Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monikaaaaaaaaaaaaaaa

Odstawiam 19miesięczne dziecko od piersi:) kto że mną??

Polecane posty

Dziś już na bank, jest mi bardzo ciężko, żałuję że muszę fundować jej taki stres i ból, ale postanowiłam, jestem strasznie obolała, nie odciągam, skutki smaruję kropelkami GORZKI PALUSZEK, podałam jej wieczorem poczym stwierdziła że bee i zaczęła, sukces, pierwszy raz od urodzenia bez piersi:)

Sutki miało być, heh

Gość mammamusią
Kropelki gorzki paluszek:)? A co to takiego:)?

To taki płyn przeciw obgryzaniu paznokci, zawiera gorzki składnik, ja mam taki, który można stosować u dzieci

Gość Moja corkaaaaaa
skonczyla dzis 20 miesiecy a ja nadal ja karmię:/ tez ccchce przestac, moze faktycznie sprobuję tych kropelek. napisz ile kosztują

Gość Moja corkaaaaaa
skonczyla dzis 20 miesiecy a ja nadal ja karmię:/ tez ccchce przestac, moze faktycznie sprobuję tych kropelek. napisz ile kosztują

Gość mammamusią
Słyszałam o różnych metodach ale o tym nie:) ją też miałam odstawiac od piersi ale stwierdzilam że przez zimę go jeszcze pokarmie zwłaszcza że nie je tak dużo:)

Gość hmmm.,.,.,
19 miesieczna ??? omg :/

Jakieś niecałe 7zł zapłaciłam, córcia jak narazie nadal śpi, ciekawe jak zareaguje jak się przebudzi.......

Gość Moja corkaaaaaa
do mammamusią : hihi ja tak myslałam jak Ty, tylko ze o lecie, jak upały znikną to przestanę, a teraz mamy prawie grudzien a ja jeszcze karmię;p AUTORKO a jak jest u twojego dziecka z piciem? pije z kebeczka? duzo? u nas jest taki problem ZE ŁYKNIE ZE 2 RAZY Z KUBKA WIECEJ NIE CHCE, PRAGNIENIE GASI PRZEZ PIERS:(

Może jak odstawisz to zacznie więcej jeść, tak też bywa..

Gość Moja corkaaaaaa
dodam ze pracuję na pol etatu, jak jest z babcią problemu nie ma , natomiast jak mnie widzi od razu się drze i pokazuje na poduszkę o ktorą się opieram gdy karmię:D

Ja też syna odstawiłam dzięki tym kropelkom gdy skończył równe dwa latka. Bez żadnego gadania o tym, miał zacząć jeść, ale gdy spróbował powiedział Blllllleeee :D Płacz potem trochę był, bo był marudny, a chciał swoje. Ale zjadł coś w zamian i tak się na szczęście skończyło. Bardziej ja to przeżyłam niż on :)

Gość mammamusią
Podobno pierwsza noc jest spoko:) później męki cały tydzień:) choć u ciebie może być różnie :) a zamierzasz jej dawać w nocy coś do picia?

Gość Moja corkaaaaaa
no taką mam nadzieję ze gdy odstawie to zacznie wiecej pic z kubka, i tu jeszcze pojawia się problem mleka modyfikowanego, nigdy takiego w czystej postaci nie pila, tylko kaszki, a smak jest dosyc nieciekawy.

Gość Moja corkaaaaaa
jesli się w nocy obudzi to najwyzej podam wody

Gość mammamusią
Moja corka ją miałam karmić pól roku a synek ma już 13 miesięcy:) ogólnie mówiąc też mi ciężej się rozstać z tym niż chyba jemu będzie:)

Gość mammamusią
A może zamiast kubka tak jak mój ma kubek że słomka:) mój uwielbia z niego pić nieraz nawet wypije wszystko:)

U nas właściwie z jedzeniem i piciem jest ok, a pierś to jej ewidentny nałóg, dziś poraz pierwszy w życiu nie dostała piersi przez cały dzień i muszę stwierdzić że piła i jadła więcej i częściej

Gość mlodamamaa
hej dziewczyny, moja coreczka w styczniu skonczy dwa lata :) takze mialam ja karmic tylko pol roku ale ja to uwielbiam kiedy sie wtuli we mnie jednak te nocne wstawanie do niej mnie meczy... problem mam w tym ze ona nie chce mleka z butelki ani zadnych kaszek :( no i zasypia przy piersi....gdzie mozna kupic te kropelki???

Gość mammamusią
Nie ma to jak maslane oczka jak jest cycus :)

Gość Moja corkaaaaaa
no moze sprobuję tego ze slomką, chociaz watpie bo toleruje tylko naczynia z ktorych my jemy/pijemy, a najsmieszniejsze jest to ze corcia sama się odstawila w wieku 9 miesiecy , nie chciala juz cycka, a ja ją zmuszalam ale z tego wlasnie względu ze nic innego nie chciala pic. Balam ze się odwodni. Gdybym wiedziala ze bedzie taki problem dawalabym jej picie łyzeczką.

Gość mlodamamaa
dokladnie i raczka na cycusiu :)

Gość Moja corkaaaaaa
do młodej mamy: a nie probowalas dawac kaszki łyzeczką ,moja nigdy nie chciala butelki ze smokiem,

Jeżeli o mnie chodzi to mogła bym jeszcze pokarmić, uwielbiam tę bliskość i bardzo mi źle, problem pojawia się w miejscach publicznych jak zaczyna mnie ciągać za bluzki, wystarczy że nagle poczuła się znudzona otoczeniem i jazda.... No i musi mieć natychmiast.

Gość mammamusią
No mój słabo pił z kubka:) a że słomka uwielbia:) mało tego potrafi pić że szklanki ale w nocy to co innego przecież szklanki mu nie podań:) dobrze że teraz mieszkamy sami więc nie będę się stresowac że płacze w nocy za cycem a ktoś nie spi. I ją mam problem taki że Usypia mi przy piersi choć zaznaczam że potrafi szybko usnac bez niej.

Gość mlodamamaa
pluje kaszka, kupowalam z bobovity rozne smaki, sama robilam, mleko z platkami dawalam :( to nie jest jeszcze problemem gorzej co zrobic jak nie am cyca a ona chce spac :( przeciez to bedzie nie samowity placz, nie chce by cierpiala :(

Gość Moja corkaaaaaa
Moja naszczescie nie domaga się w miejscach publicznych,tzn raz się zdarzylo ze chciala w parku, ale jej nie dalam i koniec, zagadałam czyms, pokazalam psa i temat znikną, u mnie nie ma problemu z zzasypianiem, przedwczoraj np bardzo zle się czulam i mąż uspal ja bez problemu.

Gość mlodamamaa
do Monikaaa ten sam problem ciagnie bluzke i krzyczy mama ''am, am'' a ludzie patrza... byla mala to ok ale teraz....

Gość ijgk.u.ggg.k
fuuuj 19 miesięcy?? Mam syna karmiłam go rok. Teraz ma 18 msc ma 14 zębów!!! To obrzydliwe....same te dzieci moze jeszcze podbiegają i wyciągają cycki z \za bluzki??:O:O Dla mnie masakra..dawno przegapiłyscie chyba ten moment....nie wiem co jest przyjemnego w karmieniu prawie 1,5-2 etniego dziecka?