Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

in-flagranti

kosc ogonowa- odlezyna u niemowlaka

Polecane posty

Gość hsoaiosh
jak to wyglada?

Gość nic nie robić
to się bierze z ekstremalnego zaniedbania zapewne znalazłaby sięr "mama" z podobnym problemem

Gość kkkiiikkkaaaa
zwariowalas? to jak to, dziecko tylko lezy w jednej pozycji zeby az odlezyn dostalo? kuzwa kobieto co z toba???????????

Gość dokładnie zaniedbanie !
jesteś nienormalna kłaść cały czas dziecko w jednej pozycji, poza tymi odlezynami dziecko będzie miało płaską głowę z tyłu , przecież teraz czaszka jest miekka i takie traktowanie dziecka zniekształci mu ją !

Gość kkkiiikkkaaaa
no ale to nie podnosisz go, nie nosisz na rekach, nie wkladasz do lezaczka? tylko lezy???????????????????????????????????????????

o maj gad. Kolejna matka ktora nie ma pojecia o dzieciach i nie raczyła przeczytac ani jednego artykułu zanim urodzila, a teraz pisze po forach bo 10 tyg dziecko ma odlezyny... ja pier..dole !!!

Gość mamahankiiiii
moja córka leżała na wyciągu przez blisko 2 miesiące - zaczęła jak miała 2,5 miesiąca-spędzała na plecach z nogami w górze 22 godziny na dobę przez 2 miesiące i nie dostała odleżyn, więc nie stawiała bym na odleżynę, ale to już lekarz powinien ocenić.

tak to jakas zmiana na skorze, czy niepokoi? on ma tendencje do czerwonych planek pod wplywem temperatury jak ojciec.

Gość enkepenke
moze ma ta kosc taka wypukla i mu ociera? 2 godz na brzuchy lezy?jak bez przerwy?

Nie wiem, ale może Ci pomogę tylko moja córcia ma 4mies skończone:0 w sobote byliśmy w szpitalu bo dostała " strasznego odparzenia" w sumię na całej pupie od przodu po sam tył, nic nie pomagało stosowalismy: krem bambino linomag alantan plus maśc pięciornikowa a mimo tego pupa była coraz gorsza az sie strupki zrobiły, lekarz nam przepisał nam pioktanine oraz Clotrimazolum łączne cena tych 2ch rzeczy to nie całe 10zł a naprawdę pomaga:) smaruje juz tydzień i jest co raz to lepiej chociaz bardzo cięzko sie to goi. Też się zastanawiałam czemu tak sie stało ale na pewno nie przez zaniedbanie, zmieniłam pieluchy ale firma ta sama wiec to raczej nie to, mała często kupki robi zwłaszcza jak śpi albo w nocy wprowadzane są nowe pokarmy "kwasowość" kupki sie zmieniła i td i lekarz stwierdził ze to może być przyczyną :) Spróbuj może tym co mi lekarz przepisał, to jest bez recepty dostępne :).

Gość lkjhgfdsaqwertyuiop
kiwi, jak ja mojej malej zaczelam wprowadzac stale pokarmy, to po kupie zaczelo jej sie robic odparzenie ale dzieki bogu pomogl sudokrem. Nie miala jakos mocno odparzonego tylka, kilka kropek ale ja sie przerazilam bo wiem jak to moze wygladac jak sie bardziej "rozejdzie". Jak pisalam sudocrem pomogl a teraz jak tylko cos sie pojawi, albo nawet i nie (profilaktycznie) kapie mala w kali- doslownie kilka ziarenek do wody, zeby byla tylko lekko rozowa. Robie tak mniej wiecej co 2, 3 dzien i problemu nie ma. polecam tez to autorce

Gość cvbnmcfvbn
autorko a nie używasz przypadkiem gabkowego podkładu do kąpieli?

Gość cvbnmcfvbn
nie bedę czekała na odpowiedź zasugeruje, ze zmiana na skórze jest często spowodowana przez grzybice a przyczyną jest używanie do kąpieli gąbki, która jest świetnym miejscem do rozwoju dla różnego rodzaju grzybów i baterii, kiedy nie ma możliwości aby dobrze wyschnąć.