Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wujek wujasek

Jak zebrać kasę dla mojego siostrzeńca, człowieka-rośliny

Polecane posty

Gość Wujek wujasek

wujek piłka który pomimo tego, ze nie może się poruszać i żyje we własnym świecie zawężonym do metra kwadratowego tj do metrażu w którym jest w stanie wykonać minimalne ruchy rękoma ograniczonymi od 23 lat strasznym przykurczem mięśni, jest nadal fajnym, choć niezrozumiałym przez świat facetem. Nie wie co to bliskość dziewczyny, choć zapewne cierpi z powodu braku takiej i nie jest w stanie tego uzewnętrznić, bo , banalnie nie wie co się z nim dzieje. Jezu jak on cierpi... z braku ludzi do rozmowy, z braku cierpliwych na tyle by wysłuchać tego co facet ma do powiedzenia, a ma, choć trzeba się przyzwyczaić do słuchania go. jak mu pomóc 18 lat temu usłyszałem leżąc obok niego na dywanie pytanie "wujku, kiedy będę chodził ? " jak mu pomóc, gdzie są pieniądze, gdzie są wolontariusze ? czy to tylko fikcja medialna wszystko na sprzedaż ? a za darmo nie ma już uczucia ???

Gość Wujek wujasek
nazwałbym cię śmieciem ale nie zasługujesz na to

Gość Wujek wujasek
temat przerasta możliwości intelektualne ?

Gość lubieKiedyJestemSama
Ja wyslalam meile do roznych fundacji i tylko jedna pani sie odezwala z oferta podarowania odzieży

Gość uyiuyiuqwq123
jest niepełnosprawny? To na leczenie najlepiej zbierac przez 1% podatku, trzeba zapisac sie do fundacji...

Jeżeli jest z nim aż tak źle, to obawiam się, że nie ma takiej możliwości, żeby przywrócić mu normalne funkcjonowanie, w tym możliwość poruszania się o własnych siłach. :( Pieniądze też by tego nie zdziałały, to po prostu wykracza poza możliwości medyczne.

Gość ????????????????
można tylko współczuć, że urodził sie w polsce tutaj nie ma co liczyć na jakąkolwiek pomoc. To taki zjebany kraj poprostu żygać sie chce wiem bo mam babcię co jest taka choć ona swoje przeżyłą, a tutaj młody człowiek...

Gość uyiuyiuqwq123
tylko szkoda, że o to pytasz jak on ma 23 lata, bo w tym wieku mało mozna zrobic rehabilitacją, jesli cokolwiek...

Gość Wujek wujasek
nie chodzi o ciuchy ani o jedzenie ani o rzeczy materialne on potrzebuje rozmowy, cierpliwości, może i udawanej ale jednak bliskości kogoś kto przez moment pozwoli być mu człowiekiem. to trudniejsze do zdoycia niż kasa ta się przydaje na wyjazdy rehabilitacyjne, które i tak niczego nie dają bo są fikcją

Gość uyiuyiuqwq123
a czemu są fikcją te wyjazdy?

Gość ????????????????
zamów mu kobietę...w szwajcarii to refundują.

Gość Wujek wujasek
piszącym głupoty dziękuję, sam mam głowę pełną idiotyzmów nie da się w kilku słowach opisać cierpień chłopaka, naszych starań o jego zdrowie, dajcie sobie na luz i nie piszcie mądrości nie mając pojęcia z jakimi trudnościami trzeba latami się zmagać opiekując się człowiekiem-rośliną chłopak jest zarejestrowany w fundacji, ma konto, wpłaty są śladowe wqrwia mnie obserwowanie jak fundacje mające za plecami gigafundacje zgarniają pieniądze, skutków ich działania nie znam, nie znamy

nic, tak tylko pytam tych, którzy wierzą w bozię, co sądzą o tym, że są na świecie ludzie, którzy niewyobrażalnie cierpią I CO DO KOORVY NĘDZY SĄDZI NA TEN TEMAT ICH BÓG?!

Gość uyiuyiuqwq123
to wysyłajcie apele do firm, o to trzeba zabiegac samemu, sama rejestracja we fundacji nic nie daje... Są tez stowarzyszenia co często organizują darmowe zajęcia, nie wiem co mu jest, ale w moim miescie - Poznań jest niezłe stowarzyszenie "Na tak" dla osób z upośledzeniem umysłowym... ew. moglibyście dac ogłoszenie- moze ktoś by chciał popracowac jako wolontariusz w zamian za referencje... W Polsce zycie jest bezbadziejnie ciezkie

Gość dfghjhd
powinniscie wyjechac za granice,nie ma porownania w opiece i pomocy,naprawde

Gość Wujek wujasek
to nie jest temat o bajkach, odpuść sobie temat

Gość uyiuyiuqwq123
Z tegp co wiem, mozecie jeszcze próbowac uzyskac z fundacji sfinansowanie że srodków ogólnych

Gość Wujek wujasek
inaczej proszę nie mieć mnie za kretyna, dzięki z góry wysyłamy od lat prośby do setek firm, bo to , najpierw odliczenia od podatku, potem 1% od itd itp odzew masakryczny, nic to nie kosztuje a jednak prawie zero dlaczego ? toż to kilka kliknięć więcej w wypełnianiu formularza na 1% więc dlaczego ? dlaczego wszyscy tylko biadolą o potrzebie pomagania a nie mozna zebrać złotówki nie organizując ściepy czyli imprezy z tymi ze świecznika za setki tysięcy złotych ? gdzie sens , gdzie logika ? teraz nawet te niewielkie pieniądze są odbierane mamy go udusić by nie przeszkadzał w równoważeniu budzetu ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Gość Wujek wujasek
podaj adres gnoju, podszywie śmierdzący, bez skrupułów naszczam ci do szyi po oderwaniu głupiego łba