Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szkarlatnyplatek

ślub - organizacja jest piekłem? czy jestem gotoiwa?

Polecane posty

Gość szkarlatnyplatek

cześć, mam nadzieję, że wspólnie znajdziemy rozwiązanie na moje problemy. po pierwsze, jestesmy z moim chłopakiem ze sobą od 5 lat (ponoć po tym czasie związki są "przechodzone") i planujemy ślub.. nie do końca jestem pewna tego, czy chcę wychodzić za maż, bo nie czuję się wystarczająco dojrzala a z drugiej strony moi rodzice są rozwiedzeni wiec boję się samej tematyki ślubu... co wy na to? A druga sprawa: Czy korzystacie z jakichś portali albo stron na których można zaplanować ślub albo po prostu poczytać artykuły? Muszę się rozeznać w temacie. Będę ogromnie wdzięczna.

Gość gruszenka888888
nie ma pewności - nie ma ślubu dziewuchooo

Gość morzełez
nie wiem czy to dobry pomysł, ale skoro pochodzisz z takiej a nie innej rodziny, może ci być trudno kiedykolwiek zdecydować się na tak poważny krok. zastanów się co jest dla ciebie priorytetem w życiu i czy chcesz spędzić z narzeczonym resztę życia. Co do stron: alejaweselna albo też działy ślubne na bardziej znanych portalach Powodzenia

Gość domi nika
jeśli nie masz pewności to nie wychodź za maż. Nie sugeruj się zadnymi teoriami, że iluś tam letni związek jest przechodzony itp. to Ty masz byc na to gotowa. a przygotowania ślubne mogą być bardzo przyjemne :)

Gość kwoqa
może nigdy nie będziesz gotowa;p ja uwielbiam łażenie po różnych stronkach ale i tak jestem wierna jednej najbardziej.

Gość mrowaaaa
zależy czego szukasz. czy czegoś konkretnego przez internet, żeby kupić? czy zeby się zorientować na początek?

Gość kotkowa
ja wszystko z innej bajki na ślub miałam. pierścionek (ja wybierałam!:D) był kupiony u jubilera na żywo tak samo jak sukienka w salonie bo z tym nie ma co ryzykować. wiele inspiracji też właśnie z aleiweselnej ale po zalogowaniu dopiero były dostępne porady i w przebudowie jest. korzystałam też z różnych for ślubnych gdzie wysyłałam zdjęcia dziewczynom, żeby doradzały w sprawie kwiatów i dekoracji. fajna zabawa była! tylko trochę czasochłonna

Gość ostralaska
na forach weselnych poszperaj

Najazniejsze bys byla pewna takiej decyzji bo slubu nie powinno sie brac gdy ma sie watpliwosci. Czy organizacja jet pieklem? Odpowiem ci z doswiadczenia, ze nie. To wszytko jest kwestia dobrej organizacji i spokoju :-)

Gość wolnajakptak
po co w ogóle ślub?przecież to tylko papierek. myślę, że żyć razem można i bez niego. często po ślubie WSZYSTKO się wali. tylko dlatego, że czujesz, że będziesz musiała go/ją już do końca życia oglądać... a jeśli już bardzo chcesz poczytać o sukniach ślubnych i innych bzdetach, polookaj sobie na jakieś portale. ważne, żeby były przejrzyste i miały ciekawe funkcje (bo takie też się zdarzają)

Gość babyboom6776
a czego potrzebujesz? fajne bajery są tu: http://alejaweselna.pl/ mnóstwo jest podobnych stronek, powiem Ci. polecam też takie luźne artykuły, jak np. ten o wiązance ślubnej: http://slub.onet.pl/1650867,organizacja_artykul.html czy o biżuterii do ślubu http://kobieta.wp.pl/kat,110398,title,Jak-dobrac-bizuterie-do-slubnej-kreacji,wid,15048703,wiadomosc.html

Gość slubjestwaZNY
slub to nie tylko papierek a realna wartość

Gość lemon-ade
niedojrzałość partnerów prowadzi do rozwodów.. lepiej poczekać niż na siłę wychodzić za maż. po co ci uczucie w dniu ślubu, że wcale tego nie chcesz w tym momencie?

Też nie rozumiem: po co brać ślub, skoro się nie jest pewnym, czy się go chce? A później świat się dziwi, że tyle jest rozwodów... Lepiej poczekaj z tą decyzją, aż poczujesz, że naprawde tego chcesz. Co to znaczy, że związek jest przechodzony? Przecież po ślubie Wasz wcześniejszy staż związku nie zostanie anulowany, nie zaczniecie wszystkiego na nowo... :P A po kolejnych 5 latach co, nowy mąż? W sieci jest mnóstwo ślubnych inspiracji: strony, blogi, fora, sklepy - nic, tylko oglądać i wybierać. Przygotowania ślubne nie muszą być męczarnią, mogą być prawdziwą przyjemnością: pod warunkiem oczywiście, że chce się tego ślubu i wesela, i że wszystko się rozsądnie rozplanuje, aby nie załatwiać tych wszystkich spraw nerwowo w ciągu miesiąca :P

Gość mysziapysia
dobrze się zastanów - oto moja rada. i daj sobie czas

Gość dzioborozec
tam są rzeczywiście fajne funkcje ale nie wiem czy wszędzie nie ma takich

Gość boskiecialorazydwa
na alei mozna sobie prezentomat stworzyc i kalendarz.mi sie to przydaje bo wiecznie o czyms zapominam w moim przypadku slub jest dobrze przemyslana decyzja a nie tak jak w Twoim przypadku smutna wizja nieuniknionego:)

Gość frappealex
a po co prezentomat?nie lepiej kasa?

Gość kareninka
niektórzy są jeszcze tradycyjni, i tyle.

Gość MET BUD Konstrukcje Stalowe
Zachęcamy do zapoznania się z nasza ofertą. MET-BUD Konstrukcje Stalowe jest młodą, prężnie rozwijającą się firmą z siedzibą w Siedlcach. Dysponujemy własną halą produkcyjną wyposażoną w najwyższej klasy maszyny i sprzęt do obróbki metali. Nasz zespół to wykwalifikowani i doświadczeni specjaliści, którzy elastycznie podchodzą do każdego Klienta. Dzięki temu jesteśmy w stanie sprostać każdym wymaganiom w zakresie wykonania hal namiotowych, konstrukcji stalowych i magazynów. Stale wprowadzamy nowe technologie i nowinki rynkowe, co przekłada się na wysoką jakość naszych produktów i usług. Zakres naszej działalności obejmuje: konstrukcje halowe, sprzedaż hal namiotowych, wynajem hal namiotowych, wynajem podnośników koszowych. Obsługujemy Klientów z całej Polski oraz Unii Europejskiej.