Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czy 3-4 lata różnicy.....

Czy 3-4 lata różnicy to aż tak zle ?

Polecane posty

To aż ak zle? Witam syn ma 18 miesiecy rodzeństwo bedIe mógł mieć za około 2-3 lata Czy bedzie aż tak zle? (nie napisze powodu ponieważ juz zostałam tu objechana raz) więc prosze tylko o odpowiedz bo wszyscy mówią ze bedzie im sie cieżko dogadać.....

Gość Kurka bez pazurka
Bez przesady. Każda różnica wieku moze być dobra, jeśli dzieci są odpowiednio wychowane. To Tobie ma pasować, to Ty wybierasz najlepszy czas.

to czy rodzeństwo jest w stanie się dogadać czy nie zalezy od charakterów a nie od różnicy wieku. znam bliźniaków (kuzyni mojego męża) którzy nigdy nie potrafili ze sobą żyć :)

Gość to znaczy, że w przeciągu
dziewczyno, a co Cię obchodzi co ktoś myśli na ten temat, jeśli za 2-3 lata dla Was to będzie najlepszy moment na dziecko, to wyłącznie Wasza sprawa, ja mam siostrę mlodszą o 20 lat- świetnie się dogadujemy ;)

Poprostu chciałam znać wasza opinie ponieważ każdy mi mówi zero za dużo za dużo...... Ze bedzie im cieżko :-/ ale skoro tak piszecie dzieki.... Moze sie jakoś dogadają :-) syn bedzie starszym bratem heheh wiem zdaje sprawdzi w tej roli.... Dzieki

no tragicznie wręcz a daj spokój, między mną a moim bratem jest 10 lat różnicy jakoś sie dogadujemy i jest super

Gość fghjjhdjd
miedzy mna a moja siostra jest roznica 3 lat i mamy ze soba swietny kontakt dziecinstwo spedzilysmy co prawda na biciu sie, ale na szczescie szybko przeszlo:) moja wspolokatorka na studiach stwierdzila,ze nie widziala nigdy takiego zzytego rodzenstwa

Gość a u mnie różnie
Ja mam między pierwszym a drugim dzieckiem 9 lat różnicy, między drugim i trzecim 3 lata różnicy, a między trzecim a czwartym 7 lat różnicy, nie ma znaczenia ile lat będzie, u mnie wszyscy się dogadują i są bardzo za sobą, oczywiście są chwile, że się biją i kłócą, ale za sobą to by w ogień skoczyli.

miedzy moimi jest 3 lata 3 miesiace. poczatki ciezkie, teraz czasem tez ale jest fajnie :) starszy kocha mlodzsego bardzo a mlodszy swiata poza starszym (i odkurzaczem :D) nie widzi :D a to czy beda sie mogli dogadac zalezy tylko od charakterow obydwu. ja mam suuuuper kontakt z bratem mlodszym o 11 lat :) z najmlodszym (mlodszym o 18 lat) nieco gorszy, ale tez bez tragedii. i chyba brak super kontaktu wynika glownie z dzielacej nas odleglosci, a nie z roznicy wieku, choc ta jest spora :P

Moja corka w pazdzierniku skonczyla 3 lata a w listopadzie bedzie miala rodzenstwo. w wieku 3 lat jest juz dosyc samodzielna wiec na pewno bedzie latwiej niz z dzieckiem 2 letnim i noworodkiem :)

Gość syn ma teraz5,5
a córka 2 latka...i uwazam ze bardzo dobra róznica wieku..a jak bedzie potem zalezy od tego co im teraz do głowy włoże