Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dagma88

Mała masa ciała płodu.. :'( pomóżcie proszę.. :( :( :( :(

Polecane posty

Gość wklajsj
a to chłopiec czy dziewczynka ?

Gość Dagma88
Chłopczyk

Gość jakie siostra miała badania
genetyczne, że wyszło iż dziecko ma kariotyp prawidłowy?

Gość Dagma88
Hej a co to oznacza prawidłowy kariotyp?

Gość a możesz w końcu napisać
jakie badanie miała wykonywane siostra? to, w którym zostało stwierdzone, że dziecko nie ma wady genetycznej?

Gość Dagma88
To były jakieś dokładne badani genet. Nie będę teraz siotrze tymi pytaniami głowy zawracać. Ważne że nie stwierdzono chorób gen.

Gość no musiała to być kordocenteza
i to badanie ustala też kariotyp dziecka, czyli wiadomo jest czy jest chłopiec czy dziewczynka nie rozumiem dlaczego od razu tego nie wiedziałaś? kupy się nie trzyma to co piszesz

Gość Dagma88
To wszystko tłumaczy fakt że jestem jej siostrą. .

Gość kdjsza
jak sie czuje siostra i dziecko ?

Gość dfsdffdfdsfds
a jakie są szanse przezycia

Gość Dagma88
Hej dziewczyny siostra niebawem zostanie wypisana ze szpitala. dziecko jest karmione sondą, dobrze się rozwija, jest silne :-) Siostra musi jak najszybciej znaleźć jakąś tanią stancję w pobliżu szpitala na bemowie żeby móc być jak najczęściej przy dziecku. Może macie jakieś namiary na tanie pokoje. Wyszukałam kilka, ale może wiecie o czymś ciekawszym, tańszym.. Nie musi być exlusiwe..

Gość jak siostra?
sie czuje i dziecko?

Gość upupupu
up

Gość Moja corkaaaaaa
a nie moze byc w szpitalu, przy dziecku?, jak moje dziecko bylo w szpitalu ja nocowalam razem z dzieckiem w salce,ale widzę ze to chyba zalezy od szpitala. oczywiscie nie mnmialam łóżka tylko musialam miec swoj materac, ktory musialam tachac w ciagu dnia do jakiejs kanciapy

Gość no kobieto weź się
kobieto doczytaj temat a potem rzucaj pytania. Jak ma być razem z dzieckiem? Dziecko jest na oddziale noworodkowym a podejrzewam nawet, że na IOMIe. Jak sobie wyobrażasz nocowanie tam matki? Ew. Może to być hotel przy szpitalu. Poza tym trudno żeby szpital trzymał matkę wcześniaka w statucie pacjentki aż do wypisu dziecka. Halo, autorko. Są szanse na jakieś wieści? Jak mały?

Gość Moja corkaaaaaa
jak nic nie wiesz to się nie wypowiadaj, szwagierka byla z wczesniakiem w szpitalu kolo 3 miesiecy i tez nie bylo słodko, dziecko ledwo przezylo

Gość no kobieto weź się
a kto mówi, że słodko????? Mam dwójkę wcześniaków. Trzeci wcześniaczek nie żyje. Mówię o oddziałach neonatologicznych. A uważam, że jesli na takich oddziałach matki mogą spać na materacach i roznosić roztocza, wirusy i bakterie to to jest obora a nie szpital. i nie mów mi o stale podtrzymywanej więzi dziecka z matką, bo więź idzie zbudować a życia się nie odzyska. I dlatego należy tym dzieciom zapewnić najwyższy standard na starcie. Jasne, że cudnie towarzyszyć im 24h ale nie można być egoistą. Każdy szanujący się oddział noworodkowy powinien być STERYLNY a nie być hotelem dla cierpiących (wiem z autopsji) matek.

Gość no kobieto weź się
a i jeszcze jedno. Dlaczego NFZ ma refundować pobyt matki jako pacjentki, bo piszesz, że szwagierka była 3 miesiące. W zasadzie każde miejsce jest wazne dla noworodzącej pacjentki. No chyba, że to szpital "powiatowy", gdzie rodzi się góra trójka dzieci dziennie i mieejsca są puste. Ale o jakim oddziale dla wcześniaków wtedy mówimy? Ja nie korzystałam z hotelu przyklinicznego. Mialam wynajęty pokój niedaleko. Na oddział mogłam wchodzić bardzo wcześnie rano (ok. 5.30) i musiałam wychodzić ok. 21. Myślę, że to mimo wszystko uczciwe.