Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madramamam

Przesypianie nocy - 5.5 msc

Polecane posty

Gość Madramamam

Nasz synek ma 5.5 msc. Nie przesypia nocy. Zasypia o 19-19:30 potem budzi sie i dostaje butle ok 1-2 i 4-5. Potem ok 7:30-8 zaczyna dzien. Dzisiaj moja kolezanka zaczela sir madrzyc ze juz dawno powinien przesypiac noce. Ze nie pogrzebnie karmie w nocy itp. Jej Corka przesypiala po miesiacu - tak twierdzi. Czy ona ma choc troche racji?

Gość a gdzie tam
moje dziecko spalo ladnie moze do pol rolu a potem budzilo sie setki razy do 3 roku zycia

Gość hyhy
Moja też przesypiała po miesiącu i koleżanka ma rację.

Jak dla mnie nie ma racji. To jeszcze malutkie dziecko i ma prawo jeść w nocy. Moja córcia ma 7 miesięcy i budzi się koło 2 i 4. na jedzenie. O 6 skowronek mój zaczyna dzień. Je małe porcje za to często. Widać potrzebuje...

Gość dddddddellllooo
A co ile godzin dajesz dziecku mleko w dzien?

8:00 mleko 11 zupa 14 mleko 16:30 kaszka z owocem 19 mleko 1-2 mleko 4-5 mleko Poza 19 zjada max 120 ml. Na kolację 160 ml.

Gość dddddddellllooo
Przerwy między posiłkami u dziecka 4-5 miesięcznego powinny wynosić ok 4h. Twoje dziecko ma 7 m-cy i je co 3h. Jeżeli wydłużysz dziecku przerwy między posiłkami to będzie jadło dużo więcej mm i pokarmów stałych. Ostatnie karmienie powinno być do godz. 22.30. Twoje dziecko jest przyzwyczajone do nocnego karmienia więc trudniej będzie ci je odzwyczaić, ale uwierz mi, da się :)

Gość allaaakss
Blanka, Twoje dziecko ma 7mc i karmisz je co 3h???!w nocy takie dziecko nie powinno już jeść. A dajesz cos innego jak mleko?

A jak jest z niemowlakiem, które skończyło dwa miesiące?? Na opakowaniu Hipp jest napisane, że w 3-4 miesiącu powinien zjadać porcję 200 ml co 4 godziny. A mój zjada tylko 135 ml na porcję co 2,5-3 godziny. Próbowałam wiele razy robić mu w butli więcej mleka, ale on wypije te 135 i językiem wypycha butelkę. I też się budzi dwa razy w nocy, kolacja o 20, później 2-3 i 6, śpi do 9-10. Jak mam mu podawać więcej i rzadziej, skoro on nie chce?

Gość dddddddellllooo
elka felka to i tak je dużo, mój zjadał 90 ml co ok. 3h. Karmiłam go 6-7 razy o godz. ok 21 ostatni raz i przesypiał mi noc. Fakt, kołyska stała koło łóżka więc jak sie przebudzał ok 3 to bujałam go kilka razy i zasypiał, a i dawałam mu smoka. Budził się 5-6 rano. A ile ml mm je w nocy dziecko?

Wszystko pięknie, ja wiem, że mała powinna jeść rzadziej a więcej. Tylko, że ona nie chce zjeść więcej niż te 120 ml. Nawet jeśli przerwa jest 5-6h to zjada tylko tyle co zawsze. Jak się uprę by zjadła więcej to wszystko zwymiotuje. Nie je MM tylko moje mleko z butli. Daję często by dobowo zjadła jak najwięcej bo chuchro jest z niej.

Poza mlekiem je zupki z mięskiem, żółtkiem. Kaszkę mannę z owocem (banan lub jabłko lub gruszka). Gryzie chrupki kukurydziane i czasem dostanie biszkopta.

Gość nie patrzcie na to co pisza
na mleku, ja tak utuczylam swoje dziecko, naszczescie dzis juz jest waga noromalna. Lepiej malo a czesto dla takiego brzuszka. Ma prawo sie budzic i juz!!!!

Gość mamanaba
W sumie to nie pomogę za bardzo bo moja przesypiała noce od urodzenia. Karmiłam krótko piersią ale nawet na niej nie budziła się w nocy. I do tej pory tak jest ale mała jest już na mm. Widocznie niektóre dzieci potrzebują pobudki w nocy na karmienie

Też uważam, że lepie mniejsze porcje a częściej, ale nawet lekarka powiedziała by próbować dawać mu więcej, bo jest dużym dzieckiem i potrzebuje kalorii. Niby nie je dużo, a waży już 6,5 kg. I nie jest gruby, nie ma żadnych fałdek, jest duży - długi, duże stópki, długie nóżki.. A od kilku dni to już w ogole coś z tym jedzeniem ciężko. Zje 30-40 ml i wypycha butlę. I ani nie jest marudny ani nic. To możliwe, by się tym najadał?

Każde dziecko jest inne i nie ma sensu porównywać z dziećmi koleżanek. Niby dziecko powinno przesypiać, ale są dzieci, które nie przesypiają. Moja starsza córka mając 6 tygodni spała snem kamiennym 12 godzin, natomiast młodsza ma prawie rok i zdarza jej się jeszcze nocna pobudka..

Gość dddddddellllooo
Spróbuj je nakarmić ok 22.30 przez sen to może prześpi do godz. 5 lub 6.

Gość dddddddellllooo
Może to skok rozwojowy :) Możliwe, że tyle potrzebuje, nic na siłę.

Gość ojtam ojtam
mój ma 2 lata - nieje od 7 m-ca życia w nocy a i tak nie przesypia całych bo sobie wstaje albo się rozpłakuje itd