Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaraz oszalejejeee

Sasiad napierdziela wiertarka a ja mam małe dziecko,gdzie zgłosić?

Polecane posty

Gość jfjfkg
Idz, tylko sie nie pruj i rozmawiaj jak czlowiek.

Gość PrzyjaciółkaMuzykówPisze
Autorko POWODZENIA!!!

Gość odpowiem w tym temacie
Ja sąsiadów o remoncie nie informowałam i mnie też nikt nigdy nie informował o remoncie. Nie znam zwyczaju :o

Gość Goldi 2011
Spokojnie porozmawiać raczej nie zaszkodzi. Myślę, że informowanie sąsiadów o remoncie, czy głośniejszej imprezie jest jak najbardziej pożądane.

Gość wyweywye56
"powierci i przestanie, a wrzaski twojego dziecka bedzie musiał znosić dłużej... Święte słowa." bzdury. w mojej klatce wszyscy na około maja małe bachory i wcale mi to nie przeszkadza- wcale nie dra się bez przerwy, a nawet jak się drą, to nie jest to wcale dokuczliwy hałas. za to wiertara doprowadza mnie do szału

Gość Koooorwa
W peezde sobie zgłoś yeah bunny kapusiu! Może sobie nawet młotem pneumatycznym napierdalac za dnia tobie chooy do tego

Gość axhgaqv x
Zaraz oszalejejeee---jak ty bedziesz robiła remont to nie bedziesz widziała w tym nic złego,ale jak sąsiad robi,to ty wielce oburzona,bo masz małe dzecko. A jak wychodzisz z dzieckiem na dwór i dziecko zasypia,to masz pretensje do kierowców wszelkich pojazdów,ze hałasują?

Gość Ja rozumiem autorke
chociaz wcale nie mam malego dziecka. Zanim nowi sasiedzi sie wprowadzili przez bite 4 miesiace robili sabie generalny remont z wyburzaniem scian itd. Halas byl tak masakryczny i irytujacy ze znienawidzilam ich zanim jescze poznalam (reszta osob w klatce podzielala moja wscieklosc). To jest naturalna reakcja kazdej osoby, halasy o takim natężeniu sa po prostu nieznosne a ich sprawcy wywoluja agresje. Rozumem pojmowalam ze kazdy remont sobie zrobic musi i ma takie prawo, ni probowalam nigrdzie tego zglaszac, nie szlam z nimi na wojne ale nic nie moglam poradzic na to co ze mialam wobec nich mordercze mysli...okazali sie byc para milych mlodych ludzi z 3 malych dzieci (ktorych placzu oraz krzyku praktycznie nie slychac przez sciany i zupelnie mi one nie wadza wiec nie porównujcie remontu do placzu dziecka bo to roznica wielu ecybeli jest)

Gość wdwefrew
Bo wy myslicie wedle przysłowia "Co wolno wojewodzie,to nie tobie smrodzie." Posiadacie moralnośc Kalego.

Gość Ja rozumiem autorke
Taa, wszyscy nagle tacy wyrozumiali - same oazy spokoju. Wracacie po ciezkim dniu i pragniecie sie zrelaksowac, xlapac oddech, poczytac ksiazke albo chwile porozmawiac z bliskim domownikiem albo obejrzec jakis film - a tu nagle donosne wrr, gluche dudnienie, swidrujace dzwieki a wielkiej sile wdzieraja sie w wasze uszy, zakłócają spokoj, uniemozliwiaja zebranie mysli. Istna tortura, wyrafinowana, psychiczne i fizyczne pognebienie. i tak dzien w dzien przez pare miesiecy. Juz widze jak nie klniecie pod nosem. kazdy tak czuje bo to ZUPELNIE NATURALNE (nawet jesli rozumie sie potrzebe remontu i cudze prawo do jego przeprowadzenia i je uznaje to i tak na poziomie emoccji pragnie sie udusic "swego kata" gołymi rekami)...PUNKT WIDZENIA ZALEZY OD PUNKTU SIEDZENIA

Gość gość
wiercić można do 20 nie do 22 ... od 22 owszem jest cisza nocna ale z tego co mi wiadomo narzedzi typu wirtarka i innych tego typu do 20... znam ten ból bo też mam małe dziecko które nie może spać i się boi kiedy jest pogoda wychodze na dwór poprostu ... każdy ma prawo do remontu to prawda tylko czasem to naprawde denerwuje zwlaszcza jak trwa miesiącami ;/

Gość gość
wiercic moze do 20 i nic na to nie poradzzisz

4 dni to wcale nie jest długo, sąsiad ma prawo sobie mieszkanie wyremontować. Jasne, ludzi co wkurza, ale wiertarka to nie pistolet, nie ma tłumika.

W ubiegłym roku kupiliśmy mieszkanie w blokach i trzeba było wykonać komleksowy remont z wyburzeniem sciany włącznie.Wcześniej napisałam ogromnymi literami ogłoszenie i rozwiesiłam w klatce na drzwiach wejściowych, oraz nakleiłam na swoich drzwiach że będzie remont przez kilkanaście dni w naszym mieszkaniu, napisałam również oczywiście komunikat z przeprosinami! Najwięcej pretensji miały starsze panie emerytki które oglądają mode na sukces i inne badziewne seriale, mówią że nie słyszą telewizora:D Poszły na nas na skargę do Spółdzielni,ale nic to nie dało, remont musieliśmy zrobć.Śmiać mi się chciało,bo po miesiącu któryś sąsiadów też robil remont, to przychodzily babska do nas choć było już po remoncie.

Dziwić się nie ma co, skoro przez cały dzień tłucze w bloku młot pneumatyczny, czy wiertarka udarowa.Oszaleć można na maksa! Remort kazdy ma prawo zrobić,takie są uroki mieszkań w blokach.Czasmi takie remonty sa wykonywane niezgodne z prawem.W tej sytuacji gdy to trwa zbyt długo nalezy powiadomić Urząd urbanistyki.

Takie uroki życia w bloczydłach są! Nic na to nie poradzisz. U mnie za ścianą jest bobas i co? Drze ryja i w dzień i w nocy i co? Mam iść do mamusi i powiedzieć aby go przetrzymała trochę dłużej pod wodą podczas kąpieli bo spać nie mogę? Pomyśl i o tym. A w drugiej klatce jest magik co na saksie trenuje od obiadu do wieczora i co? Mam go zastrzelić? Jak człowiek w jaskini jeszcze mieszkał i ktoś spać nie dawał to go zdenerwowany jakimś rympałem po głowie zdzielił albo za kudły z jaskini wywlókł i niech sobie na dworze komara dusi. Nie te czasy! Trochę tolerancji i zrozumienia. Remont to nie budowa metra w W-wie ze trwać będzie latami.

Gość gość
To ze ty masz dziecko nie znaczy ze caly blok ma siedziec cicho, sasiad ma prawo robic remont a jak chcesz spokoju do zamieszkaj w domu za miastem, nie stac cie to siedz w bloku i nie wymagaj specjalnrgo traktowania bo masz dziecko

Gość lmi
idź do spółdzielni i zapytaj jak jest ujęta w regulaminie kwestia hałasu uciążliwego prawda że cisza nocna jest od 22-6 ale hałas na uciążliwy są wyznaczone godziny np od 8-19 nie jest prawdą że może sobie wiercić do 22 a co gorsze po tej godzinie

Gość gość
Z sąsiadem? Nie wiesz gdzie to zgłosić?

Gość gość
Z tego co mi wiadomo to głośne prace remontowe można wykonywać od pon. Do pt w godzinach od 8 do 18 ale każda spółdzielnia ma swój regulamin. Możesz zadzwonić na policje i zgłosić zakłucanie pożądku dnia.

Gość gość
ale przecież każdy ma czasem remont! To, że autorka ma dziecko nie stawia jej w szeregu osób uprzywilejowanych. Dziecko też prawie każdy czasem ma. Co sąsiad ma wywiercić- i tak wywierci- czy ci się to podoba czy nie:classic_cool: A dziecku niewiele przeszkadza, im młodsze tym lepiej śpi w hałasie, to raczej mamuśka ma problem. Włącz jakąś muzykę i niech śpi. Prawdę piszą powyżej- więcej sąsiad nasłucha się Twego dziecka niż ono jego remont ow

Gość gość
dziecko nie robi tyle halasu co remont .....co za debilka to napisala

Gość lmi
co za gadka "włącz muzykę" jaką muzykę ma włączyć żeby zagłuszyła wiertarkę, chyba gościu nie słyszałeś jak ktoś wierci , czytaj ze zrozumieniem, że autorka rozumie że on musi mieć ten remont, ale na litość boską nie do tak późnych godzin nocnych

Gość gość
lmi---/czytanie ze zrozumieniem się kłania:o/ Nie pisałam wyżej o zagłuszaniu wiertarki! Po prostu inaczej kontrastuje hałas z absolutną ciszą, a inaczej z muzyką w tle. Mniejszy dysonans i tylko o to chodziło głuptasku...

Gość gość
mniejszy dysonans buahahah masz dziury wełbie głupolu. Wiertara to wiertara z muza czy bez tak samo uciazliwa

Gość gość
Obszczymurku nie zesraj się :D:D:D🖐️

Gość gość
Co za ludzie pisac do matki malego dziecka teksty typu "tepa szm..." Co za baran.Remont to koszmar dla kazdego maluszka teraz przechodze przez to samo od 4tyg wiercenie a mala trzesie sie ze strachu placze nie moze spac ale musimy wytrzymac. :(

Gość gość
Bloki to patologia, obszczymury, s******e wszędzie psy i wieczne remonty.Jeden kończy to kolejny zaczyna i tak naokoło. Nocą drą się pijaki i imprezowicze, w dzień dzieci na placu zabaw, nie zaznasz spokoju. Wiem, bo mieszkam i budujemy dom, żeby się uwolnić od tego wszystkiego:-P