Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wystraszonaPOZNAN

nie zszyte krocze po porodzie

Polecane posty

Gość aldk'akldakd
"Kultura" wypowiedzi ta sama :D.

Gość dfghju8765rt
och, wybaczcie chodzilo mi o kontrole i ochrone krocza. Wykwalifikowana polozna potrafi ochronic krocze tak zaby nie pękło ani nie trzebabyło go nacinać. Brawo dla ciebie, skoro stawiasz na równi położną i teściową i porównujesz ich kwalifikacje. Zapytam może gdzie ty rodziłaś? w domu z teściową? a jeśli nie to dlaczego?? przeciez to wszystko jedno???

Gość nie chce mi się nic
nie martw sie autorko byłam zszyta po porodzie ale szwy puscily zaraz na 2 dobę i nic zlego sie nie stalo,zszywanie nie jest konieczne,chodzi jedynie o wzgledy eststyczne 2 dziecko urodzilam w domu jak ty ,bez nacinania i szycia -z wlasnego wyboru nie mialam zadnych powiklan zni dyskomfortu,współzyje normalnie ,nic sie w tej kwestii nie zmienilo przestancie ja krytykowac i straszyc,kazdy zyje jak chce i z kim chce! kiedys kobiety rodzily w domach,na polu a teraz wymyslacie nie wiadomo co .zal mi teakiego podejscia jakie macie .trzymaj sie autorko najwazniejsze bys byla szczesliwa

Gość ala3233
A jak taka kobieta rodzila na polu to co z pepowina ?zawsze mnie to ciekawilo

Gość kobiety na zachodzie rodzą w
Wykwalifikowana polozna potrafi ochronic krocze tak zaby nie pękło ani nie trzebabyło go nacinać. Widać że pojęcia nie masz o czym piszesz 🖐️

Gość nie chce mi się nic
ala3233 to zapytaj swojej babki albo prababki to ci powie

Gość ale jesteś głupia
tydzień po porodzi miałam sciągane szwy , wszystko juz było zrosnięte , ty wogóle wiesz co tam wydarzyło się między twoimi nogami ? obejrzałas to ? czy kultura zakazała ? gin powinien zjechać cię jak burą suke za to co zrobiłas bo winna jestes tylko i wyłącznie ty ! wystarczyłoby przeciwstawić się ''baranom'' czyli twojej nowej rodzince i musieliby zawiezc cię do szpitala jak cywilizowani ludzie BANDA DZIKUSÓW A TY NA ICH CZELE !

Gość ale jesteś głupia
do -nie chce mi się sama piszesz ze szycie jest konieczne chociażby ze względów kosmetycznych , nie chce nawet sobie wyobrażać jak te zrosla -narośla muszą przeohydnie wygladać nie przeszkadza ci taki syf między nogami?

Gość dfghju8765rt
dawniej kobiety rodzily w domach i na polach. zapytaj swojej prababci jesli masz mozliwosc ile razy byla w ciąży, ile razy poroniła, ile razy urodzila martwe dziecko lub zmarło szybko po porodzie!!!!!!! jestescie glupie bo nie zdajecie sonbie sprawy jakie ryzyko sie wiaze z porodem na własną rękę. zapytajcie swoich babc, prababc jak to wygladalo w tamtych czasach i ile dzieci stracilo zycie przez brak fachowej opieki, a ile kobiet zmarlo podczas porodu! skoro jestescie takie madre to czemu same nie rodzilyscie w piwnicy albo na polu? cwaniaary?

Gość polecam prof.Witolda Kedzie
my nikogo nie namawiamy do porodu w domu, za to Ty popisujesz sie wulgarnoscia i wtykaniem nosa w intymne, delikatne kwestie zycia autorki. I z tym sie nie zgadzam. Mozna jej doradzic, ale nie powinno sie oceniac, bo to nie nasza sprawa...

Gość dfghju8765rt
jasne, nic nie jest nasza sprawa, pozniej dzieciom sie krzywda dzieje, ale wszyscy milcza bo to nie nasza sprawa!!! baby rodzą, mordują, i jest cisza bo to nie nasza sprawa! zamiast edukowac babsztyla ze jest glupia to wy jeszcze ja upewniacie ze dobrze zrobila!

Gość sadAKD
CO ZA HISTERYCZKA! PRZECIEŻ DZIECKO JEST POD DOBRĄ OPIEKĄ NEONATOLOGA TO O CZYM TY DO CHOLERY PISZESZ WARIATKO???

o czym Ty mowisz??? Nikt dziecka nie morduje! Lekarz je obejrzal, zostalo tez zarejestrowane w urzedzie. A w kwestii wyboru porodu naturalnego nie ma zadnej prawnej regulacji, ktora zakazywalaby porodu w domu! Wez sie doksztalc najpierw, moze zacznij od kultury osobistej! Problematyczna jest kwestia dbalosci o kobiete, ale to juz wynika z kultury romskiej, tradycji. Nam sie to nie podoba i dlatego kazda zaraz wrzucila adres sprawdzonego ginekologa. Ale prawda jest tez taka, ze gdy nie ma zadnych komplikacji, gdy dziecko ulozone jest prawidlowo, a zasady higieny zostana zachowane, porod domowy nie jest niczym zlym! Wspolczesne kobiety wola rodzic pod okiem lekarza, bo czuja sie bezpieczniej, to jasne. Ale to kwestia uwarunkowan spoleczno-kulturowych, nie wymog konieczny przy porodach!

Gość dfghju8765rt
to ze 'jakos kiedys ludzie sie rodzili' bez szpitala skomentowalam kilka postow wyzej. zapytaj swojej babci ew. prababci jak maz mozliwosc ile dzieci sie rodziło żywych, ile ciąż bylo donoszonych i ile dzieci dozywalo pierwszych urodzin. wierzycie, że dziecko zbadał lekarz??? ja jakoś wątpie skoro facet nie pusci do lekarza baby z rozerwaną cipką i ta kombinuje jak to zrobic, zeby sie nie dowiedzial! to jest chore. W 2-3 dobie życia każdego noworodka w szpitaluu czeka nakłucie piętki i pobranie kilku kropel krwi. Pobiera się krew pod kątem patologii wrodzonej niedoczynności tarczycy, mukowiscydozy oraz fenyloketonurii. Obie te choroby późno zdiagnozowane powodują nieodwracalne uszkodzenie mózgu i upośledzenia umysłowego. Oprócz przesiewowych badań laboratoryjnych wykonuje się przesiewowe badanie słuchu!!! a wy pierdolicie glupoty ze dziecko obejzal neonatolog i jest wszystko ok. jestescie glupie, widac was tez faceci traktuja jak maszyny do rodzenia dzieci, podnóżki i gosposie to wasz problem. dla mnie w tych czasach to co zrobila ta dziewczyna to skrajny debilizm. piszcie sobie co chcecie, widac ze jestescie stlaszonymi kuchtami domowymi przez waszych facecikow.

Boże drogi aż trudno mi uwierzyć w to co przeczytałam! Mamy 21 wiek a Ty świadomie cofnęłaś się do średniowiecza??? Nawet wtedy używano naturalnych środków przeciwbólowych!

wyladuj swoja agresje gdzie indziej... Proponuje wizyte u paru osiedlowych meneli. Sprawdz czy dobrze traktuja swoje dzieci, czy one maja zapewnione drugie sniadanie do szkoly, zeszyty i podreczniki, swoj kacik do nauki, czy sa czyste, czy maja w czym chodzic itp... Idz tam sie sprawdz, a nie krzycz tutaj. Tutaj to latwo sie madrzyc.

Gość dfghju8765rt
o ile sie nie myle od tego są odpowiednie instytucje na ktore place podatki??? no chyba, że moje podatki idą na rodzinne dla twojego dziecka, ktore wyludzasz bo dupy do pracy ci sie nie chce ruszyc? nastepna matka polka kafeteriuszka.

jak dziecko okaże się że ma fenyloketonurię czy matka w stanie krytycznym będzie operowana, zastanówcie się kto za to zapłaci. Chyba nie teściowa, która odbierała poród?

Gość dfghju8765rt
proponuje sie odniesc do artykulów National Institutes of Health. Ja mieszkam w USA i tutaj wszystkie dzieci maja badania PKU, we wszystkich stanach jest obowiązkowe! wiec przestan pieprzyc farmazony babsztylu, bo fenyloketynuria w kraju w ktorym mieszkam wystepuje 1/15 000 urodzonych dzieci.

racja, frustratka do potegi entej... Wszystko wie i na wszystkim sie zna ;) nawet wie, ze wyludzam zasilek i nie place podatkow :D

Gość dfghju8765rt
*fenyloketonuria.

Gość czy wy jesteście psycholkami?
czy to jedna i ta sama osoba z uporem maniaka próbuje wmówić że poród w domu to rzecz naturalna jak smarkanie przy katarze ? ! w dzisiejszych czasach to nie jest normalne rodzić w domu i tylko skończeni idioci godzą się na coś takiego ja po porodzie miałam błyskawicznie przetaczaną krew ponieważ było zagrozenie zycia ! gdybym rodziła w domu nie byłoby mnie na tym swiecie a i dziecko pewnie by nie przezyło , więć nie ośmieszajcie stwierdzeniami i których nie macie zielonego pojęcia

Gość dfghju8765rt
tak tak, za rok zobaczymy autorke w reklamie fundacji jakiejś 500setnej z kolei, ze prosi o smsa, bo ma chore dziecko.

Gość dfghju8765rt
czy wy jesteście psycholkami? no widoczenie to normalne, wiec moze powinno sie zlikwidowac porodówki, niech rodza w domu, a co tam. tylko później jak cos sie stanie to nie placzcie o zasilki i o zapomogi tylko idzcie do tesciowej niech wam refunduje leczenie!

po pierwsze nie wiadomo które dziecko jest tym 1/150000 po drugie nie wiem czy wiecie, ale kiedy w Tunezji przeprowadzono masową akcję "oddawania" kobiet do szpitali w czasie porodu w kilka lat średnia życia podniosła się o niemal 20lat u kobiet! bo kobiety od zawsze umierały w czasie porodu,a w dzisiejszych czasach DZIĘKI SZPITALOM takie sytuacje są sporadyczne

ale jeszcze frustratce wyjasnie dlaczego powinna przejsc sie do sasiada :) skoro wg Ciebie wszyscy widza, ze jakiemus dziecku dzieje sie krzywda i nikt nie alarmuje odpowiednich sluzb, to wiedz ze wsrod tych "wszystkich" jestes i Ty. Dziecku sasiada-menela mozesz realnie pomoc. Tu jedynie wyladowujesz swoja frustracje. Sobie robisz dobrze, nie autorce, czy jej dziecku. Zadnemu z nich wyzwiskami nie pomagasz. A ponoc o to Ci chodzi..?

pravik, uspokój sie nie zapłaci NFZ tylko podatnicy. I nie jak za poród powiedzmy 5tys szpitalowi, tylko 100tys za operację. To taki szczegół

Gość macy grayy
wlasnie oglafam wiadomosci i pani ktora zamordowala 5 noworodkow tez rodzila w domu, moim zdaniem powinien byc obowiazek rodzenia w szpitalu zeby pozniej nie bylo takich sytuacji,

nie siejcie demagogii! Nikt nie mowi o likwidacji szpitali! Przekrecacie dyskusje tak, by Wam do tezy pasowala.