Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajjakaa

E-papieros - co sądzicie?

Polecane posty

Gość kajjakaa

Co sądzicie o elektronicznych papierosach? Lepsze niż tradycyjne fajki? Ktoś z Was pali albo ma zamiar się przerzucić?

Gość sssssssssssww
pale 2 lata, polecam. Mie pale normalnych fajek wcale. Nie kupuj tylko chłamu na allegro za 50-70 zł, bo będziesz ciągle reklamować.

Gość oj tam,oj tam;-)
Niby fajnie,ale tak sobie myśle,ze jeszcze slabo dopracowane sa i zawodza. Ja wrocilam do tradycyjnych,jak mi sie po raz n-ty zepsuly. Nie tylko te z allegro. Pozatym,tez pewno to nie do konca zdrowe. Najlepiej całkiem rzucić,no ale... ;-) cięzkooo

Gość sssssssssssww
a z psuciem to jest tak - kupujesz sobie baterie 1100mhm (czy jakoś tam) i dokupujesz atomizery/liqinatory/kartomizery.... Ja mam 2 bateria już ponad rok (najlepiej mieć 2 szt.)Kartomizery kupuje co 2 tygodnie po 20 zł (ostatnio znalazłam za 9zł, jest trochę mniejszy, ale daje radę) w moim mieście, więc koszty przesyłki i inne utrudnienia odpadają. Aaaaa i jeszcze ładowarka - 20 zł (mam już 2 lata). Płyn kupuje inawera.pl (bazę 9mg nikotyny, a zaczynałam od 18 produkcji Polskiej) za ok.24 zł (100ml) do tego dokupuje aromat - teraz mam Gold Dukat (czy jakoś tak) 1 aromat kosztuje ok. 6 zł i wystarczy na 200ml płynu. 100ml wystarcza mi na ponad 2 miesiące. Podsumowując- koszt palenia w ciagu miesiąca to ok. 30 zł miesięcznie. Nie kaszle, nie śmierdzi ode mnie, mogę palić w pomieszczeniach, w pracy bez wychodzenia, zostaje mi mnóstwo pieniędzy. Jak ktoś chce to doradzę zestaw początkowy. aaaa a jeszcze jedno - ja napoczatku ustalalam sobie kiedy palę zwykłe, kiedy e-fajki. Z czasem zaczęłam tylko e-. Teraz zima, dobry moment. Na balkonie zimno i nie chce się wychodzić. Mozna zastąpić papierosy e-fajkami, trzeba znaleźć tylko odpowiedni dla siebie płyn.

Gość sssssssssssww
Gość maka paka :)
Mi nie pomógł, ale znam osoby które rzuciły dzięki niemu.

Moim zdaniem najlepsza jest kuracja laserowa, koszt około 300zł gwarancja około 6 meisięcy a dużo moich znajomych nie pali do tej pory, tylko czasem podjada:)

Gość enkepenke
moj maz pali prawie rok i zwyklego papierosa nietknal:D

Gość ZDROWAsylwia
Palę, a właściwie wapuję (bo trudno to nazwać paleniem), już od pół roku. Zalet elektronicznego papierosa jest tak dużo, że aż trudno mi je wszystkie wymienić;) Po pierwsze bardzo dużo zaoszczędziłam. Wcześniej paliłam paczkę dziennie, więc miesięcznie wydawałam około 300 zł na fajacze;(, teraz mieszczę się w kwocie 100 zł, czasem nawet mniej;) To co zaoszczędziłam odkładam na konto i zbieram na wycieczkę :) Gdybym nie rzuciła zwykłych fajek nie byłoby mnie na to stać:) Po drugie czuję się naprawdę o wiele lepiej bez śmierdzącego fajka, nie truję siebie ani najbliższych, nie muszę wychodzić na balkon w deszcz czy zimno, no i nie ma już tego syfu w postaci cuchnących popielniczek i popiołu. Oczywiście macie rację, że wiele modeli e-papierosów jest wadliwych i szybko się psują, dlatego zanim coś się kupi warto zasięgnąć opinii. Ja od samego początku palę tylko e-papierosa Cigito 2GO, a kupiłam go nie na allegro czy innych bazarach, ale w profesjonalnych sklepie internetowym www.e-dymek.com.pl który sprzedaje tylko e-p i akcesoria do nich. I to chyba najlepsze rozwiązanie, bo chociaż kupuję od kogoś, kto się faktycznie na tym zna i podpowie w razie niejasności czy wszystko do siebie pasuje i będzie kompatybilne;)

Gość kikooo32
też mam e-papieroska. szukam teraz ulubionych smaków