Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość merix

Ile wynoszą was opłaty mieszkania?

Polecane posty

Gość merix

Mieszkanie 30m2, dwie osoby pracujące (9-17). Ile mniej więcej będą wynosić wszelkie podstawowe opłaty (nie wliczając internetu itp)? Czyli ogrzewanie, prąd, woda i inne o których nie wiem

Gość ussssswwweeuyanna
a po co piszesz że pracujące ? jesli nie będą pracować to koszt utrzymania mieszkania ten sam jaka w tym logika

Gość merix
:) Logika taka że w tych godzinach nie ma nikogo w mieszkaniu i np. nie zużywają wody ani prądu

Gość czgqadsgsdg
około 500zł

Gość kartinka
mieszkanie 70 m 2 os. pracujace około 500 zł bez internetu

Gość gh
czynsz ponad 400zl

Gość wpytejeza
place 2,5 tys za 3 pok sypialne i 1 salon. szergowiec

Gość zalezy od miasta
domek, 80m kw, dwie osoby 700zl

Gość czgqadsgsdg
co wchodzi w skład czynszu?

Gość sdgasdg
chyba prąd, gaz, woda ale nie wiem

Gość kkkdjdjdkdkdkd
2 pokoje czynsz 500 zł prąd 160 gaz 180 internet tv kablowa 230 i telefon ponad tysiac za 2 osoby. a wynajmujecie czy własnosciowe mieszkanie

Gość asdgasasdgsda
a co to jest czynsz? to jakaś osobna opłata poza wodą, prądem i gazem? Za ogrzewanie płaci się osobno?

Gość merix
Wynajmujemy (mamy zamiar)

Gość abraagsdg
zależy od miasta, my 450-500zł

Ja mam 525 z wodą, zaliczką na C.O., śmieciami i funduszem remontowym. Do tego 55 prąd, 35 gaz. Czyli około 600 zł. 1 osoba, 3 pokoje.

Gość kughkug
Są rożne czynsze, to zależy od lokalu i spółdzielni. Różnie to jest. Jeśli w mieszkaniu jest piecyk gazowy, to najprawdopodobniej gaz sie będzie płacić osobno ( w tym z ogrzaniem wody), prąd też raczej osobno. W czynszu wtedy będzie zimna woda, wywóz śmieci i takie opłaty, jak ogrzewanie i remonty, konserwacja domofonu. W tym wypadku czynsz jest mniejszy. Liczy się go od osoby i od metrażu mieszkania. Czasem jest tak, że w czynszu jest ciepła woda z termy, wtedy wiadomo, że jest wyższy. Wszystko zależy od spółdzielni, bo różne stawki czynszowe mają, ale jedno jest pewne czynsz jest w formie zaliczki, czyli jest opłatą stałą. Przykładowo: płacisz czynsz 400zł przez cały rok. 2 razy w roku jest rozliczenie za zużycie tego co jest w czynszu ( np: woda ). Jeśli wychodzi ci niedopłata ( zużywasz mniej niż wynosi stawka w czynszu) to w następnym miesiącu czynsz jest niższy o różnicę w zużyciu. Resztę można sobie doliczyć co jest po za czynszem ( prąd i ewentualnie gaz).

Gość asdgasdgasgsa
Jeśli ktoś pisze " Instalacja grzewcza - gaz. Szczegółowe informacje pod nr tel. Cena: 850 zł+gaz,prąd to ile wyniesie koszt dla dwóch osób za całość. W takiej ofercie czynsz jest wliczony?

Masakra jak można płacić 600 zł za opłaty ja płacę na mieszkanie 50m 250zł w dwie osoby... Plus czynsz 950zł ale tylko dlatego że jest wynajmowane a nie oszczędzam sobie na wodzie itp. Eh

Normalnie. U mnie są takie koszty. Ja oszczędzam wodę, grzeję tylko w sypialni i to max na 3, a i tak rachunki przychodzą wysokie.

Gość krakersy serowe
mieszkanie własnościowe 62m2 - czynsz 480, prąd 90zł, gaz 40zł za 2 m-ce, woda niby w czynszu, ale w rozliczeniu dopłacałam ... ogrzewanie różnie - jedni dopłacają, inni mają zwroty...

Gość sdsadsda as
Mieszkanie 1 pokojowe 500 zł z - odstępne plus czynsz, wynajem rachunki 350-400 zł Wcześniej na studiach mieszkanie 2 pokoje odstępne 600 zł, czynsz 380 zł, rachunki jakieś 300 zł Wszystko na 2 osoby.

Gość sdfghjklxvbnbhbkl
co to jest odstępne?

Gość sdfghjklxvbnbhbkl
no to 500zł średnio wystarczy

Gość sdfghjklxvbnbhbkl
ta, kto 500zł wydaje? chyba woda leci cały czas z kranu...

Taa. Ja mam w kuchni zużycie wody za zeszły miesiąc w kuchni poniżej 0,5 kubika, a w łazience w okolicach 2,5-3. No, chyba że to jest faktycznie tak strasznie dużo. A mieszkam w 100 tys. mieście.

Gość żona oziębła jak cholera
650 złCzynsz ( w tym ciepła i zimna woda oraz zaliczka na ogrzewanie) 50 zł gaz, 100 prąd, 60 internet======razem 860 3 osoby, mieszkanie70 metrów

Gość didouvfoylv
kumam

mieszkanie ok 100m2 - woda - 13euro na miesiac, prad 80 euro na 2 miesiace, gaz ok 20 euro na miesiac no i za to ze budynek jest zamkniety, ma basen i kazdy ma 2 miejsca w garazu placimy 1400 euro na rok - taki jakby czynsz roczny