Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kanonier181

Skóra przetłuszczajaca się, podatna na zaskórniki, wagry, tworzące się blizny

Polecane posty

Gość kanonier181

Witam, am problem z bardzo przetłuszczającą się skórą, przedstawię może to i owo , zacznijmy od tego, iż moja karnacja twarzy jest bardzo jasna , podatna na na zaskórniki(takie białe krostki syfki czy jak wy to nazywacie:) ) , wągry ( czarne kropeczki) Poza tym twarz strasznie mi się przetłuszcza , jak to wygląda w praktyce a no tak : przykładowo : wstaję rano po 30 min lub jednej godziny przetłuszcza mi się twarz , po przemyciu jej czymkolwiek , wodą , żelem zaczyna mi schodzić skóra z twarzy co jest nie fajne. Mimo tego iż skóra schodzi mi z twarzy po pół godziny od przemycia jest to samo a mianowicie twarz jest znów przetłuszczona. Proszę was o pomoc , znacie coś co zwalcza skutecznie zaskórniki wągry, oraz zapobiega powstawania tłuszczu na twarzy???, bo zauważyłem że powoli zaczynają mi się robić wycięcia na twarzy tzw. blizny POMOCY!!!!!!!!!!!NIe chcę żadnych kremów NIVEA żeli NIVEA czy Garniera , jakieś inne przetestowane pozytywnie

Gość kanonier181
Niestety nic mi to nie mówi

Gość autorko tu chodzi
o olej samochodowy, na twarz, wsmarowywać ruchami kolistymi i skóra matowa jak pupa niemowlaka

używaj lekkich kremów NAWILŻAJĄCYCH, unikaj wszystkiego co wysusza bo skóra będzie produkować nadmiar sebum. I daj temu parę tygodni bo skóra nie od razu zareaguje. Unikaj słodyczy, tłuszczy trans (typu chipsy), zastosuj dietę oczyszczającą, i powtarzaj ją regularnie i słyszałam też że świetnie działa woda pietruszkowo (przepis jest gdzies na wizażu) ale jeszcze nie miałam okazji wypróbować :)

Lepiej tak nie piszcie, bo sądząc po tym poprzednim komentarzu, Autorce nie zechce się sprawdzić i będziecie ją miały na sumieniu ;-)

Gość też mam ten problemmmm
opisz jak wygląda Twoja pielęgnacja dokładnie co robisz rano co wieczorem itd może popełniasz podstawowy błąd i używasz kosmetyków wysuszających z alkoholem typowych do skóry tłustej i trądzikowej? powiedz coś więcej

Gość kanonier181
A co tu dużo można na ten temat powiedzieć, wstaje rano myje twarz żelem oczyszczającym NIVEA myłem bo już nie używam, i heya

jaja sobie robisz?

serio szkoda na Ciebie czasu bo wpisać w google pielęgnacja cery tłustej i miałabyś jakiekolwiek pojęcie a Ty głupa rżniesz chyba Ci się nudzi :/

Gość ula 333
używaj zielonej glinki, toników bezalkoholowych, kremu nawilzającego ja dzisiaj nałozyłam podkład AA matujący, było troszke lepiej, ale nie rewelacja na to przetłuszczanie , to niewiele pomaga mam krem matujący ,ale po 2 h już się robi tłusta

Gość REWELACYJNA JEST
maseczka z glinki kambryjskiej do twarzy firmy Dermaglin. Jest też maseczka do włosów tej samej firmy również z glinki kambryjskiej. Są one w saszetkach. REWELACJA! Zapobiega przetłuszcaniu się skóry, dobrze ją oczyszcza i usuwa sebum. Koszt ok. 5 zł. Jest naprawdę świetna. Jeżeli chcesz się pozbyć problemu, kup ją. Dostępna m.in. w drogerii Rossmann oraz sklepach z kosmetykami. Wcześniej radzę zrobić peeling twarzy. Bardzo dobry jest peeling owocowy marki Bielenda. A na sam trądzik i blizny po nim świetny jest żel Clindacne - u dermatologa na receptę. Wszystko o czym piszę to sprawdzone "na własnej skórze" :-D kosmetyki. Poniżej linki: http://bielenda.pl/produkty/granat-peeling-owocowy-maseczka-kondycjonujaca http://www.sloneczko.co.uk/maseczki/2037-dermaglin-maseczka-oczyszczajaco-odzywcza-zielona-glinka-kambryjska-jedwab-jojoba-oil-20g.html

Gość REWELACYJNA JEST
Warto też od czasu do czasu przetrzeć czoło, nos i brodę spirytusem. Kup też sobie w aptece DERMATOL - żółty proszek, który dobrze wysusza krosty, stany zapalne itp. Oczywiście nie stosować na zdrową skórę, tylko punktowo. Nie używaj do mycia żadnych chemicznych płynów do mycia twarzy. Jedynie kosmetyki dla dzieci LINOMAG - dostępne a aptece. Przesuszoną zdrową tkankę smaruj LIPOBASE lub maścią nagietkową. Wszystko w aptece.