Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Beata..,

Jak szybko rosną stopy dziecka ?

Polecane posty

Gość Beata..,

Takiego rocznego i przedszkolaka ? Jest w ogóle jakaś różnica w tym jak szybko rosną stopy małego dziecka a kilkulatka ?

Gość mamacozabralasmoka
też jestem ciekawa, we wrzesniu kupilam buty w rozmiarze 21, dzis koniec listopada a one sa juz na styk. Zimowe z tej samej firmy kupilam juz na 22. Dziecko ma 2 lata.

Gość Beata..,
A ja dla rocznego we wrześniu kupiłam 19 teraz już są na styk -jakie powinnam kupić (z tej samej firmy) tak aby dziecku kozaczki na zimę starczyły czyli do marca 20 czy 21 ? Starszy nosi 32 ale Pani w sklepie kozaki na zimę doradziła 33-ale przy tym rozmiarze będzie miał prawie półtora cm luzu (!). Jakie powinnam kupić 32 czy 33 ? Licząc,że do marca będzie w nich chodził . ?

Gość mamacozabralasmoka
kup 33, na zime to wiesz gruba skarpeta itp,

Gość stopa dziecka
rośnie szybko 2 rozmiary na sezon tak często jest. Ja dla dwulatki kupowałam w styczniu drugą pare w rozmiarze 24. Synek nosi aktualnie sześciolatek 33 ale napewno ma sporo luzu. i rozmiar zmienił sie o jeden przez rok, czyli pozniej stopa troche wolniej rośnie.

szybko, przynajmniej mojemu. autorko dla mlodszego kup 21 a dla starszego 33, bo w tych 32 to hwile i beda za male! moj w tamtym roku mial 28 teraz nosi 30 tej samej firmy.

Gość mój ma 14 mcy i nosi 20
:-)

Gość ja mam ten sam problem
a małe dziecko nie potrafi "pomóc" w kupowaniu butów nie powie czy but ciśnie czy ma za dużo luzu.

Gość iouy7y77yy7y7
moj to chyba ma duze stopy....16msc rozmiar 23.

iouy7y77yy7y7 - moj mial takie same. na roczek kupowalam 1 buciki w rozmiarze 22, kolo wiosny juz byly 23 no i tak polecialo :)

mój nosi z befado 22 (rok i 9 miesięcy ma) , to jak z innych firm 23. A na zime kupiłam 24 i patrzę żeby starczyły do końca zimy, bo nie jestem pewna tak mu szybko idzie. Rehabilitantka powiedzial nam, że 1,5 cm luzu to własnie ok jest.

Gość Adela850
A mojemu 2,5 latkowi rosnie noga bardzo wolno. W zeszla zime mial butki 22 i 23. I teraz nawet te 22 ubierze- tylko w cienkiej skarpetce. No ale nogi mu juz nie bede meczyc. Ale te 23 sa w sam raz. Wiec przez rok urosla mu noga jakis 1 moze 1,5 rozmiaru. Wiec to zalezy od dziecka.

to jest bardzo indywidualna sprawa z tym rośnięciem - zobserwowałam, że moim dzieciom rośnie skokowo - np. w ciągu miesiąca wyciągają się w górę i stopa też potrafi o cały numer skoczyć, więc bywa, że mam od razu wszystkie buty do wymiany, ale potem potrafią przechodzić i dwa sezony a z numeracją dla takich małych dzieci to lepeij kupić takie z 1 cm luzu - większe mogą być już i za szerokie, poza tym rozmiar rozmaiarowi nierówny - trzeba jednak zmierzyć w sklepie - małym dzieciom w sklepie sprawdzają i szerokość i długość stopy za każdym razem - przynajmniej powinni

Gość szybko, bardzo szybko
mój ma dwa lata a rozmiar 27 jest idealny. zimowe już kupiłam 28.

Gość Gosia Liszki
Mój synek jak miał 10 miesięcy miał długość stopy 12 cm. Mając roczek buty Gucie rozmiar 22 (13 cm stopa). Kolejne buty 14 miesięcy rozmiar 23 (stopa 14 cm ) a następne mając 16 miesięcy rozmiar 24 ( stopa 14,5 cm). Obecnie ma 18 miesięcy i planuję kupić rozmiar 25 kolejne Gucie (stopa 15 cm). Zimowe buty kupiłam we wrześniu jak miał 15 miesięcy (Bartki rozmiar 25) o dwa numery większe od letnich. Zima jest długa a Tomusiowi co 2 miesiące kupuję o rozmiar większe Buty. Tomuś jest dużym chłopcem jak miał roczek ważył 12 kg i miał 80 cm. Mój mąż ma 48 rozmiar buta i 195 cm. Dzieci jak dorosną mają o 2 numery większe stopy niż rodzice.