Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tuhtyrutyijyi

Nie ma pracy, co robić, czy u was też tak ciężko z pracą ?

Polecane posty

Gość to ja ci powiem tak
Olorinek- rozgłaszaj się cały czas o nauke gry na gitarze. Ciułaj kase do jakiejś świnki skarbonki najlepiej. Szukaj zajęć dodatkowych- ajkieś przepisywanie tekstów, itp. Może ten wyjazd- do większego miasta a może i za granicę naprawdę byłby najlepszym rozwiązaniem? Bo znam realia małych miast- sama pochodzę z większego ale też bez perspektyw :( Tu pracy nie ma. Jest jedno wyjście- uciekać tam gdzie praca jest

Gość to ja ci powiem tak
Acha- dla chcącego nic trudnego! Jak naprawdę będziesz chciał wyjechać to nawet i te puszki pozbierasz, sprzedaz ksiązki na allegro i uzbierasz wszystkimi sposobami

Gość to ja ci powiem tak
gitare sprzedaj :P

Gość hxnfbx
Ja pierdole to polaz po smietnikach i pozbieraj zlom,ale nie ty masz tylko wymowki....len z ciebie patentowany do tego uzalacz

Gość ZADOWOLONAEMOGRANTKA
Wypowiem sie ja, emirgrantk aod pol roki(kiedys bylam 2lata)ale wrocilam do pl tobylo poludnie wiec tam nieciekawie sie zrobilo.Mam 33lata, prcowalm ogolnie 13lz czego10w pl i co mamcale 4lata pracy, hahahzart a tyralam wszedzie od rana do nocy, jak stracilam robote to na zasilek nawetniezaslugiwalam, bo bylo to pol etatu,a dymalam 2etaty i po co?zeby miec co zrec i zaplacic wynajem a, a zime na buty nie milam nawet:(w p laskaze wszystkim miec umowe TO PRZYWILEJ AHHAAHHAHAAA ZART TO SA.nIKT NORMALNY tam nie siedzi tylko spindala, ja wyjechalam do irlm jako opiekunka do polskiej rodzintza 400e na miesiac, takie byly pienidze, bilet mi zafindowaliz pl.Nie pasowalo, zmienilam prace, wynajelam mieszkanie, pracujeza najnizsz fakt bo8.65. za mieszkanie 300e, stac mnie na wszystko, odladam i zyje godnie!!!!!!!!!!!!!za weekendypodwojna stawka, umowaitp. kazdy dzien sie liczy,s trace prace mam socjal ioplacone mieszkanie...WNIOSEK NIE DZIADOWAC NIE MARIDZICTYLKO UCIEKAC I NIE DORABIAC PSEUDO BIZNESMENOW ZA 1300ZL. AMEN

Gość ZADOWOLONAEMOGRANTKA
SORY ZA BLEDY, wylalam wode na klawiatore i czasm tak sie pisze:) ps. szukajcie na opiekunki,potem mozna sie wyrwac, najgorzej wyjechac, jak sie nie ma kasy.

polaz po smietnikach i pozbieraj zlom taaa hahah chyba bym musial autem smietniki objezdzac tutaj zlomiarze to sie leja butelkami o te ich lupy myslisz ze zlom lezy i czeka

Gość do olorinek bidulinek
W takim razie niestety będziesz do końca życia na garnuszku u mamy i miał każdy grosz wypominany, czemu się nie dziwie, bo taki chłop powinien obrotny być i pracę znaleźć. Ale ty się tylko użalać potrafisz i na każdą propozycję masz odpowiedź

Gość dodałam sobie do zakładek
ja również wyemigrowałam. nie powiem, bez jako takiej znajomości języka i ogólnie bez znajomości jest ciężko z pracą, ale można. mimo wszystko coś się znajdzie. tutaj jest zupełnie inne życie. pomimo trudności, nadal łatwiejsze :D nigdy nie wrócę do Polski, po prostu nie stać mnie na to by całą resztę mojego życia tyrać za najniższą pensję, dawać się wyzyskiwać i martwić się czy wystarczy mi środków do życia aż do kolejnej "jałmużny", bo tego co dają w Polsce nie można nazwać wypłatą skoro ciągle wynajdujesz sobie problem, żeby nie ruszyć z miejsca, coś zrobić ze swoim życiem, poszukać pracy gdzieś, gdzie ona faktycznie jest, to widocznie dobrze ci na garnuszku rodziców i wątpliwe by nagle cię oświeciło.

Poszukiwany kelner/kelnerka z komunikatywnym jezykiem niemieckim do pracy w Niemczech. Zainteresowanych prosze o kontakt na zimmer@zumpass.de