Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tak czeba tak

Pomysł na biznes z samiczkom

Polecane posty

Przed chwilą, Tak czeba tak napisał:

Za 60 nie chciało by mi się nawet pakowac tego do wysyłki po wszystkim 

Ale w biznesie się nie liczy ile ty chcesz za tą usługę tylko ile klient będzie chciał zapłacić :classic_cool:

2 minuty temu, Tak czeba tak napisał:

Mówił że wszystkie terminy zajęte i dwa miesiące się czeka tyle ludzi 

No to zaloz taki biznes, na co czekasz?

2 minuty temu, hrabia Pomme de terre napisał:

jakbym za głupie czyszczenie miał zapłacić 500 to bym chyba wolał nową kupić xD ale na szczęście tyle to nie kosztuje a ja gram na kompie

Nowa 2000 a twoja chodzi głośno i się wylancza z przegrzania 

Pracujesz zarobki 8000 nie chce ci się grzebac w konsoli

To usługa dla takich ludzi nie mirkow zrobię sam a potem 2tyg lezy pół podłogi w czesciach bo się nie chce dalej skończyć tego xD 

Jeśli ktoś dobrze potrafi wykonać swoją usługę to klient pewnie będzie w stanie więcej zapłacić, a to że ktoś bierze za coś mało no to już jego sprawa... może woli się narobić. 

Jeśli nie jest coś produktem pierwszej potrzeby to klient zawsze ma wybór albo za coś więcej zapłaci albo zrobi sam jak potrafi... 

Edytowano przez marawstala

To usługa dla takich ludzi nie mirkow zrobię sam a potem 2tyg lezy pół podłogi w czesciach bo się nie chce dalej skończyć tego xD 

jak zarabiasz 8 k to kupujesz nową konsolę xD a grzebie w tym ten kto zarabia minimalną i ma to na 3 osoby albo ktoś kto lubi

ja składam kompa bo mnie to póki co bawi

1 minutę temu, hrabia Pomme de terre napisał:

jak zarabiasz 8 k to kupujesz nową konsolę xD a grzebie w tym ten kto zarabia minimalną i ma to na 3 osoby albo ktoś kto lubi

ja składam kompa bo mnie to póki co bawi

Oj wcale nie koniecznie zawsze to 500 a nie 2000 gdy masz dope i wziela na fryzjera 800 kasa się szybko rozchodzi 

3 minuty temu, marawstala napisał:

Jeśli ktoś dobrze potrafi wykonać swoją usługę to klient pewnie będzie w stanie więcej zapłacić, a to że ktoś bierze za coś mało no to już jego sprawa... może woli się narobić. 

Co teraz robisz zielona zawodowo? Widziałem laske co robi portfele ręcznie i 700-1500 sztuka hejt w komentarzach 90% bo ludzie wolom sieciowke lv ale jest też 10% co chętnie placom dużo pieniędzy za rękodzieło specjalnie dla nich 

9 minut temu, Żaba Monìka napisał:

No to zaloz taki biznes, na co czekasz?

Na razie mam towar warty do 150tyś później za rok bezrobotny można dostać dotacje up

10 minut temu, marawstala napisał:

Hejtu było sporo a ona pokazala że zamówień kilka w kolejce i nie narzeka 

11 minut temu, Tak czeba tak napisał:

To taki człowiek zapłaci 200 w serwisie komputerowym max a nie u leżaka w melinie 500 :classic_biggrin:

Przed chwilą, Siurentajski napisał:

To taki człowiek zapłaci 200 w serwisie komputerowym max a nie u leżaka w melinie 500 :classic_biggrin:

I tam ci poprujom zatrzaski pogubiom śrubki 

Masz ty wgl doświadczenie? Oddawalem monitor do naprawy wrócił cały brudny 

W życiu bym nie oddal konsoli do serwisu komputerowego albo ogólnego żeby mi wrocila poprzecierana i rozklekotana...

W życiu bym nie oddal konsoli do serwisu komputerowego albo ogólnego żeby mi wrocila poprzecierana i rozklekotana...

A sam chcesz zakladac taki serwis.

I tam ci poprujom zatrzaski pogubiom śrubki 

Masz ty wgl doświadczenie? Oddawalem monitor do naprawy wrócił cały brudny 

W serwisie? Zależy jaki serwis. Ja i to i poprzednie auto oddaje do tego samego autoryzowanego serwisu Skody i nic mi nie popruli i nie pogubili.

Natomiast do warsztatu w garażu na biedaosiedlu bym nie dał 

Przed chwilą, Żaba Monìka napisał:

A sam chcesz zakladac taki serwis.

Bo się na tym znam od dziecka 5roku życia się interesuje konsolami 

Sam robiłem sobie zawsze spa konsoli czy pcta naprawy znajomym 

5 minut temu, Siurentajski napisał:

Melina to będzie ten serwis komputerowy u mnie będzie lokalizacja wawa srodmiescie 

1 minutę temu, Tak czeba tak napisał:

Bo się na tym znam od dziecka 5roku życia się interesuje konsolami 

Sam robiłem sobie zawsze spa konsoli czy pcta naprawy znajomym 

No ja też leżak od zawsze PC sobie sam składami naprawiam, ale nie uważam tego za osiągnięcie albo umiejętność na której można zarobić dużą kasę, bo stawki za usługę w tego typu serwisach są niskie 

Co teraz robisz zielona zawodowo? Widziałem laske co robi portfele ręcznie i 700-1500 sztuka hejt w komentarzach 90% bo ludzie wolom sieciowke lv ale jest też 10% co chętnie placom dużo pieniędzy za rękodzieło specjalnie dla nich 

Nie napiszę, nic związanego z zawodem... twórca sam ustala swój cennik oczywiście może się też sugerować cenami jakie widzi u innych, ale nie musi... co najwyżej czegoś nie sprzeda, ale sugerowanie się tym że klienta nie stać to jakieś nieporozumienie w przypadku produktów których mieć nie musi jeśli go na to nie stać.

No ja też leżak od zawsze PC sobie sam składami naprawiam, ale nie uważam tego za osiągnięcie albo umiejętność na której można zarobić dużą kasę, bo stawki za usługę w tego typu serwisach są niskie 

Som wysokie u mnie w okolicy nadal jest sklep komputerowy mimo kilku dekad się utrzymał 

Jak bierzesz 350 i siepniesz 3szt w 6h mając fajne przerwy na batona to masz 1000 dziennie 

20dni to 20tyś brutto 

Melina to będzie ten serwis komputerowy u mnie będzie lokalizacja wawa srodmiescie 

Jak ktoś będzie mial do wyboru - serwis komputerowy z własnym lokalem, zarejestrowany w KRS kontra prywatne mieszkanie w bloku gdzie śmierdzi i jest brudno i dziwaka z nadwagą i brakami w higienie bez własnej działaności gospodarczej, czyli poważnie utrudnione egzekwowanie odszkodowania jak dziwak coś przy konsoli upierrrdoli, to zastanówmy się wszyscy kogo ten ktoś wybierze?

2 minuty temu, Siurentajski napisał:

W serwisie? Zależy jaki serwis. Ja i to i poprzednie auto oddaje do tego samego autoryzowanego serwisu Skody i nic mi nie popruli i nie pogubili.

Natomiast do warsztatu w garażu na biedaosiedlu bym nie dał 

Ja mam zle doswiadczenia z autoryzowanym serwisem, wiec to tez zalezy. Na poczatku musielismy z nich korzystac, bo auto bylo na gwarancji, a przy hamowaniu skrzypialo i ich jedynym rozwiazaniem byla rada zebysmy uzywali recznego hamulca. Dopiero ktorys tam goofnogaraz u Hindusa nam to naprawil i wyczyscil kola z rdzy po prostu.

1 minutę temu, Tak czeba tak napisał:

Som wysokie u mnie w okolicy nadal jest sklep komputerowy mimo kilku dekad się utrzymał 

Jak bierzesz 350 i siepniesz 3szt w 6h mając fajne przerwy na batona to masz 1000 dziennie 

20dni to 20tyś brutto 

A netto? Bo to o to netto się rozchodzi leżak 

1 minutę temu, Siurentajski napisał:

Jak ktoś będzie mial do wyboru - serwis komputerowy z własnym lokalem, zarejestrowany w KRS kontra prywatne mieszkanie w bloku gdzie śmierdzi i jest brudno i dziwaka z nadwagą i brakami w higienie bez własnej działaności gospodarczej, czyli poważnie utrudnione egzekwowanie odszkodowania jak dziwak coś przy konsoli upierrrdoli, to zastanówmy się wszyscy kogo ten ktoś wybierze?

Bla bla wszystko będzie dotacja działalnośc osobny pokój firma 

A netto? Bo to o to netto się rozchodzi leżak 

Ponosisz cenę usługi o koszty 

Bla bla wszystko będzie dotacja działalnośc osobny pokój firma 

Bla bla, tobie MOPS wjeżdżał higienę w domu kontrolować czy mnie? 

Ponosisz cenę usługi o koszty 

I okazuje się że cena za duża, przychodu brak i bankrutujesz :classic_cool:

Dlatego ten sklep komputerowy u ciebie jeszcze prosperuje tyle lat, bo pewnie właściciel ma niewiele do emerytury i nie opłaca mu się zamykać na razie, ale prowadzić też mu się średnio opłaca i tak balansuje nad powierzchnią. Jak osiągnie wiek emerytalny to będzie po sklepie :classic_cool:

1 minutę temu, Siurentajski napisał:

Bla bla, tobie MOPS wjeżdżał higienę w domu kontrolować czy mnie? 

Ktoś z ulicy tego nie wie to raz 

Widzi tylko wawa srodmiescie to dwa

Trzy zobaczy stronę przed i po spa efekty 

I dokona transakcji lub nie 

Jeśli u mnie będzie czas oczekiwania tydzień max a u innych 2mce...

Ludzie lubiom grać a nie czekać na konsole z serwisu żeby zaoszczędzić 200zl

3 minuty temu, marawstala napisał:

Nie napiszę, nic związanego z zawodem... twórca sam ustala swój cennik oczywiście może się też sugerować cenami jakie widzi u innych, ale nie musi... co najwyżej czegoś nie sprzeda, ale sugerowanie się tym że klienta nie stać to jakieś nieporozumienie w przypadku produktów których mieć nie musi jeśli go na to nie stać.

Na taki luksuk moze sobie pozwolic ktos, kto ma wystarczajaco duzo chetnych klientow, albo nie musi sie utrzymywac z tego, co robi. Jednak gdy sie zaklada dzialalnosc to trzeba wybadac rynek, popyt i ceny u konkurencji zanim sie zainwestuje pieniadze.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się