Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sansansan

Pytanie do matek karmiacych piersia

Polecane posty

Gość fsaafssaffsasfa
kiepsko.bol jak bol.jak w czasie okresu czy przed.da wytrzymac.ale nie wtedy gdy po porodzie wszystko boli.ja po cc odpadlam-sztuczny.kazali karmic piersia-odmowilam:(

Gość fsaafssaffsasfa
ja mialam cc i 2 tyg temu zastanawialam sie nad 2 dzieckiem

Gość rozwiellita
Ja tam sie nikomu nie chce wcinać, niech karmi czym chce i jak długo chce, ale ja osobiscie nie chciałabym karmic cyckiem 2-letniego dziecka. Moja córka ma rok i 8 mcy i od dawna nie wygląda i nie zachowuje się jak dzidziuś, tylko jak małe, rozumne, sprytne dzieko. Dziwnie by mi było karmic takie dziecko cyckiem, ono na to na mój gust jest zbyt świadome. Poza tym odkąd skończyła 14 miesięcy, nie chce słyszeć o żadnych buteleczkach ani mleczkach. Je jogurty, pije kakao, ale żadnego żarcia dla niemowlaków nie chce widzieć. Dziecko 2-letnie pija mleko z flachy czy cyca raz dziennie, może dwa, jesli lubi - moim zdaniem korzyści z karmienia cyckiem w tym wieku są jedynie natury emocjonalnej i to raczej nie dla dziecka, a dla mamy (jeśli to lubi)

Gość rozwiellita
Co do porodu - nie chce mi się wierzyc, żeby cc było korzystniejsze dla dziecka. Natura jest bardzo mądra, więc chyba nie wymyśliła tego aż tak głupio, żeby zdrowszym rozwiazaniem było przecinanie skóry i wyszarpywanie dziecka z macicy.

Gość sansansan
oczywiscie, karmi sie piersia tak dlugo jak uwaza sie to za sluszne :) kazda kobieta ma inaczej... :) wiadomo, ze wiele kobiet karmi dzieci piersia pozniewaz jak juz ppisalam wyzej jest to taniei wygodne. jezeli dziecko jest glodne nie trzeba robic butelki, tylko przystawiasz do cyca i problem z glowy :D a co do porodow - moja kuzynka pierwszy prod miala naturalny, rodzila przez 6 godzin, daarla sie jak nie wiem co :P hehe drugi cc - miala za male rozwarcie i dziecko bylo zle ulozone... mowila ze super bo dwadziescia pare minut i bylo po wszystkim, ale mowila ze wolalaby rodzic nawet te 12 godzin niz miec jeszcze raz cc... lezala w szpitaluaz tydzien, byla taka zmarnowana ze az przykro bylo na nia patrzec...

Gość fsaafssaffsasfa
to zobaczysz jakie to proste przystawic do cyca-zwlaszcza co 40-minut do 4 godzin.kazde inne. ja mam sztuczne,bo odpadlam. nie oceniam. roczne dziecko akrmic?ostatnio jakas mala gadula w lumpeksie ciagnela cyca. ze 2,5 roku