Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhuhhn

czy moge zrobic zurek bez białej kielbasy??

Polecane posty

Gość jhuhhn

mam zeberka :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sarahsalam
Pewnie ze tak,a kto powiedzial,ze zur tylko musi byc na bialej kielbasie?Ja czasem takze gotuje na zeberkach,dodaje kawalek boczku wedzonego i jest git majonez:-p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jhuhhn
a jak robicie? :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Dać babie żur gotować
to jej majonez wychodzi :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość absolutnie nie, gaz będzie ci
się wyłączał kiedy poczuje, że w garze nie ma białej kiełbasy :classic_cool: 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sarahsalam
Ja sama robie zakwas na zur i jest przepyszny;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jhuhhn
zrobilam wywar na tych zebrach, dorzucilam warzywa i co dalej :D tu ten moment mnie ciekawi co dalej :D:D:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sarahsalam
Dodaj ziemniaki,lub kluseczki(jak kto woli)na koncu zur i smietane.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sarahsalam
Niektorzy dodaja troche maslanki,ale ja nie dodaje,bo zur jest na tyle kwasny,ze nie trzeba go dokwaszac.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jhuhhn
bo mam taki zurek w butelce z biedronki. a co z jajkami? dodac coś?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sarahsalam
Tak,ugotowane na twardo.Dodalas lisc laurowy i ziele,bo ten z torebki raczej jest jalowy taki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jhuhhn
tak do wywaru miesnego jak robilam - lisc i ziele angielskie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sarahsalam
Czosnek tez,no to smacznego;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja robię tak: wrzucam do gara żeberka wędzone i gotuję jakiś czas później wrzucam pokrojoną w talarki marchewkę i pietruszkę + białą kiełbasę i ewentualnie inne rzeczy (np. kawałki piersi kurczaka, kiełbasę zwykła na plasterkach... co kto lubi) daję przyprawy - sól, pieprz, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, czasami też lubczyk, pokrojony w plasterki czosnek i łyżeczkę chrzanu później pokrojone w kostkę ziemniaki białą kiełbasę trzeba wyjąć i pokroić w plastry opcjonalnie można dodać śmietanę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Dać babie żur gotować
ee marchewkę, pietruszkę, ziemniaki?? Pierdolę nie jadam u ciebie!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ha ha ha zapomniałam dodać, żę w pewnym momencie trzeba dolać zakwas :D można robić bez marchewki i pietruszki, ale ja wolę treściwe zupy każdą zupę oprócz żuru robię na bulionie, więc tutaj chociaż dorzucam część warzyw

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gh
jak robisz zakwas na zur?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×