko odmrażacz kosztuje 20zł - a 5 litrów płynu za 5zł - można wlać do opakowania po płynie do szyb u też macie w psikaczu.. tylko napiskać się trzeba - polać łatwiej i szybciej

Jak mały mróz to może odmrazacz to dobre wyjscie ale przy małym mrozie to te 5 min skrobania to żadna katorga. Ja jeżdzę 18 lat.

Gość skorek zielony
Walnąć młotkiem i po problemie :p A tak poważnie to warto stosować na przód i tył te folie ochronne-nie pamiętam jak to się nazywa-wygląda jak folia aluminiowa. Pod tym praktycznie nie zamarza,a boki to mały pikuś.

Gość rada taka
polać ciepłą ale nie gorącą wodą

Gość podzielesierada
odpalam samochod 10 minut przed wyjazdem i ustawiam na szyby cieple powietrze. Po 10 minutach jest idealnie odmrozone. Mam na rope i przy tych nie jest wskazane ruszanie z zimnym silnikiem.

Gość no wlasnie jak samocho jest na
ON to powinno sie ruszac od razu a nie zostawiac do nagrzamia. Doinformuj sie troche.

No ja tak robie - wsiadam, włączam ciepły nawiew na szyby i wysiadam skrobać, bo i tak z 10 min mija zanim to powietrze w aucie się nagrzeje.

samochodu na ropę nie gasi się tuż po skończeniu jazdy, trzeba odczekać parę minut, ale rusza się od razu. Co do odmrażania przy dużym mrozie niestety tylko skrobanie pomaga bo tak jak już ktoś napisał odmrażacz też zamarza na szybie. A już żeby płynem do spryskiwaczy lać to by mi do głowy nie przyszło...

Gość malpa kapucynka
Ja mam drapaka do szyb na długiej rączce, paluchy mi nie marzną, te zmarzliny mi sie nie sypią na ręce i git, tak drapac to przyjemność.

Gość Oj baby baby
samochód na ropę powinno się rozgrzewać przed jazdą, bo ropa potrzebuje wyższej temperatury do dobrego spalania i dobrej wydajności. Jak jeżdzi się takim nierozgrzanym to niestety ale skraca się czas pracy silnika i jego bezawaryjność , bo ropa nie spali się całkowicie i zanieczyści silnik drobinkami. Przy czym kwestia rozgrzewania pojawia się tylko gdy temperatura spada poniżej 0, latem nie ma to najmniejszego sensu, no i grzać nie trzeba pół godziny ale minutę, dwie.

Gość Ibkdj
Aaaaa co to ma wspólnego z ciąża i macierzynstwem ???!!!

Gość sposob inny prosty
zmieszjacie ocet z woda w stosunku 3 czesci octu na 1 wody i juz macie, moza doodac denaturat

Gość odpowiem na pomarańczowo
a ja mam funkcję odmrażania szyby... wsiadam, włączam, czekam chwilkę i w drogę ;-)

Gość asdsfdsfdfgfed
jakie druciki? ja mam forda z podgrzewana szybą przednią, jak się dobrze przyjrzysz z bliska to widac takie maleńkie kropki ale żadne druciki :D

Gość gość
G***O WIECIE

Gość gość
Najlepiej tak jak ja garazowac- nie ma problemu rano z zamarznietymi szybami:-)

Gość gość
Najlepiej zainwestować w ogrzewanie postojowe. Ja zawsze wchodzę w zimę do ciepłego auta i nigdy nie drapalam szyb w aucie

Gość gość
polej woda ale nie wrzatkiem max 60 stopni

Gość gość
Wiesz co, może sprobuj po prostu zamontowac ogrzewanie postojowe? Wiem,ze to jest spory koszt,ale uwierz w takim momentach jest to naprawde bardzo użyteczne. Mi jakis czas temu wmontowali ogrzewanie w http://www.gastal.wroclaw.pl/ firmy WEBASTO, wczesniej się nieco naczytałem o tym wszystkim, jednak doszedłem do wniosku,ze w okresie zimowym to jest najlepsze rozwiązanie.

Gość gość
Mrozy zapowiadają że spamujesz?

Gość Aturo
Ja w zeszlym sezonie robiłem hydrofobizację. To takie czyszczenie szyby na którą nakłada się środek specjalny i to poleruje. Wtedy nawet oblodzona, zaszroniona szyba szybko i bez drapania odpuszcza. Można zetrzeć wtedy taką warstwę nawet rękawicą. W NordGlass to kosztuje na czołową szybę 50zł , więc żaden wydatej patrząc na komfort.

Gość sosssssss
ja tam tylko ustawiam maks powietrza na przednia szybe i po minucie juz mam gotowa do jazdy.... no ale markowy samochod