Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monikaaaaaaaaaaaaaaa

Odstawiam 19miesięczne dziecko od piersi:) kto że mną??

Polecane posty

Gość mlodamamaa
ja narazie staram sie wierzyc w to ze bedzie krocej karmione hehe ;p

Gość mammamusią
.

Gość mlodamamaa
ktory jestescie rocznik ja 1991 :D

Gość Moja corkaaaaaa
Monika ale z drugiej strony jak pamietam to na samym poczatku calymi dniami karmilam piesrsią, nie wyobrazam sobie tego przy drugim dziecku gdy trzeba się też tym pierwszym zająć, wiec na pewno bedzie butla z raz, dwa razy dziennie.

Gość mammamusią
O młoda jesteś:) ją 88:)

Też tak gadałaś, nauczyłam się karmić córkę W CHODZIE za synem

Gość mammamusią
Też sobie nie wyobrażam zwłaszcza że mój potrafił godzinami leżeć przy cycu:) a co wasi mężowie na to:)?

Gość mlodamamaa
moj maz chcial bym dlugo karmila aby mala byla zdrowa

Gość Moja corkaaaaaa
Monika, w parku siedze na lawce pol godziny z cycem a starsze lata po drzewach:D, nie wyobrazam sobie latac po pakrku z cycem:D, ale wiem wiem na pewno da się wszystko pogodzic:) ale mlodki jestescie:)

Gość mlodamamaa
mialo byc ''abym dlugo karmila"

W zasadzie to moje karmienie nie można nazwać karmieniem. W szpitalu nie było jak, a w domu już było za późno na naukę, mały ni cholery nie chciał załapać. Odciągałam, podawałam z butelki, aż pokarm mi zanikł i tyle z mojego karmienia. A czułości nie brakuje, nadrabiamy w inny sposób. Każde usypianie jest wspólne - zawsze leżę z nim na łóżku gdy usypia, przytulam, głaszczę. Poranek zawsze zaczynamy od porządnego wycałowania buźki, rączek, brzuszka... Jak leży koło mnie zawsze trzymam go za paluszki, czy to rączki czy stópki. Ale jednak takie dzieciątko przytulone do piersi... :(

Mój M bardzo mnie wspiera w każdej decyzji, dziś jak zasnęła bez piersi, powiedział swietna jesteś, idź puś dyma w ku czci......

Gość mammamusią
No ją choć nie wiem czy chce mieć drugie już mi powiedział że drugie też uwaga będziemy karmić piersią:) i krytykujd te co nie chcą:) jestem zdziwiona jego postawa:)

Gość Moja corkaaaaaa
"moj maz chcial bym dlugo karmila aby mala byla zdrowa" moj tak gadal jak bylam w ciazy i przez pierwsze pol roku karmiania a potem juz się nie odzywal:D

Gość mammamusią
Monika palisz?

Gość Moja corkaaaaaa
elka felkaa moze drugie pokarmisz piersią? wiem co czujesz, tez mialam problem w szpitalu tez nie chciala zalapac, jak bylam w ciazy rozczulalam się na ten widok, ale uwierz mi ze na pocz nienawidzilam tego karmiania , to wieczne siedzenia na cycku calymi dniami,

Mój mąż też odkąd tylko się dowiedzieliśmy, że w ciąży jestem, mówił, że nasze dziecko będzie piersią karmione, bo to dla dziecka najlepsze. A jak się nie udało i miałam schizy z tego powodu, ryczałam w poduszkę, to powtarzał: "Nie martw się, z drugim synkiem na pewno się uda." A już dawno ustalone, że drugiego raczej nie będzie :P Ale w razie wpadki tylko chłopak. Drugi. Mąż nie widzi innej opcji.

Paliłam przed ciążą, mała nadal słodko śpi a ja nad nią z kropelkami czuwam, co to będzie??

Gość mlodamamaa
a ja w szpitalu cierpialam bo bolalo mnie gdy ona jadla i po dwuch dnaich leciala krew, ale smarowalam mascia(nie pamietam nazwy ale byla nie droga i swietna) i po kilku tygodniach sytuacja sie powtorzyla...

Gość mlodamamaa
monikaaaa trzymam kciuki :)

Gość Moja corkaaaaaa
elka felka poprostu Cie zaniedbali w szpitalu, powinni Cię nauczyc bo niestety samej rzadko się to udaje, gdyby nie polozne na pewno bym się poddala, nast razem, jak bedzie wpadka:), znajdz sobie dobra polozną lub doradce laktacyjnego Monika to Ty tak czuwasz co noc? nie przesypa Ci nocy? Moja rzadko się budzi.

Gość Moja corkaaaaaa
ja smarowalam bepanthenem

Gość mlodamamaa
pamietam juz maltan

Oj nie czuwam co noc tylko dziś w nerwach jestem, a co do przesypiania to mała potrafi się do piersi wzbudzić i 4razy, no cóż postanawia to zmienić.... Doraźcie, co mam robić z bolącą piersią, prysznic już był, ciasny stanik jest i ból....ból

Gość mlodamamaa
od czego boli cie piers

Gość mammamusią
Ją też smarowalam się maltanem taka bezowa tubka chyba:) ha ha u mnie też raczej drugie nie ale chyba chciała bym drugiego chłopca jak już:)

Gość mlodamamaa
moja jak dlugo nie jadla w ciagu dnia to bolala mnie piers, tez chcialabym chlopca ale narazie nie planuje :D

No kochana mleko się leje.... A niechcę odciągać bo podobno gorzej, nie karmię od zeszłej północy

Gość mammamusią
Jak masz laktator to sobie odciagnij albo zrób to ręcznie:) z czasem ustąpi:) ją np ostatnio nie karmiłan cały dzień i o dziwo nawet nie czułam że mam tam mleczko:)