Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia klopsika

Czy moje 5,msc dziecko jest otyle ?

Polecane posty

Gość mamusia klopsika

Witam moj synek ma 5,5 msc gdy skonczyl rowne 5miesiecy jego waga wynosila 9400 g i 70 cm Zastanawiam sie czy on nei wazy za duzo ....

Gość Mamusia synusia89
Moj konczy dzisiaj 7 miesiecy i wazy 13kg i ma 86cm:-)

Gość Mamusia synusia89

Gość Mamusia synusia89

Gość Mamusia synusia89

Gość mamusia chudzinki
to co wy tym dzieciom dajecie do jedzenia, pewnie same mleko, mój w wieku 7 miesięcy ważył 25 kg i to jest zdrowe dziecko, kretynki

Gość mamusia klopsika
czy zapisanie go na siłownię jest dobrym pomysłem?

A jaka była waga urodzeniowa? Bo to przecież jest ważne. Czy jest na piersi czy na MM? Czy może non stop podajesz kaszę.Czy je posiłki stałe? Mój był przez miesiąc tylko na piersi a potem MM. W 6 miesiącu na szczepieniu ważył 8500 g przy wadze urodzeniowej 2900 i 52 cm.

Gość mamusia klopsika
juz podszywy sie zaczynaja... waga urodzeniowa 2740g i 53cm takze malusi yl, jest na mm bebilon pepti ze wzgledu na mocne kolki Poza tym od ukonczenia 4 msc je obiadki i deserki odpowiednie do jego wieku

25 kilo to ja ważyłam w wieku 7 lat a nie miesięcy, chyba se ktoś jaja robi tam wyżej :D

Gość mamusia klopsika
plus na noc do mleczka troche kaszki Je 5 -6 razy mleko 150 ml , do tego czasami 150 kaszki na gesto codziennie obiadek maly i deserek zageszczany kleikiem ryzowym No i zdarzylo mi sie juz dawac mju duzy obiadek i tez bez problemu caly zjadl

A nie karmisz go za często? Nie mam manii odchudzania niemowlaków, ale dziecko powinno jeść 5-6 razy na dobę. A z tego co zrozumiałam to dajesz mu mleko 5-6 razy plus kaszka plus obiadek. Troche za duzo, bo żołądek nie ma jak odpocząć.

Gość tak mi się wydaje
Moja Siostra słyszała że jej dziecko jest za duże i za grube u każdego lekarza ale dopóki wszystkie badania są w normie nie ma się co przejmować...gdy mały zaczął chodzić wszystko zaczął zrzucać i pojawił się nowy problem bo w szybkim czasie stał się zbyt szczupły... i nie dojadał Myślę że waga dziecka to sprawa indywidualna a jeżeli masz obawy udaj się do lekarza na badania

Gość mamusia klopsika
W przychodni sprawdzaly lekarki i wszystko jest powyzej 97 centyla I wzrost i waga, obwod klatki piersiowej i glowki Stwierdzily ze wszystko ma ponad norme , jest caly duzy wiec nie ma czym sie martwic

Gość mamusia klopsika
Ale 2 karmienia przypadaja w nocy, niestety nie da sie go oszukac herbatka i musi w nocy mleko dostawac

Gość mamusia klopsika
a kaszke na gesto dostaje raz na jakis czas zamiast deserka

Gość lululululululuuuuuuu
moja ma 18mscy i wazy 9100...

No to skoro mieści się w siatce centylowej to z czym masz problem. Mój urodził sie większy bo miał 3300 a teraz waży niecałe 8 w wieku 6,5 miesiaca. Ale dostaje tylko 5 posiłków dziennie plus sok albo owoc. Czasami cos go naleci to zję jeszcze jeden, ale nie za często ma takie zachcianki.

Gość mamusia klopsika
mowisz ze 5 -6 razy na dobe dziecko powinno jesc. to co ja mam zrobic nie dawac mu jesc? On od urodzenia mial 9 a nawet 10 karmien co 2,5 godz na mm wolalabym zeby pil 4 razy 210 tak jak powinien no ale on wypija 150ml dlatego zeby wyrownac wychodzi te 6 karmien

Gość mamusia klopsika
Bo mi tu glowe zawracaja ,ze jest za gruby dlatego postanowilam zapytac innych o zdanie . ON gruby nie jest tak bardzo tylko ubity. No bylam u lekarza i mowili ze wszystko w normie bo on caly duzy jest i dawaly mu z 7 nawet 8 miesiecy

Gość asdfgasdfg
On już potroił wagę urodzeniową a na pół roczku powinien podwoić chyba jest problem.

Gość chyba chora jestes
jakby mial podwoic na pol roczku to by wazyl 5,5 kg i wtedy by byl problem dopiero bo by mial niedowage i autorka wtedy by miala zmartwienie

Gość dla porównania napiszę
że moje dziecko ma 4,5 lat i waży 16, 5 kg.

Gość zapomnialam nicka
z tym podwojeniem wagi na pol roczku to sie nie zgodze. moj synek wazyl 3350 gdy sie urodzil, karmilam go piersia i po dwoch tyg wazyl juz 4100...pediatra powiedzial ze bardzo dobrze jak przybiera a ze troche za duzo? pozniej bedzie przybieral wolniej. gdy mial pol roku wazyl ponad 8kg a jak skonczyl roczek wazyl 10,5kg, teraz ma 17mies i nawet nie ma 12kg, wiec autorko nie przejmuj sie