Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaawansowana w zimie

Jak się będziecie ubierać w ciąży w zimie ?

Polecane posty

Gość gość
9fasion ma super kurtkę/płaszcz, jest tak uszyta, że pewnie i po ciąży jeszcze długo posłuży

Gość gość
Też właśnie nie wiem, szkoda mi kasy na kurtkę, bo potem się nie przyda. Może poszukam używanej albo w lumpeksie. Tak to mam legginsy ciążowe z h&m, noszę zwykle luźne bluzki, ale jestem jeszcze chuda, tylko brzuch mam trochę. No i sukienki oversize

Gość gość
Wreszcie będę ubierać się normalnie!!! Bo moja ciąża za kilka dni dobiega końca, będę mogła ubierać się w normalne ciuchy i kupować normalne ubrania, tak się cieszę że skończy się JUŻ doslownie za chwilę to kalectwo!!! Na razie moge sobie jedynie pospacerować a już niedługo będę skakać, biegać, wspinać się, będę robić wszystko jak normalny zdrowy i sprawny człowiek, może nawet niedługo wypije sobie jakiegoś drinka!!! JUPI :P happy

Gość gość
A i już kupiłam sobie kurtkę na zimę, która na razie się nie zapina na brzuchu ale niedługo się zapne, zanim zima się zdąży rozkręcić :)!!!!

Gość gość
Pelerynka / ponczo, ciepla chusta paszmina, kurtka faceta lub wiekszy rozmiar z lumpeksu, duzy dlugi sweter i wieksze leggingsy Sa tysiace rozwiazan, wszystkie niedrogie.

Gość gość
Ja mam taką kurtkę zapinaną na zatrzaski, bez zamka i można je przeszyc tak, że się poszerzy. Kurtka fajna, kupiłam ją w carry kiedyś, ma takie futerko na kolnierzu. Nie nosobami jej, bo jest do kolan, a raczej mamy ciepłe zimy, ale teraz się przyda idealnie. Poza tym to szkoda mi kasy na ciazowe ciuchy, urósł mi tylko brzuch, po porodzie pewnie go zgubie i wrócę do swojego rozmiaru.

Gość gość
Ja kupilam w lumpeksie rizm L ale w ramionach byla ok i rekawy na szczescie tez. Przed ciaza rizm s i jestem niska. Jednak juz w 7 mcu nie moglam jej dopiac( mialam wielgachny brzuch jak na bliznieta), zaczelam wiec pod kurtke zakladac cieple ponczo i chodzilam w rozpietej. Niestety w wiekszym rozmiarze kurtki wygladalabym juz jak klown... Porod w marcu i pod koniec ubieralam na cebulke bluzke, bluze z rozciagliwego materialu i ponczo na to.

Gość gość
Ubiór to jedno, ale wart zadbać też o odpowiednią dietę. Przede wszystkim nie można przesadzać i nie jesć zbyt dużo, bo to będzie niezdrowe nie tylko dla matki, ale i dla dziecka. No i warto też dobrać sensowny suplement, który uzupełni niedobory, które mogą pojawić się zimą, coś jak mama dha premium.