Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietapo30

niemcy...jak wam sie zyje....

Polecane posty

Gość gość
Mel jest jedna z nie wielu tutaj inteligentnych osob :) mysli racjonalnie i jestem przekonany ze bankowo w DE nie sprzata :) dla wielu z was tutaj opiewajacych w zachwytach do Niemiec zwyczajnie nie dociera iz glownym waszym zaspokojeniem w zyciu jest jakakolwiek praca dach nad glowa zarcie spanie i sranie sa jednak ludzie tacy jak Mel chociazby ktorych ambicja jest zyc pelnia zycia a nie tylko podstawowymi potrzebami dzieki bogu ze sa jeszcze tacy ludzie ! tyle ze w Niemcowni tak naprawde nie da sie zyc pelni zycia ! i o tym tu piszemy ! a nie potrzebach fizjologicznych wielu z was zapomina iz zycie jest tylo jedno a tej kasy dla ktorej marnujecie sobie zycie ,do trumny nie zabierzecie !

Gość gość
Tak melp jest taka swietna :-D zenujace te wpisy sie tu robia.w de robie studia mam wspanialych przyjaciol z******tego meza i zyje pelna piersia. Nie mam zamiaru wfacac do pl, nie lubie polski i tej polskiej mentalnosci. Moi dziadkowie to niemcy wiec chyba i ja mam wiecej z niemki niz z polki.

Gość MelP
MelP tak tak niczym konkretnym:-) Kontraktami rzadowymi i najbardziej dziwi mnie to ze jakims,cudem tu (ta tym smietniku jak sie okazalo zwanhm kafeteria:-) jestem:-):-):-):-):-) Pozdrawiakwszystkich tu obecnych wszechwiedzacych:-) Szkoda mi ludzi w ktorych jest tyle jadu. To smutne.

Gość gość
Smutna to jestes ty,dla mnie mozesz byc nawet prezydentem :-D ale te twoje poglady...brak slow :-D :-D Moze ty masz jakis problem z De? Ja mam na twoj problem wracaj do pl

Gość gość
Ona sobie sama odpisuje wezcie jej nie odp

Gość gość
pani z rzadu :-D juz nic glupszego nie moglas wymyslec

Gość gość
a co zal wam kobietki bez ambicji ? czego szukacie w DE? czym sie mozecie pochwalic? ze jestescie nikim ?! ze niemcy wami gardza?! ze korzystacie z socjalu ile wlezie?! tym chcecie sie chwalic?? ciagna jak muchy do goffna niczego sie w Polsce nie dorobili a tam choc mieszkanie im dadza mozna zrec siedziec w domu pierdziec w stolek przed TV tak wiekszosc z was zyje wlasnie za granicami kraju :) sam plebs ktory sobie nie potrafil poradzic w Polsce wyjechal za granice ! co macie w PL ? no? co? nic takie NIC jak w DE ! sranie spanie i jedzenie egzystencja godna pozazdroszczenia hahahahha wstyd !

Gość gość
I mam dla was dobra rade nie spinajcie sie tak bo zycie nie polega na dowalaniu sobie :-D Korzystajcie z zycia zwiedzajcie uczcie sie bo to zawsze przynoyi kozysci w prze iwienstwie do obelg

Gość gość
MelP szacun :)

Gość gość
Szacun :-D siedzi biedna mel i sama juz sobie odpowiada :-D

Gość gość
posluchaj Ty dziwny czlowieku widac i czuc skad pochodzisz jednak wszystkie tutaj opinie potwierdzaja i utwierdzaja w przekonaniach co do tego kraju jak i ludzi stamtad napisalam ja -nie Mel i jeszcze raz potworze szacunek Mel !!!! jestes madra i potrafisz odroznic ziarno od plew :)

Gość gość
Ta mel jest zalosna i te jej pogladay na temat niemcow, zobaczcie sobie na wszystkich tematach zwiazanych zemigracja

Gość gość
Spogladajac na to co wczoraj sie dzialo w pl stwierdzam ze polacy to bydlo i mieszkac juz w tym kraju dzikich ludzi za zadne skarby tego swiata bym nie chciala De kocham ten kraj

Gość gość
sprzedajna dno bez grama charakteru DE to gofffno i takie goffna ja ty pasuja do nich :D

Gość Galeczka
W Niemczech jest całkowicie normalnie jak zarobicie powyżej 2 tyś to macie spokojne życie ale jest wada! Ani Niemiec, Turak itd tylko Polak kłody podkłada a konkretnie Medaliki i Ślązacy nie wszyscy oczywiście ;) poczułem to na własnej skórze. Pewnie zostanę skrytykowany. Jak tylko macie możliwość i pewną prace to wyjeżdżajcie. :) :)

Gość gość
Kto to Medaliki ?

Gość vavnus
Czytam i się dziwie... czemu ludzie narzekają zamiast podchodzić do życia prościej... jak ma się zapewniony podstawowy byt, i jak człowiek chę się czuć dobrze to się czuje, a jak nie, bo jest zgorzkniały, to wiecznie będzie szukał dziury w całym. Nie znam niemców dopiero mam zamiar poznać jak to tam jest, ale znam polaków (swojego czasu wyemigrowałam z Ukrainy) ... Nigdy w Polsce nie czułam sie źle, bo integrowałam się z nimi. Nauczyłam się języka. Mam znajomą, która w Polsce źle nie żyje, ma męża lekarza neurochirurga. Oboje z Ukrainy, ale ona już ponad 10 lat jest w Polsce i do tej pory nie umie po polsku dwa słowa do kupy sklecić. I też mnie zaczeła o wrednych polakach pitolić, na co ja jej powiedziałam, że jak jest taka harda i nie chce się uczyć i przyjaźnić to nie ma co narzekać...

Gość gość
kasa to nie wszystko dlatego w DE mi sie nie podoba nic poz tym ze moge zarobic na spelnienie swoich celow

Gość gość
a mi sie podoba czystosc, brak korupcji w urzedach, drogi rowerowe i to ze ludzie sa usmiechnieci.

Gość gość
dokladnie. dodam jeszcze ze brak tu polskiej zawisci ze jest ci lepiej, doradza jeszcze zeby bylo jeszcze lepiej, i ciesza sie z sukcesu.

Gość gość
Ci ktorzy psiocza na Niemcow to nieudacznicy, z zero znsjomoscia niemieckiego, to tak jak arab w PL wk*****ony ze nikt nie mowi po arabsku i za to nienawidzacy wszystkich.

Gość gość
"pewnie zerem bez krzty charakteru ,rozwielitka ktorej wystarczy ze wegetuje z dnia na dzien ,konsumpcja i wydalanie" x A co takiego można robić w Polsce, co nadaje życiu więcej sensu, że nie ma tego w Niemczech? Bo nie kumam? Co, nie ma tam bibliotek? Muzeów? Kin? Nie ma żadnego życia kulturalnego? Jaka jest różnica między PL a DE, że w DE jest "wegetacja", a w PL "życie pełną piersią"? (zakładamy przez moment, że ma się dochody tej samej wysokości).

Gość gość
alez macie problemy :) ja tez nie lubie niemcow ani zycia tutaj bo nie ma tu nic co mozna lubic :) zarabiam i inwestuje w PL ,w siebie i spelnianie swych celow w pelni rozumiem tych ktorzy nie lubia w tym specyficznym kraju zyc :) tacy ktorzy lubia to typowe nieudaczniki zyja tylko dzieki temu co zapewni im panstwo :) bo na wiecej ich samych nie stac zatem takie DE dla niemot to w miare dobre miejsce

Gość gość
Nie ma zadnej roznicy miedzy PL a DE jezeli znasz Niemiecki. U mnie w miescie ciagle cos sie dzieje, nad rzeka i w parku dziala teatr na swiezym powietrzu w lecie, sa pikniki w kolku literackim przy pieknej villi. Ciagle cos :) Do tego nigdy sie nie martwie ze wracam do domu po 11 wieczorem bo wszedzie jest bezpiecznie. Wychodzimy z mezem do kina, na koncerty, udzielamy sie w roznych kolkach zainteresowan, maz (po 40tce) bierze udzial w triathlonie. Smiem twierdzic, ze w Polsce zyloby sie nam o wiele gorzej. Ludzie tu jakies glupoty o Niemczech pisza bo chyba Niemieckiego w ogole nie znaja i pracuja tylko na czarno na opiece. My natomiast mamy swoje zawody, tutaj dokszatalcamy sie i idzie nam dobrze. Ale to nie jest kraj dla kombinatorow. To fakt. To kraj dla normalnych, uczciwych, ciezko, pracujacych ludzi. Tak zwanym cwaniakom radze wracac do kraju...

Gość gość
gość wczoraj [21:10 - podpisuję się pod tym...

Gość gość
gosc 2014.06.03 w 100% racja ,popieram :) a ta od tych kin i mzeow i innych d**ereli to plytka fujara ktorej zycie jest tak nudne jak ona sama ,stad to zamilowanie do niemcow :)

Gość gość
Jestem w Niemczech od trzech tygodni.Przyjechałam ''na stałe''.Wcześniej bywałam tu w odwiedzinach u męża. Mąż prowadzi firmę od kilku lat.Bardzo dobrze zna język niemiecki.Ma dużo znajomych w większości polaków.Jest szczęśliwy i nie chce wracać do Polski. Co innego ja ... Nie znam języka. Jestem zamknięta w domy jak w klatce.Jedyną rozrywką jest wypad do marketu.W Polsce miałam dobrze płatną pracę,ale rodzina była rozdzielona .Więc po tych latach w końcu zdecydowałam się tu zamieszkać. Córka poszła do szkoły i radzi sobie bardzo dobrze. Spodobało jej się i również nie myśli o powrocie. Także dla samej jej lepszej przyszłości chyba będę musiała tu zostać. Płaczę czasami cicho ale cóż ... To był mój wybór ...

Gość gość
to dopiero początek twojego "cichego płakania" ja nie nawidzę tego kraju ale jak Ty zdecydowałam zostać dla dzieci a przynajmniej do ukończenia przez nich szkół :O Moje życie tu umarło choć starałam się jak tylko mogłam aby żyć tak jak wcześniej ,niestety nie dało się bo tutaj zwyczajnie się nie da

Gość gość
a gdzie sie da na obczyznie ? wszedzie tak samo c*****o.

Gość gość
Tego się właśnie obawiam,że może być jeszcze gorzej .Te ciche płakanie zmieni się w lament ! Mam koleżankę która kilka lat temu wyjechała. Przepłakała dwa lata.Później poszła do pracy bez znajomości języka (sprzątała) i dodatkowo uczyła się języka na jakimś kursie. Teraz obecnie nie chce wracać do Polski.Przyjeżdża raz w roku do rodziców. Nie wiem jak ze mną będzie. Pewnie niektóre z Was znają język to jest łatwiej . Macie pewnie koleżanki to możecie się pożalić,wygadać ... Mężowi nic nie mówię bo on jest bardzo szczęśliwy że tu jesteśmy razem. Widzimy się tylko wieczorami,bo całymi dniami pracuje. Myślicie,że jak znajdę pracę to będzie lepiej. Jakieś sprzątanie ,bo bez języka to nie mam wyboru.... Pozdrawiam :)