Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jajojajojajo

DUPHASTON i złe samopoczucie po nim,brał ktoś? Pomóżcie :((

Polecane posty

Gość jajojajojajo

Witam :( Mam pytanie czy brał ktoś może progesteron w tabletkach duphaston? Nie wiem czy cos mi się dzieje i powinnam iść do psychologa czy co,ale odkąd go biorę,zrobiłam się dziwna,ciagle płaczę,nie mam na nic ochoty,niewiele jem :( Dzis np obudziłam sie jak mój maż wychodził do pracy i godzinę przepłakałam z żalu,ale nie wiem dlaczego :( Wszystko mnie martwi.... Jestem w 18 tygodniu planowanej i bardzo chcianej ciaży,dziecko zaczyna kopać,a ja nie odczuwam mega radości!!!!! Sama w to nie wierze!!! ;(( Czy te tabletki działają jakoś na naszą psychikę??? To jest chyba hormon,więc to chyba możliwe co? Wczoraj też cały dzień przepłakałam,mam pretensje do wszystkich,czuje się jakas odrzucona,nie wiem czemu :( Pomóżcie....

może to nie wina leku tylko ciąży. Ja go biorę w tym momęcie bo mam problemy z zajściem w ciążę... Wszystko w tobie buzuje i może to dlatego albo idź do lekarza i mu o tym powiedz

Gość ijgd
ja bralam duphaston do 21 tc i nie mialam takich objawow jak ty... tylko dopoki go bralam to mialam cigle mdlosci i codziennie wymiotowalam... jak juz nie musialm brac mdlosci od razu minely

Gość ja też brałam ten
lek do dwudziestego któregoś tygodnia, w każdym razie bardzo długo i nie odczuwałam żadnych skutków ubocznych, a psychikę mam delikatną i niektóre leki wywołują ataki paniki. Myślę, że to przez ciążę i najgorsze co możesz sobie zrobić, to właśnie tak myśleć, że dziecko kopie, a ja nie skaczę ze szczęścia... Wcale nie oznacza to, że mniej kochasz swoje dziecko, jeśli jesteś zgnębiona i źle się czujesz... Wiele mam tak ma, a jak będziesz się dołować i myśleć, co "powinnaś" czuć, a nie czujesz, to wpadniesz w depresję poporodową i tyle. Nie obwiniaj siebie za żadne uczucia, to zła droga!

ja mialam po nim zawroty głowy bardzo niskie cisnienie i omdlenia na szczescie bylam wtedy w szpitalu i szybko zareagowali jak odstawili mi to wszystko ustąpiło lekarz mi mowil ze czasem niektorzy tak maja

Gość holyana
czesc. Ja tez go biore. I nie mam zadnych objawów... czuje sie tak samo jak zawsze

Gość uspookoję uspokoję
to tylko hormony, brałam duphaston. nie przejmuj się i wyluzuj, pomyśl o dzidzi

Gość gość
mam dokladnie tak samo-zle samopoczucie tj zawroty glowy, mdlosci, brak checi do chocby wyjscia z domu, maly apetyt i ciagle placze :(