Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lea76

Starania o dzidzie po 35

Polecane posty

Witam Was dziewczyny Zakladam watek bo szukam dziewczyn, ktore sa w podobnej sytuacji do mojej. Mam jedna dziecko ma 5 lat i juz wlasciwie podjelam decyzje, ze bedzie jedynakiem jednak niedawno dostalam kolejny raz instynktu macierzynskiego no i strach, ze moj synek kiedys bedzie sam. Podjelam decyzje. Decyduje sie na drugie dziecko. Mam 36 lat. Boje sie czy nie jest za pozno. Moze ktos rodzil dziecko po 36 i podzieli sie ze mna tym doswiadczenie. Jak sie przygotowac do kolajnej ciazy w tak poznym wieku. Na co zwracac szczegolna uwage. Zapraszam Was dziwczyny w grupie zawsze razniej.

hej niewiem czy to pocieszenie ale ostatnio ogladalam w tv kobiete ktora urodzila majac 52 lata i bylo wszystko ok ;)

Gość ja mam 35 lat
wlasnie jestem w ciazy ale po inseminacji

Gość jjjhhhfgff
powodzenia, nie jestes "za stara", spokojnie

Ja Cię mogę pocieszyć że u mnie od decyzji o 2 dziecku - minęły 2 miesiące i już byłam w ciąży. Wyszło za drugim razem, szybciej niż pierwsze dziecko ( a to drugie w wieku własnie 35 lat) więc spokojnie:)

Gość No to ci zycze
zeby ci sie udalo na stare lata zrobic ta wymarzona "DZIDZIE" :O

Dziekuje za slowa otuchy. Jak milo, ze piszecie. Ciesze sie, ze nie jestem z tym sama. Ja musze poczekac jaeszcze kilka miesiecy. Niestety w moim zyciu wydarzylo sie przez ostatnie kilka lat wiele zlego. zmarl meza brat w mlodym wieku. walczyl z bialaczka ponad 4 lata i przegral. Bylo tyle stresow wahan nastrojow rozpaczy, ze z tego wszystkiego dopadla mnie nerwiaca i od kwietnia jestem na asertinie. Nie wiem czy slusznie bo to lek przeciwdepresyjny a ja mialam incydenty z kolataniem serca i zawrotami glowy i odrazu lekarz rodzinny przepisal asertin. o ale cos biore go ponad pol roku iwlasnie zmniejszam dawke zeby kompletnie z niego zrezygnowac potem musze troche odczekac i biore sie za starania. Jakie badania robilyscie przed ciaza? Ja juz zaczelam brac kwas foliowy i flavon, ktory zawiera duzo antyoksydanow, zeby sie troche zregenerowac. Robilam morfologie i zamierzam wyrwac jeszcze sprochniale osemki.

Nie robiłam żadnych badań, ale od samego początku poleciałam do lekarza ( w 5 tyg bo wczesniej mnie przyjać nie chciała) i już od tego czasu brałam witaminy i kwas foliowy oraz robiłam badania.

A jak znosisz ciaze? Mialas jakies dodatkowe badania inne niz w pierwszej ciazy

Witam Ja mam obecnie córke 4 miesiące ma, za 3 tyg skończę 37 lat. Mam syna nastolatka, wiec róznica miedzy rodzeństwem jest spora. Przede wszystkim badania prenatalne, bardzo ważne, ja czułam sie w tej ciazy super, a w poprzedniej okropnie. Mam śliczną córeczkę i jestem przeszczęśliwa. Pierwszy poród miałam cc a ten siłami natury.

Gość kndwbhdekjde
mama urodzila mnie w wieku 35 l. jestem zdrową usmiechniętą i szczesliwą 20-latką ;)

Ameliu Dzieki nawet nie wiesz jak podnosza na duchu takie slowa. Fajnie jest jeszcze raz przez to przjsc. Pewnie nie mamy juz tyle sily co kiedys ale na pewno jest cudownie. Ja po urodzeniu synka mialam bardzo ciezki czas bo wlasnie jak byla w ciazy zachorowal 20 letni szwagier na bialaczke i bylo tyle nerwow. Maz calymi godzinami przesiadywal u brata w szpitalu a ja sama z dzieckiem. Bylo ciezko i smutno. Mam nadzieje, ze teraz bedzie inaczej. Gratuluje coreczki tez bym chciala :)

dziękuje Twoją decyzją bedzie czy zajdziesz w ciążę czy nie. Tu na kafe spotyka się wiele opini że jesteśmy "za stare" na dzieci że bedziemy wyglądać jak babcie, a mnie to "wa...i" co kto mówi czy pisze. Nawet nie dyskutuje z takimi osobami. Cieszę sie że mam taki skarb i zarazem cud w naszym przypadku. Jest taka słodka i kochana. Zupełnie inna niż jej brat to było dziecko i spokojne, wszystko jadł, spał...dziecko marzenie, mała jest inna noce nie przespane, z jedzeniem problemy, ze spaniem to samo. Ale to nie ma znaczenia, jej uśmiech wynagradza wszystko. Życze Ci zdrowego dzidziusia, a może i córcia bedzie.