Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barmut303

Dieta Dukana - rozpoczynam

Polecane posty

ja wiem tyle ze gdybym miala duza nadwage tobym dukana nie robiła bo to za długo ale jak ja mam 5 czy 6 kg to szybko zleca kg i nie musze sie martwic ze cos tam ze zdrowiem bede miala nie tak badania robiła przed wtrakcie i po za kazdym razem byly ksiazkowe nigdy nie miałam wiekszej nadwagi bo niedopuszczałam do niej choc jestem juz po 40 ale mysle ze gdybym miala zastaosowalabym inna diete , nie dukana nawet wolałabym south beach bo zdrowa dieta

Jkh - badzmy szczerzy. Ludzi otylych przez choroby jest maly procent. Reszta to leniwe tylki, ktore wracaja z pracy siadaja przed kanapa z miseczka ciastek/orzeszkow w czekoladzie, czy co tam jeszcze sobie chcesz. Ja sama chcialam z 64 na 60 schudnac. Wygladam szczuplo, mam bardzo duzy biust. Ale nie kosztem zdrowia. Wrocilam do 64 i postanowilam uwazac na to, co jem. Zero slodyczy, owoce i warzywa non stop. Nie jem po 17. Nie waze sie, bo nie o to chodzi, chce juz zawsze dokladnie uwazac na to, co jem. Do czego daze. Osoba, ktora wazy 85 kilo schudnie na diecie, ale wroci do starych nawykow sprzed diety. Bo na diecie jest rezim, te 60 wymarzonych kilogramow sie sni po nocach, wiec sie ludzie dostosowuja do diety. Ale kiedy juz schudna i sa zadowoleni to odstawiaja diete i kilogramy cicho i powoli wracaja. Dlatego sadze, ze na diecie sie schudnie, ale po diecie sie tyje, dlatego najlepiej jest zmienic nawyki zywieniowe NA ZAWSZE i ruszyc dupe.

Gość jkhkmj
No właśnie lilka ty nie powinnaś robić dukana, bo to jest długi plan dietetyczny. Osoby, które mają mało kg, to one przeważnie poprzestają na samym spadku, nie utrwalają, mają po jakimś czasie jojo i krzyczą jaki to dukan jest zły. Masz przy swoich kg jakieś 50 dni utrwalania wagi więc 2,5 miesiąca na pewno jesteś na diecie, jak nie dłużej, a potem najlepiej do końca życia robić jeden dzień czysto proteinowy.

Gość jkhkmj
asiulka dokładnie. Dietetykom kasa ucieka. Jak ktoś przeprowadzi dietę prawidłowo, to mu te kg nie powinny wrócić. Poza tym po każdej diecie jak ktoś się obżera jak przed dietą jest jojo.

a w stopce mam dukana od jutra ale robiłam ja kiedys bo mialam zaczac jutro ale na 100 % nie wiem czy akurat dukan to bedzie zaraz zmienie stopke moze dieta wysokobiąlkowa tych lekarzy clarkow czy jak im tam podobna do dukana a nie dukan

Gość jkhkmj
la plus belle przepraszam, ale to co piszesz o reżimie na diecie, to dotyczy każdej diety, nawet tej od dietetyka. Leniwe tyłki? Wiesz co? Tak czytam wpisy na tym forum i coraz częściej dochodzę do wniosku, że leniwe tyłki mają osoby z bardzo małą nadwagą. To one zamiast ruszyć tyłek robią kopenhaską, rzucają się na diety kapuściane, jogurtowe, dukana, bo szybko i bez ćwiczeń. A jak którejś zwrócę uwagę, że jej dukan potrzebny nie jest, bo to zrzuci ruchem i okrojoną kolacją to się ta pani obraża. Owszem powinno się ruszyć z fotela i to robią właśnie te grube, zmienić nawyki żywieniowe też, z tym się z tobą zgadzam, ale nie zgadzam sie ze szkodliwościa dukana na organizm, bo to nie jest tak. Te co sobie zaszkodziły, to doskonale wiedzą co robiły, żeby sobie zaszkodzić. A prawda jest taka, że do kazdej diety trzeba podejść z głową. to tyle.

Jkh - grube schodzą z fotela i idą na siłownię a chude na diety bez ruchu? :D A czy Dukan to nie przypadkiem zabroniony ruch? Zazwyczaj grubasy idą na dukana, bo im sie nie chce na siłownię. Spójrz sobie na dział diety. Ile jest tematów 'reaktywacja dukana' ?? Mało? Mało, zeby stwierdzić, ze wiele ludzi tyje po skończeniu diety?? Ile tematów, ze ktoś ma efekt jojo i rzuca sie na następna dietę? Mądre to? Ja nie staram sie nikogo obrażać! Chce tylko zauważyć, ze diety działają jak sie je robi, po skończeniu diety ludzie wracają do starych nawyków żywieniowych. Co Ci da proteinowy czwartek, jeśli ktoś wpieprza czekoladę i lody non stop?? Trzeba zmienić nawyki żywieniowe i ruszyć dupe.

Gość oj tam, oj tam :)
jkhkmj oj tam ty też powinnaś przeczytać książkę. Tam jest dokładnie opisane na czym polega dukan do końca życia. A z twojej wypowiedzi wynika iz sądzisz, że I faza diety, gdzie są tylko proteiny jest na całe życie. ależ stosowałam ! i oczywiscie efekt jojo mnie tez dopadl. I nie tylko mnie , jak juz pisalam. Dieta dukana w 3 fazie jest dosyc dobra dla cukrzyków, z tego co pamietam. Ale nei fazy 1 i 2. Obciaza organizm - nikt mi nie powie, ze nadmiar bialka jest dobry dla nerek i watroby. Bialko zakwasza organizm, i dlatego dukan dodal tez warzywa. A nie lepiej jest jesc wszystko, w niewielkich ilosciach, skupiajac sie jednak tak jak napisalam - warzywa, chude mieso i nabial, produkty z pelnego ziarna,ryby? Nie lepiej polubic gotowane na parze czy grillowane rybki ? I energii wiecej i zdrowiej! Ja jadlam wszystko w zasadzie, mniej wiecej jak napsialam przed ciaza- moze troche mniej chleba i pilam mleko. I ruszyć dupe! Dukan tweirdzi ze jego dieta jest super eksta- i owszem jakies pozytywy ma. Ale pisze tez ze wymusza ZMIANE NAWYKÓW - czyli on sam wie, co jest tak naprawde wazne. No a mimo, ze stosuja ja grubasy, chudna po 20 kg - co trwa miesiacami - nie widze tutaj TRWALYCH ZMIAN. I od czasu do czasu grzeszek w postaci frytek, czekoladek, tortu czy tam co kto lubi- jest wskazany,ale umiar ! rzadek czekolady a nie tabliczka. A jedna z druga mysli ze jak pocierpi na dukanie, czy o zgrozo 800kcal to do konca zycia, bez sportu i ograniczen bedzie laska ! oooooooojjjjjjjjjjjj nie !! Powtarzam, sama to przerabialam !! 6 lat trzymalam ( trzymam ) wage- po pierwsze ruch, po drugie ograniczenia.

Gość jkhkmj
la plus belle ty jednak przeczytaj książkę. Tak naprawdę to o tej diecie nic nie wiesz. Wiesz tylko tyle co ktoś, kto tą dietę źle przeprowadził ci naopowiadał. Ruch jest wskazany. A ja nie pisałam tylko o grubych na dukanie. Przejrzyj dobrze to forum, całe nie tylko tylko wątki dukana, zobaczysz kto ćwiczy. Kolejna sprawa. Jeśli ktoś waży 100-130 kg to nie może zacząć od bardzo dużego wysiłku. Takie męczenie intensywnymi treningami grubego człowieka jest tylko w programach tv pokazujących jak ten gruby człowiek chudnie. Oj tam- stosowałaś i jojo dopadło? Stosowałaś i nie wiesz, że istnieje IV faza, która ma chronić przed jojo? Poza tym to chyba logiczne, że tylko nieliczni ludzie nie tyją z nadmiaru cukru, białej mąki, tłuszczu. Każdy tyje, a ty wymagasz, żeby osoba, która po diecie żre tak samo jak przed dieta po diecie nie tyła. Wtedy dieta jest super. Jeśli tyjesz z żarcia to po każdej diecie musisz zmienić nawyki, po każdej. Co do cukrzycy, no właśnie tutaj sie mylisz co do tych faz. III faza fo faza utrwalania gdzie wprowadza sie wszystkie produkty. O ile mi wiadomo , to cukrzyk nie może wszystkiego jeść. Rozróżniamy dwie cukrzyce. Cukrzycę B leczymy właśnie I i II fazą. A obciążenie nerek... no cóż, jeśli masz je niewydolne, czy zapchane kamieniami wcześniej to niestety prędzej czy później i tak zaczną boleć. Wątroba bardzo lubi białko, a cukier z pszenną mąką zakwasza bardziej niż białko, co ja mogę zaświadczyć swoim własnym doświadczeniem w walce z taką jedną chorobą.

Gość jkhkmj
oj tam jeszcze jedno. Dukan dołożył warzywa ze względu na witaminy, nie ze względu na zakwaszenie organizmu. Kiedy on wpadł na to że białko odchudza i zbierał obserwacje, to było bardzo dawno temu i guzik wiedział, co to jest zakwaszenie organizmu. On pisze o nerkach, że mogą być obciążone ze względu na zwiększoną ilość kwasu moczowego, dlatego ma się dużo pić. Możesz sobie demonizować proteiny, ale pamiętaj, że piwo bardziej szkodzi na nerki, a to, że je filtruje to mit i np taki rabarbar też szkodzi.

Jkh - sama dietę stosowalam i zrezygnowałam. Napisałam ''nie kosztem zdrowia' , CO ZNACZY, ZE ZACZĘŁO MI SIE POGARSZAC. Rozumiesz?! Książkę czytałam, nawet w 3 językach. W książce jest napisane czarno na bialym, ze sport jest zabroniony! Spacery tak, sport nie. Ja nie napisałam nigdzie, ze po diecie można wpierdalac i jeśli sie nie tyje, to dieta działa :D Ty naucz sie czytać co ja pisze. Pisałam, ze nawyki trzeba zmienić na całe życie, a nie okres diety. Bo jeśli ktoś waży 85 kg, to raczej ma złe nawyki i wątpię, zeby je zmienił. Bo jeśli by zmienić je chciał, to by nie było diety - tylko zmiana nawyków żywieniowych. Ty sobie lepiej koleżanko poczytaj jak nadmiar białka zakwasza organizm. Książka dukana nie jest jedynym źródłem wiedzy tak by the way 🖐️

Guzik wiedzial o zakwaszaniu organizmu, guzik wie o negatywnym wpływie jego diety na organizm. Nie blaznuj Ty tam slepo wpatrzona w jego książkę.

Gość ty...la plus coś tam...
sama dietę stosowałaś to też jesteś spasioną i leniwą lochą. Wpierdalasz się w wątek,pouczasz innych a sama ją stosowałaś gnido! Won stad.... Byłaś taka leniwa,że nie mogłaś zmienić NAWYKÓW ŻYWIENIOWYCH???? Co za hipokrytka!!!!!!!!

Czytaj ze zrozumieniem to co pisze. Pisze po polsku, nie umiesz czytać, czy co? Napisałam, ze chciałam na szybko zgubić 4kilo. Z 64 na 60. Zgubilam, skończyłam dietę i sruuuu wróciłam do 64. ZMIENILAM NAWYKI ŻYWIENIOWE i po jakimś czasie waga pokazała 61,6 i powołuje leci w dół. Ćwicze od zawsze 🖐️ w domu do muzyki.

Dziewczyny po pierwsze życzę wam wytrwałości i dużo samozaparcia:) . Ja też się odchudzam dukanem, piszę na innym wątku. Ale postanowiłam napisać tutaj, żebyście się nie przejmowały tą frustratką "la plus belle". Na naszym wątku też pluła jadem. Żal mi jej, bo jak pisała, w dzieciństwie przez nadwagę nie miała żadnych przyjaciół. To dlatego teraz się wyżywa na innych:(. "oj tam oj tam" to jak pewnie zauwazylyscie ta sama osoba. Takie osoby trzeba po prostu ignorować. Jest chamska i złośliwa w swoich wypowiedziach. Wszystkiego dobrego, pa:).

Gość oj tam,oj tam;-)
Sraty taty- tak,jojo dopadlo. A gdzie napisalam ze trzymalam diete od a do z? Poczytaj,o jeszcze jednym rodzaju cukrzycy,a mianowicie cukrzyca ciezarnych i spojrz mniej wiecej na zalecany jadlospis. Nikt nie przekona mnie,że dukan jest cudem,wybawieniem dla grubasow. GRubas jest gruby bo sie obzeral-nie miesiac,a lata-i nikt mi nie powie,ze abrakadabra i stal sie cud-grubas cwiczy i je racjonalnie. W miare-oczywiscie. Tym sposobem rozjebalismy ten topic,za co przepraszam autorke. Życzę powodzenia i wytralosci-a waga spadnie. P.S. Poczytaj jeszcze o tych warzywach;-)

Potfur Ty idź lepiej sobie pojedz w tajemnicy. Albo na złość mężowi, dobrze Ci to zrobi. Grubas nigdy nie schudnecia jeśli nie zmieni nawyków żywieniowych na zawsze. Diety o Kant dupy rozbijcie.

ja tez nie rozumiem grubasów. Całe lata hoduja tłuszcz aż nagle pewnego dnia postanawiają schudnąć na diecie. Minus 40 kilo w kilka miesięcy. Czy tak tez masę nabieraly grubasy?? Nie. Oczywiście zaraz na mnie naskoczycie, ze jestem wredna i tak dalej. Ale dziewczyny wyżej maja racje. Grubasy są śmieszne z tymi swoimi dietami. Tysiąc tematów jest zakładanych dziennie przez grubasy przechodzące na dietę. Ile z nich faktycznie chudnie i trzyma sie wagi i nie wraca do wpieprzania ciastek i tlustego? :D

Typowy kafeteryjny odchudzajacy sie grubas to kiwi coś tam. Już ponad rok sie odchudza a kilogramy w ogóle nie lecą :D

Gość ty...la plus coś tam...
sprawdziłam cie i pisałas pod nickiem ONA NIEPONIEDZIALEK ważyłaś 130 kg jędzo więc wypierdalaj szmato ublizać swojej matce,bo skoro ciebie upasła tak to sama jest jak wieloryb.Masz łeb zryty!!! 130kg ja nie mogę a tu ublizać bedzie . Matka musiała cię nie kochać ,więc jad wylewasz na innych popaprańcu

Gość Goguś
Byłem na tej diecie 2 lata temu. Zgubiłem 17 kg w 2 miesiące i wróciłem do dawnego żarcia. Po 2 latach przytyłem 11 kg. Obecnie od 3 tygodni jestem na Dukanie i jest - 8 kg. Mam zamiar jeszcze z 8 i mi wystarczy. Niektórzy piszą tu bzdury. Jeżeli stosujesz wszystko to co byc powinno w odpowiednich fazach to nie ma ...uja- waga sama spada. No i samozaparcie potrzebne-)

Gogus - na Twoim przykladzie idealnie widac, ze nawyki zywieniowe trzeba zmienic na cale zycie. Dociera to do kogos? Nie tylko na diecie a pozniej swawola. NAWYKI ZYWIENIOWE SIE ZMIENIA NA CALE ZYCIE, NIE TYLKO NA OKRES DIETY. :O :O :O

Gość 82038yrry
a nie boicie sie o zdrowie . o swoje nerki ??????

82038 - Dukan nic nie pisze o zlym wplywie jego diety na organizm, wiec dla nich takowy nie istenieje! Ksiazka dukana jest dla nich jedynym zrodlem wiedzy i jesli ktos sie odwazy sadzic inaczej, to jest gnida, wredny i zyczy grubasom zle :classic_cool: