Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zab mi sie rusza zaraz ie zpal

zab mi sie rusza przedni :( zaraz sie poplacze nie wiem co mam robic dendyste ma

Polecane posty

Gość taka odmiana
Początek to wizyta u specjalisty!!!!!!!!!!!

Gość dendrologiaa
blomby???????? a poza tym na nfz to tego zeba tylko moga ci usunac, reszta jest nierefundowana wiec albo idz prywatnie albo mamsz po zebie

Gość taka odmiana
Początek to wizyta u specjalisty!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Delfin rrr
jak masz jakas akademie medyczna w swoim miescie to zrobia ci za darmo

asia dziekuje :* a ta paste kupic? pomoze cos? gdzie mam ja kupic w aptece

Hej ja tak mialam tylko w gornej dwojce, tez mialam wrazenie, ze sie rusza i byla bardzo wrazliwa na zimno i pobolewala mnie czesto, dodatkowo jeszcze przy niej "majstrowalam" zeby sie upewnic czy na pewno sie rusza:) Dentysta powiedzial, ze albo moglam sie w tym miejscu uderzyc(czego sobie nie przypominam) albo, ze to nocne zgrzytanie zebami (co raczej jest w moim przypadku mozliwe) i ze po jakims czasie przejdzie (ta nadwrazliwosc i to "ruszanie sie"). Potem mylam zeby pasta do nadwrazliwych zebow i po jakims czasie przeszlo. Dwojka jak siedziala tak siedzi i nic sie rusza wiec glowa do gory, to nie musi byc ten najgorszy scenariusz.

takajamama jeju dziekuje ze sie wypowiedzialas i ze mialas taki sam problem co ja mam teraz,jaka paste poelcacie ? i czy musze pierw skonulotwac sie z lekarzem zebym mogla myc nia zeby,moze jak ja kupie jutro to chociaz troszke bedzie mi lzej juz bym chciala zeby byl poniedzialek,jestem powoli dobrej mysli ze wzystko sie jakos ulozy i bedzie dobrze dziekuje kochane :*

szybko pialam i narobilam bubli sorki :*

Ja chyba wtedy uzywalam sensodyne, tak mi sie wydaje, z tym, ze u mnie nie ruszal sie ten zab jakos masakrycznie we wszystkie strony tylko jak wzielam go miedzy palce to mialam wrazenie, ze sie delikatnie porusza, dodatkowo ta nawrazliwosc, bolal mnie w sumie dosc dlugo. Ale mysle, ze u ciebie ten sam przypadek, wiec nie zadreczaj sie. Choc pamietam, ze wtedy to tez niezlego pietra mialam.

Gość diabliquee
mam nadzieję, że napiszesz w poniedziałek co z tym Twoim zębem :) Poruszyłaś pół Polski :D Powodzenia.

takajamama mam wlasnie taki sam problem jak ty,jutro pojde i kupie paste dam znac napewno :P

Gość Delfin rrr
Kup lacalut activ w polsce to pewnie tylko w aptece ale napewno jest,bardzi ci ja polecam sama mialam problem z rozchwianym zebem.mieszkam w niemczech i ta paste polecil mi moj stomatolog.

dzieki,jutro pojde do apteki zobacze co mi babeczki poradza tez wielkie dzieki

hej bylam u dendysty,niby tak sie zdarza ze zeby sie ruszaja i zadne nie sa idealne... jak narazie jest ok ale nie ruszam nimi bo sie boje jutro sprawdze czy sie ruszaja chociaz ostatnio jak patrzalam to sie ruszaly :(

Gość gość
Wiesz co , mam ten sam problem , ale spokojnie odwiedziłam dentystę , powiedział żebym codziennie systematycznie a najlepiej 4 razy w dniu myła zęby pastą VADEMECUM ( na dziąsła) dziąsła zrobią się wtedy ustabilizowane i nic nie będzie się ruszać. ruszały mi się dwie jedynki , kilka dni mycia i ruszają się mniej :)

Gość gość
I jak bo minelo juz dluzo czasu przestaly ci sie ruszac ??

Gość gość
Nie Martw sie nic ci nie będzie mam tak samo rusza ci się minimalnie bo dojrzewasz wszystkie moje koleżanki maja tak samo . Też na początku zpanikowałam , ale gdy poszlam do dentysty bylo wszystko dobrze . I nie słuchaj jakiś glupot ze ci zęba wyrwął bo w tym wieku nie może wypaść staly zab a na paradontoze choruje sie po 60 latach to jest chproba z wiekiem przyjmywana u starszych osób spokojnie on ci niedługo usta ale lepiej pojąć do dentysty by się upewnić ze nie masz krzywych zębów dlatego może ci się tak wydawać ze ci się rusza pan dentysta w tym przypadku zleci ci aparat na zęby na noc

Gość gość
Prawdopodobnie to paradontoza. Musisz oczyścić zęby w gabinecie stomatologicznym, kupić specjalną pastę, nici dentystyczne. Idź do stomatologa i powie Ci jak to wyleczyć. Ja także miałam ten problem i chodziłam do gabinetu http://www.hercka.pl/ w Gliwicach.