Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monikaaaaaaaaaaaaaaa

Odstawiam 19miesięczne dziecko od piersi:) kto że mną??

Polecane posty

Gość Moja corkaaaaaa
jak dla mnie to wolalabym dziewczynkę, te same ciuszki, nic nie trzeba dokupywac:D i corka pewnie by siostrę wolala,przynajmniej ja bym wolala mlodszą siostre niz brata:)

Gość mlodamamaa
jakbys mnie zobaczyla to bys sie zapytala czym ja karmie to dziecko, mam bardzo male piersi i szczerze wam powiem nie wiem co ona tam jeszcze pije hehe

Gość Moja corkaaaaaa
ja tez Ci radzę laktator, przymanjmniej troche, a jak nie to zgarnij męża, mi mąż raz odciagal jak wrocilismy z wesela a corka byla u tesciow

Gość mammamusią
Może to dziwne ale gdybym miała mieć córkę to robiła bym aż miała bym synka :) nie wiem czemu tak mam ale gdybym mogła wybierać to samych synów:)

Gość Moja corkaaaaaa
ojej to u mnie odwrotnie, same corki moglabym miec:)

Gość Moja corkaaaaaa
a teraz masz synka?

Gość mammamusią
A tak poważnie teraz po pierwszym dziecku jestem tak świadoma chorób i zagrożeń że płeć była by obojętna aby zdrowe:)

Gość mammamusią
Tak mam synka :) ją byłam tak uparta że już w drugim miesiącu mówiłam że to będzie synek:) 90% osób chciało lub mówiło że będę mieć córkę:) nigdy nawet tak nie pomyślałam bo chciałam mieć synka i jak lekarz powiedział mi płeć to powiedziałam tylko że wiedziałam:) i o dziwo nie wyobrażająm sobie jak można karmić pg piersia :)

Gość Moja corkaaaaaa
no to wiadomo juz dlaczego chcesz miec synow:) Jak bylam w ciazy to tez chcialam chlopca,teraz nie zamienialbym corci na zadnego 'jasia:') " A tak poważnie teraz po pierwszym dziecku jestem tak świadoma chorób i zagrożeń że płeć była by obojętna aby zdrowe" a to jest tak oczywiste ze nawet o tym nie wspominam:)

Ok dziewczyny ja idę spać, jutro dam znać co się działo, dzięki pa

Gość mammamusią
Też pewnie nie zamieniła bym córki:) i pewnie zakochala bym się w niej do szaleństwa:)

Gość mammamusią
Monika daj znać:) będę wiedziała co mnie czeka w przyszłości:)

Gość Moja corkaaaaaa
dobranoc Monika, trzymam kciuki, do osiemnnastki z cyca nie bedzie pic:D

Gość Moja corkaaaaaa
ja chyba tez juz się zbieram:) DOBRANOC:)

Gość mammamusią
To do jutra dziewczyny:)

chyba i ja do was sie przylącze :) moj synek ma 9 miesiecy ale nasze karmieni polega na wiszeniu na mnie w nocy:) w dzien malo co cyca moje dziecię doi :) najgorsze jest to ze maly nie chce za bardzo spac w lozeczku :P bede was sobie podczytywac i moze mi sie uda malego odstawic :) z mila checia bym juz pospala troche wiecej w nocy a tak to co 1,5 godz maly sie budzi aby possac cyca :) do jutra !:)

Gość hmmm.,.,.,
Faktycznie jakies zboczone jestescie.. :/ 2 letniemu dziecku dawac cycka do ssania... Masakraaa

Witam, noc nie była taka zła. Wcześniej co prawda próbowałam inaczej małą odstawić, tłumacząc jej w szczególności że jest już dużą dziewczynką, ale było o wiele wiele ciężej. Mała wpadała w histerię, potrafiła krzyczeć pół nocy. Teraz inaczej reaguje, smutno mi że muszę właśnie w ten sposób ją odstawiać, bo jak by nie było wzbudzam w niej obrzydzenie do piersi, ale myślę że te chwile szybko miną i mała za niedługo zapomni. W nocy przebudziła się jakieś trzy razy, płakała ale nie histerycznie, z wielkim żalem patrzała na cycuszki, pamiętała doskonale ich gorzki smak, nie chciała, troszkę popłakała i zasypiała. Naprawdę nie było źle:) Teraz jak tak na nią patrzę to widać po niej że czegoś jej brak, taka smutna, no cóż idę do niej, ciekawe czy w ogóle będzie drzemka po południu.... Dam znać jak sobie radzimy:)

Gość jhajdh
Sama mam córkę i nie wyobrażam sobie jej karmić do 19 miesięcy. Po co w ogóle? Mleko matki jest dla niemowląt, które nic innego nie jedzą. To wbrew naturze. Jak czytam, że Was to rozczula, jakieś rączki na cycusiu (co za infantylizm) to nie dziwię się, że taka jest opinia o nas matkach, że to idiotki z pieluszkowym zapaleniem mózgu.

Gość jak zrozumiałaś
Dziś już na bank, jest mi bardzo ciężko, żałuję że muszę fundować jej taki stres i ból, ale postanowiłam, dziewczyno po tym co napisałaś mozna śmiało stwierdzić ze masz duże problemy z psychiką, leczenie potrzebne histeryczko ! pytam się ciebie ,jaki ból to dziecko będzie miało? chyba twojej chorej głowy , dziękuje opatrzności ze moja mama była normalna !

a możliwe, nie piszę NIE Na razie stawiam na samo leczenie:)

Gość ja karmiłam tylko
w szpitalu ponieważ piguły nie chciały podawać mieszanki a miałam przetaczana krew i za słaba na szykowanie jedzenia i powiem wam ze był to horror , dziecko ciamkające po cycku łapiace za niego ,o matko na wymioty mnie zbierało , musiałam zamykac oczy żeby tego nie widzieć , nie rozumiem autorki jak można popaść w taki stan psychiczny zeby zachwycać się czynnością najobrzydliwszą z obrzydliwych

Gość mamakarmiącapiersią
ja jeszcze nie przyłączam się do Was ale pozdrawiam i życzę Wam i maleństwom dużo zdrówka :)

Gość iklj
jak was czytam to mi sie zbiera na wymioty... opisujecie karmienie piersia jakbyscie przezywaly orgazm

Gość naturalna nie eko
jak komuś nie podoba się karmienie piersią to niech nie wchodzi tu i nie czyta. Karmienie piersią jest przyjemnym uczuciem na poziomie głównie emocjonalnym i duchowym z pewnością nie erotycznym, chociaż podczas karmienia wydzielają się hormony szczęścia beta-endorfiny. Natomiast natura wyposażyła tak kobiety, żeby karmiły swoje dzieci nie skazując ich na śmierć głodową, niestety niektóre matki w drodze ewolucji zagubiły gdzieś instynkt.

Witajcie kobietki. Przyłączam się do Was, mam 16 - miesięczną córkę i też powoli ją odstawiam. Karmiłabym dalej, ale jestem w ciąży a chciałabym do porodu skończyć z karmieniem starszej córki. Jak piszę narazie ograniczam jej karmienia dzienne, coraz mniej i mniej. W nocy dalej ciągnie bez ograniczeń. Nie chcę puki co posuwać się do smarowania piersi niczym ale z czasem kto wie? Mleko jest dziecku potrzebne do 3 roku życia, i kto powiedział że mleko modyfikowane jest lepsze niż mleko matki? Niektóre osoby obrzydza karmienie piersią, ale to ich sprawa, ale przecież dla dziecka to jest najlepsze.

Gość mammusia
Ja nie rozumiem mam od urodzenia karmiacych piersia ale nie obrazam ich :) kazdy chowa dziecie według wlasnego uznania i karmi czym uwaza za sluszne :) tak jak ktos wczesniej napisal nie zyjemy tylko karmieniem piersia i naprwde potrafimy cieszyc sie z innych rzeczy :) temat jak sama nazwa wskazuje jest o kramieniu a jesli kogos to obrzydza to moze nie czytac naszych wypocin :) ja nie wchodze na fora gdzie mnie temat obrzydza lub nie interesuje:) Monia trzynam kciuki :D

Gość mammusia
ZLe napisalam: nie rozumiem mam karmiacych od razu mm :D

Gość mammusia
Erisss A czy w ciazy mozna karmic piersia :)?

Gość Moja corkaaaaaa
cześć tak, w ciazy mozna karmic piersią ale oczywiscie trzeba kontrolowac wyniki krwi:) nie rozumiem tych wpisow typu " jak mozna karmic do 19 miesieca" no to przeciez tutaj jest topic o tym by przestac , niech poczyta jedna z drugą ze nie chcemy juz karmic a nie od razu pisze o psychiatrykach.