Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewuś::::::

sutki

Polecane posty

Gość ewuś::::::

Od tygodnia karmie piersią. Z jedną piersią jest wszystko ok natomiast druga mam strasznie poranioną i strasznie boli jak przystawiam do niej małego. Czy macie jakieś sposoby aby poknać ten ból?? co sądzicie o ręcznych odciągaczach pokarmu?? takich najzwyklejszych.

na popękane brodawki polecam krem Maltan. grubą warstwą smarować na to wkładka. Mam laktator elektryczny, ale rzadko używałam poza tym mnie to zwyczajnie boli.

1. zrob napar z szalwi, namoz wacik kosmetyczny i przyloz do brodawki. taki kompres zrob. rob tak kilka razy na dobe 2. jak najczesciej wietrz piersi. jesli mozesz sobie na to pozwolic chodz po domu toples :P 3. masc z lanolina , np PureLan - smaruj, ale nie za czesto, nie ciagle bo piers musi oddychac 4.smaruj Bepanthenem, ale tez nie za czesto 5. posmaruj brodawke swoim wlasnym mlekiem 6. nie myj za czesto piersi, 2 razy na dobe wystarczy, bo wysuszysz za bardzo brodawki 7. najwazniejsze! prawidlowo przystawiaj malego do piersi!!! jak teraz boli o najpeirw zdrowa piers, potem chora, zeby byl troche najedzony i lagodniej ssal. 8. reczne laktatory? raz probowalam i nie nie nie. ja sciagalam bez laktatora, recznie, mniej bolalo. troche nauki i bylo ok :)