Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghrrrrrrr

Czy to będzie bardzo tuczące? Kto się zna na kaloriach?

Polecane posty

Gość ghrrrrrrr

Chciałam dziś zrobić na obiad pieczone podudzia kurczaka z ryżem i korniszonami, jednak mój facet powiedział, że woli ziemniaki. Jak zastąpię ryż ziemniakami a ogórka buraczkami to będzie to dużo bardziej kaloryczne? Ile taka porcja może mieć kalorii? -jedno podudzie, 2 małe ziemniaki i 2 łyżki buraków

Gość zzaa
Na wagę i licz wg tabel kaloryczności.

Gość ghrrrrrrr
nie mam wagi. Może ktoś wie mniej więcej czy to jest bardzo tuczące i kaloryczne...

Gość zzaa
Rany, szukać tez nie chce się pewnie. Tu masz fajną strone: http://www.ilewazy.pl -waga oraz kalorie wystarczy wyszukać i zsumować

Gość Goldi 2011
Kurczak pieczony to ok. 200 kcal, 2 ziemniaki małe- ok.100, buraczki gotowane, ale bez tłuszczu - ok.40. Daje ok. 340 kcal. Nie za dużo.

Gość ziemnaiki samniej kaloryczne
niz ryz, a i tak nawazniejsze, czy obedrzesz skore z kurczaka i ile tluszczu dodasz ( jesli w ogolke). Buraczki zdrowsze niz korniszony.

Gość ghrrrrrrr
nie dodaję tłuszczu ani do buraków ani do kurczaka jednak skóry nie usuwam, szukałam informacji na temat kaloryczności ryżu i doszłam do wniosku, że ziemniaki są mniej kaloryczne lub na to samo wychodzi... Dziwne, zawsze słyszłam, że jeśli ktoś chce schudnąć to powinien zastąpić ziemniaki ryżem lub kaszą, kaszę sprawdzałam wczoraj i miała dużo kalorii, więcej niż ziemniaki...

Gość zzaa
Ziemniaki bez tłuszczu -gotowane w wodzie są lepsze niż ryż czy kasza.

Gość ghrrrrrrr
dzięki, no to czyli będą ziemniaki, cieszy mnie to bo się napaliłam na te buraczki, które według mnie nie pasują do ryżu.

Gość rtwtyuyty uy
To nie chodzi o kalorycznosc a o ilosc cukru i jego przyswajalnosc

Gość ixyyyyyyyyyyy
jak chcesz zastepowac ziemniaki ryzem to wybieraj brazowy a nie bialy wtedy takie zastepowanie bedzie mialo sens bo jak chcesz podac bialy ryz albo ziemniaki to wybierz ziemniaki

Gość ghrrrrrrr
ixyyyyyyyyyyy, dzięki za cenną informację

Gość ciocia Zosia dobra rada
Ale z Was tempaki i bezmozgie dzieci co wiedza o kaloriach tyle co mucha o gownie w momencie gdy na nie siada. Po pierwsze promo i najwazniejsze: warzywa i owoce nie maja zadnych kalorii, zero, null. Nic. Ewrything! Jedynym wyjatkiem jest banan, albo marchiew- dlatego sa podawane dzieciom, zeby szybciej rosly. Pozostalle warzywa tak jak jablka maja po 0 punktow, mozna je jest w nieograniczonych ilosciach o kazej porze dnia i nocy. Unikac bialego ryzu i makaronu oraz pieczywa, najlepiej wszystko brazowe. Ryz tylko parabolet bo on nie puchnie w zolondku. INZ. dietetyki Zofia S.

Zzaa- ty tluku kartoflany, wiekszych bredni nie slyszalam, ze lepiej jesc kartofle od ryzu ze sola, ktora zle wplywa na mocz. po pierwsze promo to ziemniaki bardzo tucza, tluszcz osadza sie na wysokosci brzucha, tworzac tzw. Dentkie. Jest to tluszcz nie do usuniecia. Najlepiej ziemniakow nie jest w ogole. I taka moja rada: nie mieszac weglowodanow z wodorami, wodorow z bialkami, bialek z cukrami itd. Chodzi o to, zeby jesc albo same wodory, albo same cukry, albo same bialko, i same weglowodany, zoltka mozna ominac.

Gość ghrrrrrrr
no to mam już mętlik w głowie. Obiadu jeszcze nie zaczęłam robić, więc jaka kompozycja będzie najlepsza?

Ziemniaki smazone w przyprawie do ziemniakow na smalcu ze swini, do tego warzywa do wyrobu do koloru, mozesz zrobic salatkie z odrobina majonezu (ok pol sloika). A zamiast ryzu makaron.