Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Rzodkiewka na bakterie

Temat dla tych ktorzy sie poddali i nie tylko

Polecane posty

Go艣膰 Lilyy:**
czesc. chce zrobic sobie test na candide, wytlumaczycie mi jak to dokladnie zrobic. dzieki.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Wobec nasilaj膮cych si臋 nieokre艣lonych dolegliwo艣ci chory cz艂owiek pr贸buj膮c znale藕膰 ich przyczyn臋 szuka pomocy u swojego lekarza. Wykonane rutynowe badania dodatkowe nie ujawniaj膮 istotnych odchyle艅 od normy. Najcz臋艣ciej wyst臋puj膮 zaburzenia ze strony przewodu pokarmowego, alergie sk贸rne i pokarmowe, suchy kaszel, zapalenia staw贸w, zatok obocznych nosa, spoj贸wek i narz膮d贸w p艂ciowych, a tak偶e nerwice, l臋ki, zaburzenia emocjonalne oraz zesp贸艂 przewlek艂ego zm臋czenia. Dolegliwo艣ci nasilaj膮 si臋, a ich przyczyny nie mo偶na ustali膰. Po wielokrotnych wizytach w przychodni lekarskiej pacjent jest kierowany do odpowiednich specjalist贸w. Tam r贸wnie偶 nie mo偶na ustali膰 przyczyny chor贸b i w zwi膮zku z tym chory wraca do swojego lekarza z plikami wykonanych bada艅 i kart informacyjnych z postawionymi dora藕nie rozpoznaniami dotycz膮cymi r贸偶nych narz膮d贸w i uk艂ad贸w. B艂臋dne ko艂o zamyka si臋. Od tego momentu pacjent uwa偶any jest za chorego psychicznie. Do leczenia w艂膮cza si臋 leki psychotropowe i niekiedy chory kierowany jest do szpitala psychiatrycznego. Tu, otumaniony lekami, poddaje si臋 swojemu losowi uwa偶aj膮c, 偶e tak ju偶 musi by膰. Je偶eli choruj膮c od d艂u偶szego czasu biegasz od lekarza do lekarza i nic z tego nie wynika opr贸cz kolejnych recept przyt艂umiaj膮cych objawy twojej choroby zadaj sobie pytanie: Czy mam grzybic臋?

Udost臋pnij ten post

Grzybica to przyczyna wielu gro藕nych chor贸b, a jak pisze Andrzej Janus Ka偶dy z nas powinien nauczy膰 si臋, 偶e zdrowie jest dla nas rzecz膮 najcenniejsz膮 i nie wolno oddawa膰 go w obce r臋ce. W zwi膮zku z tym zanim tw贸j "艣wiat艂y" lekarz zrujnuje ci organizm aplikuj膮c antybiotyki i inne 艣wi艅stwa, najpierw sprawd藕 czy przyczyn膮 twoich dolegliwo艣ci nie jest przypadkiem grzybica. Jak to sprawdzi膰 czytaj dalej. Pami臋taj! Leczenie chor贸b - skutk贸w grzybicy nic nie da, opr贸cz dodatkowego zatrucia organizmu. Najpierw zlikwiduj przyczyn臋. Sprawd藕 czy masz grzybic臋. Poni偶ej, oczywi艣cie za zgod膮 autora, publikujemy cz臋艣膰 artyku艂u Andrzeja Janusa autora ksi膮偶ek Nie daj si臋 zje艣膰 grzybom Candida i Postawi艂em na zdrowie. Grzybice Candida Ca艂y artyku艂 na stronie Andrzeja Janusa http://www.janus.net.pl/grzybice candida.htm

Udost臋pnij ten post

Wypr贸buj t臋 prost膮 metod臋, aby zobaczy膰, czy jeste艣 zainfekowany grzybem Candida. Rano po wstaniu z 艂贸偶ka zbierz troch臋 艣liny w ustach. Nape艂nij szklank臋 wod膮 i napluj do niej zebran膮 艣lin膮. Sprawdzaj wod臋 co 15 minut, mniej wi臋cej przez jedn膮 godzin臋. Je偶eli jeste艣 zainfekowany grzybem Candida, widoczne b臋d膮 sznury - jak nogi, opadaj膮ce na d贸艂 szklanki od 艣liny p艂ywaj膮cej na wierzchu. Innym wariantem jest rozdrobniona 艣lina p艂ywaj膮ca pod postaci膮 chmury w roztworze, opadaj膮ca na dno szklanki lub zawieszona w wodzie jak mg艂a aerozolowa. Je偶eli nie ma 偶adnych sznur贸w i 艣lina sp艂ywa jednolitym strumieniem na dno szklanki przez jedn膮 godzin臋, nie jeste艣 prawdopodobnie zara偶ony grzybem Candida. Trzeba jednak zaznaczy膰, 偶e powy偶szy test ma jedynie warto艣膰 orientacyjn膮, za艣 w celu postawienia dok艂adnej diagnozy nale偶y wykona膰 r贸wnie偶 inne badania laboratoryjne.

Udost臋pnij ten post

Cz臋艣膰 I - wywiad chorobowy Lp. Wywiad Punkty 1 Czy bra艂e艣 tetracyklin臋 lub inne antybiotyki przez miesi膮c i d艂u偶ej? 35 2 Czy bra艂e艣 w swoim 偶yciu antybiotyki o szerokim spectrum w leczeniu chor贸b uk艂adu oddechowego, moczowego czy innych infekcji przez 2 miesi膮ce, lub w kr贸tkich cyklach 4 razy w ci膮gu roku? 35 3 Je艣li bra艂e艣 antybiotyki w pojedynczych dawkach? 6 4 Czy by艂y w twoim 偶yciu problemy z przewlek艂ym zapaleniem prostaty, pochwy i stany zapalne narz膮d贸w rozrodczych? 25 5 Czy masz k艂opoty z pami臋ci膮 i koncentracj膮 uwagi? 6 Czy masz og贸lne k艂opoty ze zdrowiem, jeste艣 zniech臋cony do wizyt lekarskich, gdy nie wykryto przyczyny twoich problem贸w zdrowotnych? 20 7 Czy by艂a艣 w ci膮偶y 2 lub wi臋cej razy? Jeden raz? 5 3 8 Czy bra艂a艣 lub bierzesz preparaty antykoncepcyjne do 2 lat? D艂u偶ej ni偶 przez 2 lata? 8 15 9 Czy bierzesz sterydy, doustnie, w iniekcji, inhalacji - cz臋艣ciej ni偶 raz w ci膮gu 2 tygodni? Rzadziej ni偶 raz w ci膮gu 2 tygodni? 15 6 10 Czy jeste艣 nara偶ony na dzia艂anie perfum, 艣rodk贸w owadob贸jczych i ich opar贸w w zak艂adach produkcyjnych, sklepach kosmetycznych, kt贸re wywo艂uj膮: - 艂agodne objawy choroby? - nasilone objawy? 6 15 11 Palenie papieros贸w 10 12 Czy masz objawy z艂ego samopoczucia w warunkach podwy偶szonej wilgotno艣ci powietrza, w duszne dni, w obecno艣ci ple艣ni i zagrzybionych pomieszcze艅? 20 13 Czy masz grzybic臋 sk贸ry lub paznokci? 20 14 Czy u偶ywasz cukru rafinowanego w diecie? 20

Udost臋pnij ten post

Cz臋艣膰 II objawy choroby Za ka偶dy objaw sporadyczny lub 艂agodny dajemy 3 punkty. Je偶eli objaw wyst臋puje cz臋sto i jest 艣rednio nasilony dodajemy 6 punkt贸w. Za objaw bardzo nasilony i dokuczliwy dajemy 9 punkt贸w. Zm臋czenie, znu偶enie i senno艣膰 2 Uczucie utraty si艂 witalnych i wycie艅czenia 3 Obni偶ony nastr贸j 4 Uczucie ot臋pienia, odczucia - pieczenia, k艂ucia i szczypania 5 B贸le g艂owy 6 Bolesno艣膰 mi臋艣ni 7 Os艂abienie mi臋艣ni, niezdolno艣膰 do wykonania wysi艂ku 8 B贸l i obrz臋k 艣ci臋gien 9 Nieokre艣lone b贸le brzucha 10 Zaparcia lub biegunki 11 Burczenie, przelewanie, gazy jelitowe 12 Zapalenie b艂ony 艣luzowej pochwy sw臋dzenie i pieczenie 13 Zapalenie prostaty 14 Niech臋膰 do kontakt贸w seksualnych 15 Impotencja 16 Zapalenie b艂ony 艣luzowej macicy (endometrioza) i niep艂odno艣膰 17 B贸le skurczowe lub inne zaburzenia miesi膮czkowania 18 Napi臋cie przed miesi膮czkowe (PMS) 19 Napady l臋ku i p艂aczu 20 Zimne r臋ce i stopy, obni偶ona poni偶ej 36,6C temperatura cia艂a. 21 Dr偶enia mi臋艣niowe zwi膮zane z g艂odem, z艂o艣cisz si臋, gdy jeste艣 g艂odny

Udost臋pnij ten post

Cz臋艣膰 trzecia Za ka偶dy objaw sporadycznie wyst臋puj膮cy i 艂agodny dajemy - 3 punkty. Je偶eli objaw wyst臋puje cz臋sto, jest nasilony i dokuczliwy dajemy - 6 punkt贸w. Je艣li objaw jest bardzo nasilony, obezw艂adniaj膮cy dajemy - 9 punkt贸w. 1 Senno艣膰 2 Rozdra偶nienie 3 Zaburzenia koordynacji ruchowej 4 Bezsenno艣膰, zaburzenia snu 5 Cz臋sta zmienno艣膰 nastroju 6 Zawroty g艂owy, zaburzenia r贸wnowagi 7 Ucisk ponad lub za uszami, uczucie obrz臋ku i ucisku g艂owy 8 Problemy z zatokami szcz臋kowymi i czo艂owymi 9 Sk艂onno艣膰 do 艂atwego powstawania siniak贸w i p臋kania drobnych naczy艅 10 Egzema, pieczenie spoj贸wek - uczucie obecno艣ci piasku pod powiekami 11 艁uszczyca 12 Pokrzywka 13 Zaburzenia trawienia, zgaga 14 Nietolerancja mleka, glutenu - pszenicy, 偶yta innych ziaren 15 艢luzowate stolce 16 艢wi膮d odbytu 17 Sucho艣膰 ustach i gardle 18 Sp臋kane usta i bia艂y j臋zyk 19 P艂ytki oddech, brak powietrza 20 Nieprzyjemny zapach sk贸ry cia艂a, st贸p i w艂os贸w - mimo cz臋stego mycia 21 Uczucie niedro偶no艣ci nosa, obrz臋ku i wyciekanie wydzieliny 22 艢wi膮d w obr臋bie nosa 23 B贸l gard艂a 24 Podra偶nienie krtani, pogorszenie g艂osu - chrypka 25 Suchy kaszel 26 Sztywno艣膰, napi臋cie i ucisk w klatce piersiowej 27 Skr贸cony oddech, sapanie przy oddychaniu 28 Cz臋ste nag艂e oddawania moczu 29 Pieczenie i sw臋dzenie podczas oddawania moczu 30 Mroczki przed oczyma (plamki) 31 Pieczenie i 艂zawienie spoj贸wek

Udost臋pnij ten post

Podsumuj punkty................. Po podsumowaniu punkt贸w wszystkich trzech cz臋艣ci masz mo偶liwo艣膰 oceny, czy jeste艣 zainfekowany grzybem Candida. Zaka偶enie - u kobiet ilo艣膰 punkt贸w wyniesie powy偶ej 180, u m臋偶czyzn - powy偶ej 140. Prawdopodobie艅stwo zaka偶enia u kobiet ilo艣膰 punkt贸w powy偶ej 120, u m臋偶czyzn - powy偶ej 90. Za mo偶liwy zwi膮zek problem贸w zdrowotnych z infekcj膮 grzybicz膮 Candida b臋dzie wskazywa艂a ilo艣膰 punkt贸w u kobiet powy偶ej 60, a u m臋偶czyzn - powy偶ej 40. Brak zwi膮zku problem贸w zdrowotnych z infekcj膮 grzybicz膮 b臋dzie wskazywa艂a ilo艣膰 punkt贸w, u kobiet - poni偶ej 60, a u m臋偶czyzn - poni偶ej 40

Udost臋pnij ten post

Cytuje fragment z artykulu ktory podalam wyzej: "I tu mo偶na zada膰 sobie pytanie: Dlaczego wiedza ta nie jest dost臋pna og贸艂owi spo艂ecze艅stwa? Ot贸偶 uwa偶am, 偶e wiedza ta jest ukrywana celowo, z tego powodu, 偶e najcz臋艣ciej bezpo艣redni膮 przyczyn膮 pojawienia si臋 grzybic Candida w tak masowej skali s膮 zaburzenia w sk艂adzie mikroflory jelitowej spowodowane powszechnym stosowaniem antybiotyk贸w. Producent贸w antybiotyk贸w nie interesuje zdrowie spo艂ecze艅stwa ale zasada zysk za wszelk膮 cen臋. Zastanowi膰 nale偶a艂oby si臋 jedynie nad tym, dlaczego lekarze, kt贸rzy maj膮 chroni膰 nasze zdrowie biernie przygl膮daj膮 si臋 temu zjawisku i aprobuj膮 post臋powanie koncern贸w farmaceutycznych." Raz jeszcze podaje linka do tego artykulu: http://www.janus.net.pl/grzybice%20candida.htm

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lillyy:**
dzieki za artykuly ale mi bardziej chodzilo o rady z walsnego dosiwadczenia bo to juz czytalam. chodzi mi o ten test ze slina jak dokladnie go wykonac. z gory dzieki.

Udost臋pnij ten post

Lilyy:**-Mam nadzieje, ze Ci pomoglam. Pomocna dlon-Nie strajkuje;)Zaczynam uczyc sie zyc z moja swiadomoscia, a mianowicie z tym kim jestem i jak zyc z innymi nieswiadomymi ludzmi.Jest to nadal dla mnie trudne, musze sobie z tym poradzic, nauczyc sie z tym zyc.Od zawsze uwielbialam pomagac innym, zawsze sprawialo mi to ogromna radosc, teraz kiedy uswiadomilam sobie kim jestem, ta ochota jest jeszcze wieksza. Trudno jest mi patrzec i siedziec bezczynnie widzac to cale zaklamanie, nie chodzi mi tylko o medycyne...Nie wiem, moze mam w sobie jakies powolanie...Tak mi podpowiada jakis glos. Jestem w pracy, snieg pada i ludziom nie w glowie zakupy;)

Udost臋pnij ten post

Ja zrobilam ten test tak:Przed polozeniem sie do lozka, wieczorem, zostawilam na stole szklanke z woda, rano po przebudzeniu do nie naplulam, wyplulam tylko to co mialam w ustach, u mnie test potwierdzil grzybice, w szklace wody pojawily sie takie "nitki""nogi". Najlepiej zrobic go rano zaraz po przebudzeniu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 joana82
Witajcie. Od jakiego艣 czasu czytam ten temat i przyznam, 偶e bardzo mnie 'wci膮gn膮艂'. Jednak jestem dopiero na samym pocz膮tku drogi, ale dosz艂am do wniosku, 偶e warto co艣 zmieni膰, tym bardziej, 偶e mam kilka mniej lub bardziej dokuczliwych przypad艂o艣ci. Koniecznie musz臋 zrobi膰 ten test na grzyba, tym bardziej, 偶e z tego testu punktowego wysz艂o mi 205!! Zreszt膮 wiem, 偶e co艣 nie tak jest z moim uk艂adem pokarmowym i to od dawna. Mianowicie m臋czy mnie uporczywy kaszel po zjedzeniu (zazwyczaj z rana). By艂o to przeleczane kilkakrotnie jednak zawsze wraca. Teraz w艂a艣nie dosta艂am kolejne skierowanie na gastroskopi臋, bo jest gorzej. Czytaj膮c Wasze posty dosz艂am do wniosku, 偶e musz臋 si臋 'odtru膰' co pewnie by pomog艂o, staram si臋 od jakiego艣 czasu je艣膰 zdrowo, unika膰 mi臋sa i mleka na pocz膮tek, jednak wiem, 偶e d艂uga droga przede mn膮. Mam nadziej臋, 偶e mi si臋 uda cho膰 musz臋 sobie to wszystko pouk艂ada膰, bo na razie si臋 gubi臋 od nadmiaru nowej wiedzy :-) Pozdrawiam serdecznie!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sandra_40
Rzodkiewko a teraz jeszcze masz te偶 grzybic臋 ? Bra艂y艣cie mo偶e kiedy艣 chlorelle ? Bo nie wiem czy to przez ni膮 mam wzd臋cia, b贸le is kurcze brzucha.... Pomocna - a my艣lisz 偶e wystarczy艂a by mi ta kuracja oczyszczaj膮ca kefirem czy konieczna jest lewatywa ? JA nigdy nie mia艂am raczej problem贸w z wypr贸偶nianiem ale mam hemoroidy...No i w te艣cie Volla wysz艂y mi jakie艣 nieprawid艂owo艣ci w jelicie grubym i cienkim.( ale jakie nie wie\adomo ) Jak lekarzowi m贸wi艂am o tym moim 艣wi膮dzie odbytu to mnie skierowa艂 na kolonoskopie.Mo偶e to zrobi膰 ?

Udost臋pnij ten post

Sandra-Pewnie jeszcze w jakims malym stopniu mam, ale juz nie w tak zaawansowanym jak kilka miesiecy temu.Przez wiele lat przyjmowalam antybiotyki, otolaryngolog powiedzial mi, ze wlasnie one wywolaly grzybice, potwierdzily ja badania laboratoryjne oraz laryngoskopia no i test ze slina. Sandra-ja dzieki lewatywom pozbylam sie hemoroidow, ktore mialam od czasu ciazy przez 7lat.Warto sprobowac. Jeszcze, jesli chodzi o grzybice, przestalam w koncu chorowac na anginy ropne, wiele objawow zlego samopoczucia tez minelo, to mi wystarczy, by stwierdzic, ze skutecznie zwalczam grzyba. Zmykam szykowac sie do pracy, sniegiem zasypalo a ja kocham ciepelko:P Milego Dnia Wam zycze:)

Udost臋pnij ten post

joana82-Poczatki zawsze sa trudne ale z czasem przekonasz sie ze tak nie jest, kiedy nabieramy wprawy, wszystko wydaje sie latwiejsze, mi tez na poczatku wszystko wydawalo sie trudne, nie wszystko rozumialam, teraz to dla mnie normalnosc.Trzymam kciuki by i Tobie sie udalo:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lilyy:**
U MNIE W DOMU WSZYSCY STOSUJA METODE CYTRYNOWA TOMBAKA I KAZDEMU TO WYCHODZI NA DOBRE. EFEKTOW UBOCZNYCH ZERO. MOJEGO DZIADKA PRZESTALA BOLEC WATROBA TAK SAMO MOJA MAME. MNIE ZNIKNELY PRYSZCZE. NAPRAWDE POLECAM.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pomocna d艂o艅 z doskoku :)
sandra- Moim zdaniem najlepsze by艂oby po艂膮czy膰 jedno z drugim, zmieni膰 diet臋, pi膰 przez kilka dni kefirek, a p贸藕niej przej艣膰 do lewatyw, wtedy efekt b臋dzie o wiele lepszy. Je艣li masz hemoroidy to polecam lewatywy z siemienia lnianego, rumianku, a najlepiej po艂膮czy膰 to i to. Gotujesz siemi臋 lniane i rumianek w jednym garnku, czekasz a偶 wystygnie, odcedzasz i dzia艂asz :) Nie mam za wiele czasu wi臋c wrzucam Ci link, poczytaj sobie http://uleszka.uprowadzenia.cba.pl/webacja/medalt/oczyszczanie.htm Co do kolonoskopii, to je艣li uwa偶asz 偶e jej potrzebujesz to zr贸b.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pozby艂am sie tradziku
raz w roku stosuj臋 kuracj臋 cytrynow膮, w ci膮gu tych trzech lat nie mia艂am nawet kataru szkliwo na z臋bach te偶 mam ca艂e Od czasu do czasu robi臋 sobie lewatyw臋, kupi艂am wlewnik do samoobs艂ugi. Zamykam si臋 w 艂azience, trwa to dwie minuty a jaka ulga Nie moge jedynie wla膰 2 litr贸w wody a tyle podobno bez problemu jelita potrafi膮 przyj膮膰, mo偶e mam za bardzo zapchane te moje jelita. Og贸lnie to polecam ksi膮偶ki Tombaka w 90% chor贸b mozna sobie pom贸c. Polecam te偶 kuracj臋 wzmacniaj膮c膮 serce i oczyszczaj膮c膮 naczynia krwiono艣ne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pani gruszka
up up

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pan 艣liwka
up up up :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pani gruszka
Rzodkiewka na bakterie gdzie jeste艣????

Udost臋pnij ten post

Witajcie:) Zrobilam sobie przerwe, poniewaz jej potrzebowalam.Jesli chodzi o moj zdrowy styl zycia to mialam kilka dni slabosci i podjadalam zupki warzywne, ale pilam soki swieze i jadam nadal na surowo.Ostatnio duzo pracuje i czesto brak mi czasu. Przyznam sie, ze tez nie wiem o czym pisac w temacie, poniewaz ja juz sobie wszystko uswiadomilam, wiem jak wazne jest odzywianie, wiem ze moj organizm glownie sklada sie z pozywienia i co wiecej pisac?Nie chce by osoby stosujace sie do metod medycyny konwencjonalnej czuly sie w jakis sposob urazone, to, ze postepuja inaczej niz ja, nie znaczy ze sa gorsi ode mnie.Kazdy sam decyduje za siebie i robi to co uwaza za sluszne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nadka pietruszkowa
du偶o schudlas na tej diecie ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ma艂a mi mi mi
Rzodkiewka na bakteri臋- te偶 jestem ciekawa ile zrzuci艂a艣 kg ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szczerze zainteresowana
Super ze trafilam na ten topic :-) Prosze, napisz mi autorko jak robic te kielki. Bardzo Cie prosze :-) Naczytalam sie w necie sporo nt chemioterapii, radioterapii, biopsii, operacji chir w raku i jak najdalej od medycyny akademickiej. Bardzo Cie prosze jeszcze raz, jak zrobic te kielki, bo jestem nimi bardzo zainteresowana.

Udost臋pnij ten post