Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madziaaaaa123

dziewczyny będę miała trojaczki...

Polecane posty

urodziłam w 35 tygodniu jeden,ten w cięższym stanie miał 2200g a ten silniejszy tylko 1700g i miałam ich w szpitalach w 2 różnych miastach i do każdego 2 razy na dzień jeździłam z mlekiem odciągniętym z piersi,bo obaj byli w inkubatorach nie mogłam ich nawet na ręce wziąśc tylko dotknąc przez ten otworek,dziś się śmieję że oglądałam ich jak rybki w akwarium ale wtedy do śmiechu mi nie było.

kurcze nie wiem czemu mi posty powtarza:-(Ja na szczęście mogłam dowozic mleko po 2 razy na dobę,a potem jak wyszły po miesiącu,jeden był 3 dni wcześniej w domku to dostałam taki zestaw skierowań że przeszłam chyba wszystkich specjalistów!teraz jak na nich patrzę to mi się w to wierzyc nie chce.Z pierwszych 2 miesięcy w domu to niewiele pamiętam ale nie oddałabym tych przezyc za nic w świecie:-)

Gość **majówka**
widzę, że ja miałam dużo szczęścia ze swoimi chłopakami i w 4 dobie wyszliśmy do domu

Gość mflsmflmfs
ale będziesz miała mega brzuchol ;/

Gość nauritius4434
Faceta super masz :) Widzisz, tak Cię wspiera, jeszcze sobie żartuje, to znaczy że Cię kocha i będziecie razem szczęśliwi :)

no facet spoko,mój też się cieszył jak się dowiedział o bliźniakach.Ja do niego zadzwoniłam że coś strasznego się stało jak się dowiedziałam,on leci przez całe miasto na zabój i ...mnie wyśmiał jak mu powiedziałam!cieszył się jak głupi:-)i tylko stwierdził że mu się śniło że będzie tatą bliźniaków.Dzięki bogu entuzjazm go nie opuścił aż do dziś:-)

Gość kjhgfdsertyujimnbvcx
Mój też optymista:) poszlismy na 1 wizyte (wczesniej stracilam ciaze mialam zasniad groniast wiec nerwy byly ogromne) lekarz oglada co trzeba a moj M siedzi i patrzy ja sie balam spojrzec a tu slysze mojego gina jak mowi"wszystko jest super i powiem wiecej ...sa dwa" Moj M potem mowil ze juz po obrazie usg cos mu bylo inaczej :) a ja dwa dni wczesniej powiedzialam ze chyba beda blizniaki bo w 8 tyg zaokraglilo mi sie podbrzusze i rzygalam jak kot co mi sie we wczesniejszych ciazach nie zdarzalo:Otakie moze glupie ale normalnie nie ma sie uczucia pelnosci w podbrzuszu a ja mialam jak sie okazalo slusznie bo w 28 tyg moja macica miala wymiar na 38 tydzien zreszta to jest glowny powod przedwczesnych urodzen z ciaz mnogich bo macica juz nie daje rady i stad przedwczesne porody.Majowka u nas bylo ok ze zdrowiem ale byli za mali zeby wyjsc do domu u nas dziecko musi miec 2 kg zeby wyjsc do domu a wiemy ze spadki sa spore i np ten mniejszy w najgorszym dniu wazyl 1660g byal chudziutki i zle wygladal ale nadrobil.Teraz jest żarłokiem nieustannym zreszta obaj jedza na wyscigi :)

Gość **majówka**
kjhgfdsertyujimnbvcx - ja urodziła w 38 tc z wagą ciężka 3510 i 3280, także nie było z nimi żadnych problemów, jakie mogą być przy porodzie przedwczesnym

No kochana jestem pod wrazeniem jestes wielka po prostu to sie nadzwigalas tego brzuszka mnie bylo ciezkawo a tobie nawet nie chce myslec;)

Gość **majówka**
najważniejsze że dzieci zdrowe, reszta to leci, kwestia organizacji :)

To prawda ale ja wlasnie doszlam do wniosku ze jak jestem sama w domu z blizniakami ro jestem milion razy lepiej zorganizowana ,bo moje duze chlopaki wprowadzaja mi zamet w naszej malej codziennej rutynie i prawda jest ze im blizniaki/lub wiecej /sa wieksze tym jest latwiej:)moje maja 13 mcy i jest super ,ale pierwsze 6 mcy nie bylo idylla ,ale tez nie bylo masakry chyba ze chorowali to inna sprawa.

Gość **majówka**
oo to masz wiekszą gromadkę :) ja tylko bliźniaki, u mniej najgorzej to tak dwa pierwsze miesiące, bo jeszcze nie za dobrze czułam się po porodzie, teraz to już z górki... prawie 1,5 roku maja :) święta prawda im starsze tym lepiej :) przynajmniej narazie :)

Gość tewtewtetwewte
nie czytam. hmm co ci mam powiedziec..... ktory to tydzien? ja mam jednego 2 miesiecznego i ....................................................................................................... lepiej usmiechaj sie do tesciowej!!!i do swojej mamy!

Gość tewtewtetwewte
ja mam jedno i mam dosyc!!!

Tak,tak potwierdzam im starsze tym łatwiej,moi mężczyźni:-)mają już 4 i pół roku i zaczynają wchodzic w etap pyskownia,wykłócania i hasła pt.mamo ja wiem lepiej!Krew człowieka zalewa!A pamiętam jak były takie malutkie a ja marzyłam niech już zaczną chodzic,gadac,same jesc...

Gość **majówka**
ja właśnie nie mogę sie doczekać aż zaczną mowić, pewnie poźniej będe marzyła o chwili ciszy :P

A najgorsze w tym ich gadaniu jest to że ja rejestruję każde ich słowo,nawet teraz gdy bawią się w swoim pokoju dokładnie wiem co oni tam peplają:-)Bo np mój mąż to potrafi się wyłaczyc zupełnie,ale faceci to mają chyba w dna zakodowane:-)

Gość **majówka**
milan86milan0511 Twoi synkowie to z charakteru podobni do siebie czy totalne przeciwieństwa?

Totalnie różni i z wyglądu i z charakteru."starszy"jest niższy ale bardziej okrąglutki,jest spokojniejszy ale jak mu się skończy cierpliwośc to daje czadu,idą w ruch pięści a nawet zęby:-),"młodszy" wyższy,szczuplutki straszny histeryk,od razu wyje.Jeden ma oczy niebieskie,drugi zielone,nawet odcień włosów mają inny.No i oczywiście 10 razy na dzień kłótnia ale potem w nocy patrzę a oni w jednym łóżku śpią no cud po prostu,aż serce rośnie:-)A twoi **majówka**?

U mnie wlasnie zaczął sie czas kiedy bawia sie sobą bo ze sobą to jeszcze długo nie będa sie bawic dyskutuja własnie w swoich łóżeczkach jeden gada drugi sie z tego smieje i za chwile odwrotnie:) fajne to naprawde a ze sie pozwole wtrącic moi tez całkiem rożni jeden blondyn niebieskooki a drugi ciemny brązowooki jeden spokojny drugi pędzące adhd:) co mnie zawsze bawi kazdy mowi ze podobni są do mnie :) ale że obaj skoro są całkiem rożni ;)

U mnie dokładnie tak samo,no od razu widac że różni,no jakbym ich pierwszy raz na oczy widziała to bym nawet nie strzeliła że bracia a co dopiero bliźniacy!I pamiętam jak jeździli jeszcze wózkiem i wszystkie babcie na osiedlu jacy oni identyczni,dwie krople wody itp.Jak ja szłam z nimi to że cała mama,jak szli z mężem na spacer to oczywiście obaj byli do taty podobni no szał jakiś!

Gość **majówka**
moi tez totalnie inni, "starszy" jest szczuplejszy, chudsze rączki i nózki, ale buzia okrąglutka, straszny pieszczoch, ale i nerwus, wszystko musi być wtedy kiedy on chce, nie ma to foch :P "młodszy" trochę masywniejsze ma nogi, ale buźka wygląda na szczuplejszą, spokojniejszy i bardziej cierpliwy, ale przytulasy brata działaja jak płachta na byka :P tuli sie tylko wtedy kiedy on ma ochotę w innym wypadku krzyk :) wzrostem możne z 0,5 cm różnicy, włoski jeden ma proste jak druty i platynowy blond, drugi troszkę ciemniejsze i lekko falowane, oczka obaj niebieskie ale inne odcienie, też potrafią już walczyć o swoje zabawki i idą w ruch ząbki, ale też są bardzo za sobą, ich dyskusje w łóżeczkach to rzecz bezcenna :)

A poczekajcie dziewczyny jak zaczną mówic już tak wyraźnie i zaczną się bawic w różne takie zabawy,odgrywac role w tych zabawach,ja to czasem się śmieję aż do łez jak słucham tych tekstów:-)Bawią się np. w operację:jeden leży plackiem drugi jest lekarzem,kroi go tam na niby jakieś zastrzyki mu robi itp i nagle ten operowany,nieprzytomny ponoc wstaje i mówi oburzony "panie doktorze to nie tak masz ta operacje robic tylko tu masz mi flaczki wyciągnąc i naprawic, mam ci pokazac czy co???"To jest właśnie ten plus że bawią się razem,nie ma nudy.

Gość polkjgbg
mojemu bratu urodzily sie ost, blizniaki :) on ma 22 ona 19 lat ? i co ? i sa najwspanialszymi rodzicami pod sloncem, to co ich podziwiam to szok, ja mam jedno, planowane , a ciagle narzekam na niewyspanie itp itd, wstyd mi :) bo oni sprawdzili sie w 100 % w roli rodzicow, on jej pomaga, tzn zajmuja sie po rowno, jednow staje do jednego a drugie do drugiego, brat radzi sobie sam z 2 super, nawet jak sam zostanie z nimi, wygladaja na szczesliwych, zakochanych, wiec powiem ci,ze w ich przypadku to podwojne szczescie, wiec w twoim bedzie ono potrojne :) a twoj facet wyglada na fajnego , wiec nie martw sie, pomoze ci :)

Gość polkjgbg
mojemu bratu urodzily sie ost, blizniaki :) on ma 22 ona 19 lat ? i co ? i sa najwspanialszymi rodzicami pod sloncem, to co ich podziwiam to szok, ja mam jedno, planowane , a ciagle narzekam na niewyspanie itp itd, wstyd mi :) bo oni sprawdzili sie w 100 % w roli rodzicow, on jej pomaga, tzn zajmuja sie po rowno, jednow staje do jednego a drugie do drugiego, brat radzi sobie sam z 2 super, nawet jak sam zostanie z nimi, wygladaja na szczesliwych, zakochanych, wiec powiem ci,ze w ich przypadku to podwojne szczescie, wiec w twoim bedzie ono potrojne :) a twoj facet wyglada na fajnego , wiec nie martw sie, pomoze ci :)

Gość polkjgbg
milan, moj maly tez ma 4 i pol roku, masakra haha, dokladnie jak ty piszesz, marzylam o chwili az zacznie mowic i chodzic, to teaz mysle ze najslodszy byl majac tak ok 2 lat haha, zero pyskowania etc, musimu pomyslec o drugim :) to to tak szybko leci ten czas, zaraz maly nas nie bedzie juz tak potrzebowac, wiec trzeba "zrobic" drugiego slodziaka :P

super:) też bym się bała ale strach ma wielkie oczy i co nas nie zabije to wzmocni :) powinnaś być dumna będziesz mamą trojaczków:) tu gdzie mieszkam jest taka babeczka co ma trójeczkę bardzo pomogło jej miasto i opieka. Nawet przychodziły specjalne wytypowane panie położne do maluchów żeby pomóc mamie. Teraz chodzi po mieście dumna jak paw:)jak poszukam o nich artykuł to wkleję :)

Właśnie tak myślę że chyba jedną z ważniejszych spraw to zaangażowac od początku w pomoc nad dziecmi faceta.Bo obserwuję nie raz wśród znajomych młodych mam że izolują tego chłopa jakby trendowaty był nawet jeśli sam się rwie do pieluch i butelek.Wiem że każda z nas myśli że sama najlepiej zadba o dziecko ale tak nie można bo przy takich np bliźniakach a trojaczkach to już wcale sama babka nie da rady po prostu siły i doby jej braknie!Mój to od początku wstawał w nocy na karmienie mimo iż sama dałabym rade(przez dzień sobie przecież radziłam),potrafił je okąpac,no wszystko ogarniał.Choc do dziś dnia nie odróżnia śpioszków od pajaca:-)nigdy się nie zdarzyło żeby chłopakom było chłodno i głodno jak to się mówi:-)

Moj odróżnia już od jakiegos czasu:) też radzi sobie super naprawdę jedyny problem mojego M to to że jak spi to nic nie słyszy :( no chyba że spi sam to wtedy na czujce chyba działa bo wstaje na każdy dzwięk:)