Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgjnytjtymkt

PRZEDŁUŻANIE I ZAGESZCZANIE RZĘS-WARTO? BARDZO NISZCZY RZESY?

Polecane posty

Gość fgjnytjtymkt

? DROGIE TO JEST?

Gość karaluszka73489345
Ja miałam przedłużane. Bardzo ładnie to wygląda, ale niestety tylko tydzień-dwa po zabiegu. Później część rzęs wypada i są przerzedzone, co widać gołym okiem. Nie daj sobie wmówić, ze nie wypadają, bo wypadają:) Moja znajoma nosi doklejane rzęsy cały czas i twierdzi, ze nie wypadają, a sama widzę jakie ma rzadkie rzęsy już po ok. tygodniu. Wygląda to komicznie, bo sterczy z powieki kilka długich rzęsek:) A jak ja swoje rzęsy usunęłam, to okazało się, ze nie mam chyba 1/3 własnych:( Żaden tusz nie pomagał, tylko musiałam poczekać aż odrosną. Może to wina kleju, nie wiem, ale natoralne rzęsy są potem bardzo zniszczone. No i to droga impreza - ja płaciłam 100zł za przedłużanie.

można jednorazowo na jakies wazne wyjście, regularnie na pewno nie warto, lepiej zainwestować w odżywkę Revitalash :)

Gość Lolaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
nie warto,wygląda to sztucznie i bardzo niszczy naturalne rzesy

Ja przedłuzałam sobie na ślub. Swoje mam takie króciutkie, więc chciałam przedłuzyc i zagęscic. Kobietka zrobiła mi bardzo ładnie, miałam rzęsy 10mm,11mm i 12 mm tak stopniowo od wewnątrz do zewnątrz coraz dłuższe. Trwało to prawie 3 godz , przez ten cały czas trzeba miec oczy zamknięte, ale nic nie boli ani nie piecze. Najładniejsze rzęsy były przez ok tydzień, pózniej zaczęły wypadac. Ja robiłam 3 dni przed slubem więc na ślubie miałam śliczne, pomalowałam tez je tuszem bo wtedy są takie jakby sztywniejsze i wyciągnięte do gory. Trzeba tez je przeczesywac szczoteczką bo się plączą i zaczepiają jedna o drugą. Kobieta mówiła że będą się trzymac ok 6 tyg, no ale po 3 tyg już ponad połowy nie miałam i nie bardzo to wyglądało. Najbardziej wypadały podczas demakijażu twarzy jak musiałam zmyc tusz z nich. Sama nie wiem po co je malowalam chyba z przyzwyczajenia. Na codzien nie ma sensu malowac bo pózniej tylko wypadają. Ostatnie 2 rzęsy wypały mi dokładnie 6 tyg po przedłuzaniu. No i niestety teraz swoje mam jeszcze krótsze niz miałam wcześniej i bardzo rzadkie, z tymi sztucznymi chyba połowa moich własnych tez wyleciała. Musze czekac az odrosną. Powiem tak na regularnie nie ma sensu ich przedłuzac, bo żeby był ładny efekt trzeba uzupelniac co 2-3 tyg a to troszkę kosztuję. Ja nie żaluje ze zrobiłam je na ślub bo były śliczne ale teraz na codzien nie bede robiła chyba że znowu na jakąs okazje. Płaciłam 130zł a uzupełnienie 90 wiec troszke drogo

Gość Moniczka2i2312313
Przedłuzam rzesy od 3 lat z przerwami . I nie zniszczyły mi sie ani troche. Trzeba tylko znaleźć dobra kosmetyczke bo to jest bardzo ważne ,znam takie dziewczyny co miały strasznie posklejane i nierówne bo im ktoś zle zrobił

Gość Moniczka2i2312313
A sztucznie nie wygląda jeśli wezmiesz sobie w miare krótkie( 10 ,11 ) a od wewnetrznej strony jeszcze krotsze . Czesto mi ludzie mowia ,, ale maszdługie rzesy" i sie nabieraja :) A jak ktos sobie zrobi wachlarze wielkie to widać ,ze to sztuczne i brzydko wyglada

Gość alkaaaaaaaaaaa
za 100zł to nie będą dobre rzęsy, przedłużanie 1:1 jest niestety droższe nie trzeba ich malować, są wrażliwe na tłuszcz, miałam problem z myciem twarzy, myciem włosów, żadnych maseczek ani pilingów nie stosowałam- i to mnie denerwowało, u mnie się nie plątały, najwyżej dwie rzęsy po spaniu miałam w "nieładzie" po dwóch tyg. zaczęły wypadać, po trzech sama sobie usunęłam resztę (małą szczoteczką i palcami) następny raz przedłużę ewentualnie na "wielkie wyjście", wolę pielęgnować skórę twarzy niż uważać na rzęsy po usunięciu rzęs moje własne wydawały się krótsze- ale myślę że to kwestia przyzwyczajenia do długich- trudno mi stwierdzić jak było naprawdę plusy- wyraźne oko od razu po wstaniu z łóżka, minusy- w sumie krótko się trzymają (ja płaciłam 400zł), pielęgnacja twarzy (i włosów) utrudniona- wiadomo że jak się już wybuliło taką kasę chce się je mieć jak najdłużej- uważałam też bardzo z kremem na twarz i pod oczy- to dla mnie było kłopotliwe

Gość kokjoj
nie warto! moja kolezanka przyszla ostatnio bez sztucznych rzes i swoje ma masakrycznie krotkie i rzadkie:O

a ja powiem że WARTO przedłużam SOBIE rzęsy od paru lat i jakoś mam rzęsy a co miesiąc uzupełniam :) ważne kto to przedłuża ja mam stylistkę która przedłuża od 4,5 roku więc mam do niej pełne zaufanie :) WROCŁAW dajcie znać jak będziecie chciały kontakt :) polecam :)

Gość Julaaaaa
warto. przedłużam swojem regularnie i wygladaja cały czas super, a jak zdjełam tez nie wygladały zle

Niszczy :( a do tego trzeba powtarzać co jakiś czas, a więc jest kosztowne + czasochłonne. Wydaje mi się, że to się najzwyczajniej w świecie nie opłaca. Moim zdaniem lepiej kupić serum do rzęs, które je zagęści i wydłuży np. CharmLash, myślę że to jest lepsza inwestycja w urodę :)