Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joannaeł

jak zwiększyć laktację

Polecane posty

Gość joannaeł

Jestem mamą 2 miesięcznej dziewczynki. Od samego początku karmiłam ją piersią, przez pierwsze 6 tygodni pięknie mi przybrała, po kolejnych dwóch zyskała już tylko 150gram:( Wiem, że jest to związane ze zbyt mała ilością pokarmu, która nie wiem dlaczego tak spadła:( Próbuję wszystkiego żeby zwiększyć laktację: piję herbatki laktacyjne, piję dużo wody niegazowanej, dorbrze się odżywiam, biorę leki homeopatyczne na laktację, piję karmi, bawaki, kawy zbożowe i nic:( Przez ostatni tydzień przystawiam mała do piersi bardzo często, wypożyczyłam laktator i odciągam pokazrm prawie po każdym karmieniu, w nocy budze dziecki by przerwa w jego karmieniu nie była dłuższa niz 3 godziny i nic :(((( zero oczekiwanego rezultatu:((( dlaczego tak może się dziać? co może być tego przyczyną i jak temu zapobiec? Dodam, że raz jestem w stanie odciągnąc 140ml mleka, a innym razem już tylko np 20 - 10. Macie jakieś rady które moglyby mi pomóć? Bardzo proszę o pomoc!

Gość A może......
Przede wszystkim nie stresuj się i przestań o tym myśleć. Może być wiele przyczyn: może jesteś przeziębiona, może zbliża się okres. Rób to co dotychczas i wkrótce laktacja się unormuje. A zamiast karmi, które jednak zawiera alkohol, polecam wypić melisę.

Bardzo bardzo duzo pij. te wszystkie herbatki na aktacje to takie placebo. laski pija bo mysla ze dzieki nim beda mialy mleko a maja dzieki tem ze pija w ogole. Ja w pewnym momencie nie moglam karmic i nie mialam dziecka przy sobie. zeby sie odstresowac wypilam 3 piwa i w nocy wyladowalam na pogotowiu z mega zastojem ktpry m kolanem rozmasowywali :-| karmi mi nie pomagalo.

Gość natmik
melisa jest polecana razem z szałwią na wstrzymanie laktacji więc lepiej nie pij. nie wiem co może byc przyczyną, a pewna jesteś ze to dlatego że masz mało pokarmu? może wcale tak nie jest poprostu twoja córcia nie ma apetytu i mało wypija? moja ostatni straciła apetyt i lekarz skierował ją na morfologię i badanie moczu powiedział, że przyczyną małego apetytu może być infekcja dróg moczowych lub co innego, zobaczymy co wyjdzie, ale córcia już odzyskała apetyt i wsuwa:)

Gość joannaeł
nie jest to brak apetytu, bo jest w stanie zjeść nawet 130 ml z butelki

melisa jest wskazana właśnie na poprawę laktacji szałwią to ja płukałam usta jak mnie ząb bolał :D