Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bez czy z...

ślub bez wesela?jak to przyjmie rodzina?robił ktoś tak?

Polecane posty

Gość rrgrg
bez czy z...po ile wy macie lat,że dajecie się swoim rodzicom? Po co wam wesele? Przecież po ślubie wystarczy tylko obiad dla rodziców obu stron,świadkow .

Gość hiehiehiehieheie
Weselniczka pozostałe koszta to ok 50% w stosunku do zapłaty za gości... Przynajmniej u nas tak wyszło. A kamerzysta za sam kościół nie weźmie tyle samo co za całe wesele. Dochodzi alkohol, napoje, ciasta, tort, wystrój sali, nocleg dla gości itp itd... powoli no ja bym nie jechała 300km na sam ślub raczej... ale już z obiadem to czemu nie, chociaż chwilę by się posiedziało z młodymi a nie tylko w tę i z powrotem ;) A na pogrzebie ostatnio byłam 600km od domu, jechaliśmy 7h i po pogrzebie była stypa normalnie w knajpie, chociaż dało się zjeść obiad przed podróżą powrotną... Autorko a czy zamierzałaś mieć ślubną suknię czy zwykłą sukienkę, ślub kościelny czy cywilny itp? Bo koszta mogą być różne, ale też może być tak, że goście w prezencie obdarują Was kopertami i wyjdziecie na zero jeśli teściowa dokłada połowę :) My nie robiliśmy typowego wesela, tylko przyjęcie dla najbliższych. Może da się pójść na kompromis i zrobić właśnie tylko takie przyjęcie? Nas przyjęcie na 45 osób wyszło 20tys. Ja myślę, że teściowa chce Wam dołożyć do organizacji wesela, bo wie, że to ten jeden jedyny dzień w życiu i nie chce żebyście potem żałowali, że jednak wesela nie było :)

Gość rrgrg
bez czy z...piszesz,ze jednen dzien w zyciu takie wesele. A czy warto nawet 20 tys.wydawac na wesele,gdy mozna z ate pieniedzwe wydac na zakup czegos do domu lub wyjazd na super wyczieczke.

Gość powoli
hiehiehiehiehie---> zgadzam sie z Toba jesli chodzi o przyjecie. Jednak jesli chodzi o to, ze tesciowa chce im pomoc zeby nie zalowali kiedys, ze nie zrobili wesela to zgadzam sie do polowy :) Nie wiadomo jaka jest tesciowa i czy chce dolozyc pieniadze, zeby odylo sie chociaz przyjecie czy po prostu "jak bez wesela, co ludzie powiedza" :) Niedawno wesele bral moj kuzyn. Po weselu rozmawialam z nim i jego zona i oczywiscie nie zaluja, ze zrobili wesele, ale gdy powiedzieli mi, ze wydali na wszystko prawie 40tys. postanowilam, ze ja tyle na impreze na pewno nie wydam. Co prawda chcemy wyjechac gdzies dalej w podroz poslubna, wiec i tak i tak przeznaczylismy podobna kwote, ale mam w tym slub, przyjecie i podroz poslubna na 2 tygodnie, a nie tylko slub i 2dniowe wesele na 100 osob.

Gość powoli
Gdybym potrzebowala pieniedzy na remont domu/meble/ samochod czy cokolwiek innego, a nie na wycieczke to rowniez bym tak zrobila.

Gość gość
Jak ja chciałbym trafić na kobietę która tak jak ja nie chciałaby wesela. SA inne dużo lepsze sposoby na wydanie tak sporej kasy np super podróż poślubna (nie do przereklamowanego Zakopanego oczywiście a gdzieś duuużo dalej)

Gość MET BUD Konstrukcje Stalowe
Propozycja idealna na piękny ślub w plenerze! Zachęcamy do zapoznania się z nasza ofertą. MET-BUD Konstrukcje Stalowe jest młodą, prężnie rozwijającą się firmą z siedzibą w Siedlcach. Dysponujemy własną halą produkcyjną wyposażoną w najwyższej klasy maszyny i sprzęt do obróbki metali. Nasz zespół to wykwalifikowani i doświadczeni specjaliści, którzy elastycznie podchodzą do każdego Klienta. Dzięki temu jesteśmy w stanie sprostać każdym wymaganiom w zakresie wykonania hal namiotowych, konstrukcji stalowych i magazynów. Stale wprowadzamy nowe technologie i nowinki rynkowe, co przekłada się na wysoką jakość naszych produktów i usług. Zakres naszej działalności obejmuje: konstrukcje halowe, sprzedaż hal namiotowych, wynajem hal namiotowych, wynajem podnośników koszowych. Obsługujemy Klientów z całej Polski oraz Unii Europejskiej. Idealne do wynajęcia na piękny ślub w plenerze!