Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barmut303

Dieta Dukana - rozpoczynam

Polecane posty

Gość aasiulkaaaaaxd
Nie o to chodzi,ciastka byly tylko przykladem...Mysle, ze skoro ponad pol roku na Dukanie bylam,a zrezygnowalam z diety z wlasnej glupoty a nie z powodu tesknoty za jedzeniem to wytrwalabym na tej czwartej fazie. Po prostu bylam mloda i glupia,zaniedbalam to ale zauwazylam,ze podczas tej diety w.ogole chec na slodycze zniknela,tak samo jak na pieczywo .

Gość aasiulkaaaaaxd
Barmut..jeden dzien i ty sie wazysz ? ;| Wiesz ze ja przez te pol roku na dukanie ani razu nie weszlam na wage? Bo mnie nie interesuje ile wskazuje waga tylko czy moj wyglad zewnetrzny sie poprawia...i radzilabym zaczac myslec tak samo.

Gość oj tam,oj tam;-)
No wiec,bylas na dukanie-nie wytrwalas i ... Ile przytylas? Co dzis jadlas?

Gość zgadzam sięęęęęęee
byłam 4 lata temu wytrwalam i skonczyłam diete i teraz w te wakacje przytyłam od tego czasu 4 kg przez 3 miesiace odpusciłam czwattki proteinowe i jadłam co chcialam przeczytaj jeszcze raz byłam i skonzcyłam diete

Gość aasiulkaaaaaxd
Mozna powiedziec, ze nie skonczylas tylko przerwalas,jak ja.Tylko ja juz na drugiej fazie,bylam zbyt szczupla i szczesliwa z tego powodu zeby.diete kontynuowac. I mam co chcialam

Gość oj tam,oj tam;-)
Pytam asiulki.

Gość zgadzam sięęęęęęee
przepraszam :)

Gość aasiulkaaaaaxd
Schudlam jakies 16-17 kg.Wiesz ,moze to smieszne ale niczego nie kontrolowalam.ani wagi poczatkowej ani w czasie trwania diety sie nie wazylam ,nic.Dopiero jak juz bylam taka chuda,ze znajomi wmawiali mi ze anoreksje mam to sie zwazylam,waga pokazala 58/59 kg.Na moje 177 cm to bylo za malo ale wygladalam super.W sumie od samego poczatku nie wierzylam ze schudne a jednak ;)Mam zawsze tak ze nie przekraczam 75 kg.Ile bym nie jadla,to 75 kg to u mnie max.I teraz wlasnie dotarlam do tego maximum...porazka.chce znowu ujrzec 60 kg..albo chociaz 65 ;(

Gość aasiulkaaaaaxd
A najlepsze bylo to, ze ja nawet nie widzialam tego jak bardzo schudlam,codziennie widzialam sie w lustrze wiec nie widzialam roznic.Dopiero gdy usiadlam obok mojej kuzynki (ktora jest bardzo szczupla).Okazalo sie ze mial udo szczuplejsz niz jej.Dopiero wtedy.to do mnie dotarlo xd

Gość aasiulkaaaaaxd
*mialam udo szczuplejsze niz jej -sorka za bledy

czy moglby mi ktos wreszcie odpisac kiedy te kilogramy spadaja z wagi? w ktorym dniu mozna sie spodziewac rezultatow? Zalozylam ten topik i jak narazie czytam dialogi miedzy osobami ktore kompletnie nie sa w stanie z autorem - czyli mna- rozmawiac

Gość aasiulkaaaaaxd
Waga na dukanie leci szybko.Zalezy ile trwa Twoja faza uderzeniowa i ile wazysz na poczatku.Zazwyczaj kobitki chudna 5 kg na samej uderzeniowce.Dalej idzie.coraz wolniej ale zarazem coraz regularniej i stabilniej

Czy to ze biegam co drugi dzien ma znaczenie na chudniecie?Myslisz, ze powinnam przestac na jakis czas z bieganiem?

Gość aasiulkaaaaaxd
Pierwsza faza musi trwac zgodnie z Twoja waga czytalas wgl.cos o dukanie? Sprawdz w internecie ile powinna trwac twoja uderzeniowka.Jesli przeprowadzisz ja za dlugo lub za krotko,pozniejsze efekty nie beda widoczne... Moja trwala 5 dni

Gość aasiulkaaaaaxd
Co do biegania Wskazane jest ograniczenie cwiczen na czas uderzeniowki ale niekoniecznie zaprzestanie ic.Zalezy jak sie czujesz

na razie moze nie cwicz ja byłam na dukanie nie cwiczyłam wogole poza chodzeniem z psem na spacery pare razy dziennie ja chudłam caly czas nie mialam zadnych zastojow na 3 tez chudłam nie mialam nadwagi duzej 6 kg a schudam 8 ponad szybko przeszłam przez te fazy badania zawsze spoko byly minelo chyba 3 lata teraz na wiosne jak bylam na dukanie

Przeczytalam cala ksiazke. Tam pisze 7-10 dni uderzeniowej fazy. Mam nadzieje ze sie cos wreszcie ruszy.Jestem troche niecierpliwa i wiadomo-chcialabym widziec szybko efekty(chyba jak kazdy). Macie racje , zrobie sobie przerwe ze sportem. Troche mi ciezko 40 - stka sie zbliza a ja sie niepotrafie za siebie wziasc.Mam nadzieje ze cos to wszystko da.

Autorko rzuc te diete w cholere. Nie znam nikogo, kto by po tej diecie utrzymal wage. Siostra wazy prawie 80kg a na dukana wraca i przerywa, wraca i przerywa. Innemu znajomemu wrocilo 20kg. Ludzie chudna na diecie i wraz z ostatnim dniem jest koniec. Nstepnego dnia wraca sie do starych nawykow zywieniowych. I watpie, ze Ty autorko nie przytyjesz. 85kg nie bierze sie z powietrza, musisz zmienic nawyki zywieniowe. Jak najmniej wegli (pisze jak najmniej, bo znajduja sie one i w owocach i w ciemnym chlepie i w warzywach). Duzo warzyw i owocow, czasami chude mieso I PRZEDE WSZYSTKIM RUCH!!!! ja nie wierze w skutecznosc diet. Mniej jedz i wiecej ruchu a schudniesz. Powoli, ale na zawsze. Powodzenia ;)

Gość aasiulkaaaaaxd
Nie 7 -10 dni.to zalezy od tego ile kg zamierzasz schudnac.Dasz rade na pewno tylko musisz byc zawzieta.

Przeczytalam cala ksiazke. Tam pisze 7-10 dni uderzeniowej fazy. Mam nadzieje ze sie cos wreszcie ruszy.Jestem troche niecierpliwa i wiadomo-chcialabym widziec szybko efekty(chyba jak kazdy). Macie racje , zrobie sobie przerwe ze sportem. Troche mi ciezko 40 - stka sie zbliza a ja sie niepotrafie za siebie wziasc.Mam nadzieje ze cos to wszystko da.

Mam teraz 85 kg.Przeszczesliwa bylabym jakbym 6 z przodu widziala - 68kg to moje marzenie.

barmut zrób test dukana i będziesz wiedziała ile masz być na 1 fazie a to że nic ci nie spadło to jakiś twój błąd, napisz co jesz , przeanalizujemy to

No i musze dodac przy wzroscie 174cm,rozmiarowce 42,nie czuje sie za dobrze.Inni mowia ze jestem "proporcjonalna" co do swojego wzrostu, ale nie widza wagi

Gość aasiulkaaaaaxd
Chcesz schudnac okolo 17 kg wiec twoja uderzeniowka to prawdopodobnie tydzien.ale zrob test dukana.bedziesz miec pewnosc

Na nadwage pracuje sie miesiacami/latami a wy byscie chcialy po 20kg w tydzien zrzucic? Dziewczyny ruszcie tylki na silownie/basen/zacznijcie biegac i jedzcie mniej. To najlepsza dieta.