Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dagma88

Mała masa ciała płodu.. :'( pomóżcie proszę.. :( :( :( :(

Polecane posty

Poproś o Usg u doktora Kretowicza, jest chamski, gburowaty,alle to świetny specjalista. Wszystko Ci wytłumaczy i powie jakie sa rokowania

Gość enkepenke
zrob sobie usg 3d

Gość dagma88
Dziś badanie wykazało że przepływy się nie zmniejszyły, dzidzi podrosło 70dag w tydz czasu.

Gość dagma88
mam 23 lata

Gość wiek nie ma tu nic do rzeczy
j.w.

Gość 70 gkg w tydzien?
???

Gość 70 dkg w tydzien?
?

Gość kjalhbedbcgyew
Autorko, wiele osób tutaj prosiło Cię, od dopisanie Twojej historii ciąży. Być może kość nosowa była wcześniej widoczna i odpowiednia do parametrów malucha w 12 tc, a przestała rosnąć - co może się zdarzyć. Jeśli kostka jest bardzo mała, lekarz może jej nie uchwycić na usg. Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było ok. Sama jestem w ciąży, młodszej niż Twoja, płakać mi się chce przed każdym badaniem - poprzednią ciążę straciłam. Rozumiem Twój strach i ogromnie Ci tego bolesnego ciężaru jakim jest strach o życie swojego dziecka współczuję. Chociaż ciężko, myśl pozytywnie i staraj się nie stresować.

Gość oj nieeee963654
Ja bym nie mała żadnych złudzeń w tej sytuacji. Bylam w dosc podobnej sytuacji. Choroba genetyczna. Zreszta u Ciebie moim zdaniem podobnie. Brak widocznej kosci nosowej - zespol Downa. No niestety, nie wyglada to dobrze.

Gość uppq
Usg pokazuje różnie wagę-u mnie pokazywało 3100g a dziecko miało 2700 więc mam nadzieje,że u ciebie dzidzia ma więcej:) Trzymaj się kochana -wiem,że bardzo Ci ciężko bo każda matka bardzo boi się o własne dziecko..Być dobrej myśli:)

Gość Dagma88
Staram się nie trcić nadzieji, narazie nic się nie pogorszyło, przepływy się nie zmniejszyły.. Trzeba być dobrej nadzieji

Gość ona/myslowice
autorko i co?

Gość 8899642
up

Gość do autorki////
jak sie czujecie?

Gość Dagma88
Hej kobietki przepraszam że nie pisałam. Niedawno miałam robione badania genetyczne, wyszły pozytywnie. Czyli podtym wzgledem naprawdę duża ulga.. Kamień z serca :-)

enkepenke: fachowcy potrafią doskonale odczytać obraz zwykłego usg a ich zdaniem 3D wymyślono wybitnie "pod rodziców" dużo w przypadlości uszkodzonych przepływów łożyska mówi doppler i na tym powinno sie bazować. Niestety to tylko badania. Szkoda, że nie terapia :-( Powodzenia Dagma Tobie i dzidzi

Gość Dagma88
Hejka nie mam nadciśnienia, nigdy nie miałam problemów ze zdrowiem :)

Rozumiem. Myślę, że gdybyś miala nawet to indukowane ciążą to pewnie w szpitalu wykryliby to. A pytam, bo nadciśnienie paskudnie uszkadza tętnice pępowinowe i zastanawiałam się jak obecnie lekarze podchodza to tematu argininy. ttp://www2.sum.edu.pl/wydawnictwa/wiadlek/7-8-2005/s421_Baumert_M.pdf Kilka lat temu ja załapałam się dopiero na program badawczy i w sumie nie wiem jak się zakończył. Czy okazało się, że pomaga czy jednak szkodzi.

Gość caly czas slucham
mnie ginekolog w ciazy mowil, ze dziecko bedzie bardzo malutkie i leciutkie, myslalam juz ubranka szykowac na roz 44 cm prognozowal gora 2 kg cos, corka urodzila sie 50 cm i 3080 kg do tego wyszlo, ze w rodzinie meza kazdej jego kuzynce tak prognozowali i rodzily sie dzieci prawie 3 kg

Gość osssaaa
Sama rodziłam w Bielańskim.Powiedz mi dlaczego akurat tam się zdecydowałaś jadąc te 250 km? ( Pytam, poniewaz mam niemiłe doświadczenia z tym szpitalem, ale to kilka lat temu było) Zyczę dużo szcześcia dala Ciebie i dziecka. A jesli chodzi o roszkowskiego- mnie tez lekarz prowadzacy polecał tego Pana. Ma prywatny gabinet chyba na saskiej kępie, bądź sadybie. Trzymajcie się.

Gość Synegrem
Autorko mój synek miał ważyć 3600-tak go wymierzyli w dniu porodu a urodził się z wagą 4,5kg. także głowa do góry,trzymaj się ciepło i pamiętaj nadzieja umiera ostatnia,pozdrawiam:)

Gość autorko miałaś wykonywaną
kordocentezę? o jakim badaniu genetycznym mówisz, że wyszło dobrze?

Gość Dagma88
Cześć! Jestem siostrą autorki. To ja prowadziłam wątek. Siostra urodziła dziś w nocy, cesarka, ciśnienie miała wysokie. Dziecko waży 700g, ma rączki, nóżki, nosek. Płeć jeszcze nie znana. Nie wiem jeszcze co z siostrą...

Gość ????
?????????

Gość jejku*
jasne,pierdu, pierdu :-O i ty zamiast przy siostrze, na kafeterii siedzisz :-D do szkoly zmiataj, dziecko...

mam ciary, wróciły wspomnienia :-( dlatego właśnie wcześniej pytałam o to cholerne ciśnienie przykro mi bardzo. Teraz trzymam kciuki za obydwoje. 3majcie się daj znać cokolwiek

Gość Dagma88
Najważniejsze że dziecko całe. Tak się baliśmy o ten nosek. Ciśnienie trochę siostrze opadło. Wszyscy się martwimy. Najgorsza ta odległość.. :'( Też jeszcze nie ochłonęłam. Wszyscy czekamy na informacje. Na szczęście mąż jest przy niej. Mam nadzieję że będzie dobrze. W zasadzie już mamy za co dziękować Bogu bo różne były diagnozy lekarzy a tu jednak maleństwo zdrowe bez jakichś genetycznych wad czy braku noska jak to straszyli lekarze.

Siostra na pewno szybko wróci do formy. Po porodzie w takim stanie zazwyczaj wszystkie parametry sie stabilizują. Oby teraz z maleństwem wszystko szło w dobrą stronę. Mój synek miał 680g ale nie doczekał porodu. Czyli Wy jesteście w dużo lepszej sytuacji na starcie. Życzę zdrowia.