Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy warto...........

Czy warto dac szansę ROZWODNIKOWI z DZIECKIEM???

Polecane posty

Gość nie nie i jeszcze ra
po co takiemu odpadowi dawac szanse jak mozesz miec faceta bez zobowiazan?

A ja bym nie byla tak sceptycznie nastawiona! Sama związalam sie z mezczyzną co ma dwojke dzieci z poprzedniego związki, i jestesmy malzenstwem sporo lat , a dzieci mieszkają z nami od malutkiego,teraz juz jedno w gimnazjum ,drugie w I sredniej

toksyczna a macie wspolne dzieci? byłaś panna jak go poznałas? bo mi sie wydaje ze inaczej jest jak rozwodnik z dziecmi wiaze sie z rozwódka z dziecmi a inaczej jak rozwodnik z panna bo moze byc tak ze on juz wiecej dzieci nie chce i skazuje ta dziewczynę na cierpienie

Tak mamy dwie corki wspolne rawie 9 lat i prawie 4 latka Gdy poznalam mojego faceta mialam juz blizniaki z pierwszego malzenstwa, wiec tez byla z bgaazem Ja mialam blizniaki, on mial 2 sztuki, i dopiero po po wielu latach urodzily nam sie dwie corcie wspolne

ano własnie tak myslalam ze tez byłaś kobietą z bagażem, wiesz co to troche jest inaczej bo kobieta po 30 bezdzietna bedzie chciala miec w miare szybko dziecko a on jesli juz takie ma to nie koniecznie bedzie chciał. Ty z pewnoscia na nic nie naciskałas i to zupelnie inna sytuacja

Gość nytykaa
ja bym nie dala takiemu szansy

Gość ulitkao
nie warto bedziesz musiała sie dzielic kasą

Gość oj nie nie nie
nie wspominaj mu na tym etapie znajomości o rodzinie, bo go wystraszysz! Kobieto masz 30 lat a rozum 15latki która nie może się doczekać randki z kolegą. Szansę jak najbardziej mu daj i pozwól tej znajomości samej się rozwinąć. Nie szukaj na siłę męża, bo każdy od razu zwieje i zostaniesz sama.

Pewnie gdy brał ślub ze swoją ex żoną nie spodziewał się, że tak a nie inaczej potoczy się jego życie. W życiu popełnia się różne błędy, nie wszystko da się przewidzieć, ale czy to od razu oznacza, że ktoś po pewnych przejściach jest człowiekiem niższej klasy? Czasami okazuje się, że ktoś taki ma dojrzalsze podejście do związków. Na pewno nie powinno się wszystkich szufladkować. A gadanie w stylu "będziesz musiała się dzielić kasą" odłożyłabym na bok bo albo chcesz zbudować trwały związek albo chcesz mieć kasę, przeważnie ma się coś kosztem czegoś.

Gość do enfant
a ja sie nie dziwie jej ze sie zastanawia czy warto rozwijąć taką znajmość. Wiadomo ze kobieta wieku 30 lat szuka juz partnera na zycie co w tym dziwnego?

Dziwne jest to ,że DOPIERO go "poznała" i już widzi go jako ojca swych potencjalnych dzieci, a przecież może się okazać ze facet nie nadaje się na partnera a co dopiero na ojca:O Co więcej , kobieta 30 letnia , zamiast sprawy takie poruszać z owym "poznanym" parterem rozstrząsa wraz z gimbusami, stanowiącymi większośc kafe, jakieś czysto hipotetyczne mozliwości , które nijak mają się do rzeczywistości.

i uważam że ludzie sa na tyle fascynujacy, że niemal każdą znajomość warto rozwijać, bo każdy może coś niesamowitego i niepowtarzalneg wnieść do naszego życia. Natomiast nie każdy nadaje się do związku , przyjaźni lub na dawcę spermy 🖐️

Gość Autorko , związek który
ma prowadzić do ślubu to niepowtarzalna rzecz, coś co powinno byc świeże , bez zakłóceń bez jakichś złych doświadczeń i skrzywdzenia bo jeżeli zabierzesz się za samotnego ojca to licz się z tym że oprócz jego osoby będziesz musiała przyjąć jego zraniona psychikę, obawy, uprzedzenia, zachamowania i ...dziecko. Czy ty naprawdę chcesz sobie nałozyć taki ciężar i odpowiedzialność? Skąd możesz wiedzieć że jesteś zdolna do pokochania obcego dziecka? Możesz się wpakować w wielkie problemy bo facet wyraźnie szuka kogoś by ułatwić sobie życie , wszak ma dziecko i wie że niełatwo znajdzie dziewczynę, kobietę na całe zycie więc złapie co mu w ręce wpadnie i dopiero po jakimś czasie oboje sie otrząśniecie że to mógłbyć błąd (twój głód na partnera a jego strach że zostanie do końca życia sam) . Miłość to zupepłnie coś innego .

Gość bieda az piszczy
dla mnie to troche dziwne ze babka ktora poznaje faceta i nic nie wie o nim mowi mu ze chciala by zalozyc rodzine.To ze kobieta w takim wieku (czyli nie gowniara 18 lat) mysli o rodzinie to normalne.I nie wyobrażam sobie gadac z facetem nowo poznanym o planach na zycie nie wiedzac o nim nic.Bo nawet naj prostrzych rzeczy o nim nie wiesz jak np.czy dziecko mieszka z nim i czy rozwod byl z jego winy.A co zrobisz jak sie zakochasz i juz bedziecie razem i jego dziecko do niego bedzie chcialo sie wprowadzic (bo tak tez bywa).Moja rada to poznaj go lepiej a pozniej zacznij gadac o rodzinie i dzieciach

Gość czy warto.....
jezu ale ja nie mówiłam tego że to z nim chce załozyć rodzinę. Pytał o czym marzę doc zego dąrze to mu powiedziałam że najpierw chce poznac kogos z kim będe szczesliwa a docelowo załozyc rodzinę. Co w tym złego?? Nie ejstem zadna desperatką bo gdyby tak było to juz 5 razy wyszłabym za maz za byle kogo i rodziła dziecko po dziecku. Ja szukam po pierwsze swojej drugiej polowy a jak ja znajde to wtedy chce załozyć rodzinę. nie rozumeim dlaczego miałabym tego nie mówić?? Przeciez nie chce z nim tego zrobic ale ogólnie o tym po porstu marzę.

Gość czy warto.....
A temat załozyłam bo zastanawiam się czy wogole warto brnąć w taką znajomość dalej, czy nie lepiej go odrazu skreslić? Boję się bo jak bedziemy rozwijać nasza znajmośc to trudno bedzie sie potem wycofać i dlatego zadałam tu to pytanie.