Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Magda8080

Sierpień 2013 -są już jakies mamy ???

Polecane posty

Gość aandzikk
A ja gdzieś wyczytałam, że po tym jest łatwiej wyznaczyć precyzyjną datę porodu.

Natka nie masz suwaczka a ktory u ciebie to tydzien?? Ja czekam na takie ruchy ktorych bede pewna

Gość niunia2210
Witam was, otóż jestem w 4 m-cu ciąży, termina na sierpień 2013, w nocy, gdy śpię zbiera mi się ślina, którą wypluwam razem z krwią, w dzień pluję samą śliną, ale skąd ta krew w nocy, gdy leżę? Miałyście tak?

moim zdaniem pierwsze ruchy do daty porodu nie maja sie nijak. jak ja czuje ruchy od 13 tygodnia a ktos inny co ma taki sam termin porodmu z OM poczuje pierwsze ruchy w 20 tygodniu co ja mam urodzic 7 tygodni wczesniej?? to jest nie realne

Gość natka3636
mnie się też coś ta precyzyjna data porodu obiła o uszy, ale dokładnie już nie pamiętam o co chodziło. muszę poszukać jakichś info. pierwszy kopniak był 18t 2d. to było w poniedziałek, był taki jeden skromny. ale zupełnie inny niż te muśnięcia wcześniej. a od wczoraj mam wrażenie, że Dzidziuś zapisał się na siłownię. abcd, ja dużo wcześniej czułam ruchy, ale one były inaczej odczuwalne. były delikatniejsze. a teraz te kopniaczki czuć też z zewnątrz. nie tylko przeze mnie. i chyba o taki ruch chodzi.

Hej:) ja też stoję w kolejce oczekujących na poczucie ruchów :)

Gość natka3636
znalazłam info, że to chodzi o dokładniejszy termin porodu. abcd, wszędzie piszą, że to się inaczej liczy u pierworódki. a przy kolejnym dziecku się więcej dodaje.

rolada Ty chyba z KrK prawda?? :) gdzie robilas usg genetyczne?? ile wczesniej sie umawialas?? i ile placilas?? :)

Gość natka3636
tylko że u mnie chyba Dzidziuś bardzo urósł, bo w zeszłą środę dno macicy miałam jeden palec poniżej pępka, a to był 17 tydzień. i lekarze mówili, że bardzo dziecko urosło. A takie zestawienie znalazłam... "Dno macicy znajduje się: w końcu 16. tygodnia: 1-2 palce nad spojeniem łonowym, w końcu 20. tygodnia: 2-3 palce poniżej pępka, w końcu 24. tygodnia: na wysokości pępka, w końcu 28. tygodnia: 2-3 palce powyżej pępka, w końcu 32. tygodnia: w połowie odległości między pępkiem a wyrostkiem mieczykowatym, w końcu 36. tygodnia: przylega do łuków żebrowych - najwyższe położenie dna macicy w końcu 40. tygodnia: 1-2 palce poniżej łuków żebrowych, a więc w przybliżeniu na tej samej wysokości, co w końcu 32. tygodnia ciąży."

gosiaa na badanie połówkowe umówiłam się do pani Nocuń. Idę pod koniec marca, a umówić się trzeba jakieś 3-4 tyg wcześniej bo ciężko z terminami. U nich kosztuje to 250 zł.

u mnie dno macicy jest na wysokosci pępka bo jak mam skurcze to czuje dokladnie gdzie jest macica.

Gość natka3636
w środę byłam u lekarki, która nie robi mi usg, tylko bada ginekologicznie. bo ona prywatnie przyjmuje jako endokrynolog, ale jest superspacjalista i pracuje w szpitalu, który biorę pod uwagę. i nie robi problemu, żeby prowadzić ciążę. no ale gdzieś musimy chodzić na usg i tym sposobem mam 2 lekarzy.

Gość natka3636
abcd jak masz na wysokości pępka, to wg tego wychodzi 24 tydzień. a nie mówili Ci, że dziecko jest większe? albo nie zmienili Ci daty? bo mi jeszcze nic nie zmienili, ale wszyscy są zgodni, że dziecko jest bardzo duże, a jak mi w piątek lekarz sprawdzał nerki, a potem przepływy u dziecka (ale nie gin), powiedział, że coś go kłamię z tymi tygodniami albo że mam źle wyliczone, bo to na pewno jest o wiele starszy płód niż mu podałam.

nic mi nie kazali zmieniac. maly w tamten wtorek na usg wazl 250g. bylam wtedy w 18 tygodniu a z wielkosci wychodzilo na 18tydzien i 4 dni wiec w normie.

aandzikk - mam ten kojec z Motherhood od miesiaca i bez niego juznie umiem spac. Nie spelnia narazie funkcji podpierania brzucha, ale za to bardzo zdejmuje napiecie miesniowe i rozluznia. Wczoraj polozylismy sie u tesciowej na drzemke, to nie wiedzialam co ze soba zrobic bez mojej poduchy :) natka - gratuluje, a w nocy jak spisz to co porabia? Tez walczy czy wycisza sie razem z Toba? :) Dominika - pewnie, ze kupuj i nie przejmuj sie opiniami :) pisalam, ze sa zle bo ja potrzebuje caly zestaw, z tej firmy jest akurat za 360zl. Jakby to byla kwestia 30zl to tez bym brala w ciemno i testowala :)

I jak tam Wam mija dzień brzuchatki?:)Ja posiedziałam trochę na necie ale muszę się zabrać za sprzątanie...:/ I obiad ugotować-dzisiaj robię spaghetti,bo mnie ochota naszła:)

abcd-sliczny!!!!!!!!!!! :) jak ktos mi powie jak ja to zdjecie moge tu wladowac to zrobie i swojego :)

Czyli jednak kojec jest trafionym zakupem;) Fajnie;) Moja mała, o ile to ona, To co rano mnie delikatnie szturcha, czasem tez w nocy, np. o 4;) Mam nadzieję, że nie przekłada się to na aktywność po porodzie;)

Gość natka3636
dziś rano, jak się przebudziłam i zaczęłam coś mówić do Męża, to Dzidziuś chyba też się obudził, bo po chwili były kopniaki. i jak zawołałam Męża, żeby przyszedł, to nagle była cisza. jakby Dzidziuś nasłuchiwał.. ale po jakiejś chwili znowu dał o sobie znać. ale wczoraj wieczorem była konkretna siłownia. a jeśli chodzi o noc to w sumie nie wiem, bo mam bardzo twardy sen i nie wiem, czy by mnie to obudziło.

Gość natka3636
brzuszek piękny! :) u mnie to takie czasami jakby poświąteczne przejedzenie. a jak ubiorę coś luźniejszego, to w ogóle nie widać. :( a wracając do ruchów, to najbardziej odczuwalne są, jak leżę na lewym boku.

heheh pierwszy raz wlasnie zobaczylam na ten kojec do spania w necie-mowicie, ze to wygodne?? :) na pierwszy rzut oka jakos mi sie nie wydaje... :)

A ja rosol z kaczki :D ciekawe co to wyjdzie Jakie kupujecie makarony? Mi ostatnio bardzo sie spodobal z Primo Gusto ten pelnoziarnisty. Wcale sie nie rozni konsystencja od zwyklego, moze minimalnie trudniej go rozgotowac (gotuje sie ok 10min), ale to chyba zaleta. No i jest mniej kaloryczny i duzo zdrowszy. I blonnik ;)

ja tez kupilam kojec ale przez ostatnie dni nic mi nie pomaga bo w nocy strasznie boli mnie kregoslup

Goosiaa - jest idealny :) zawsze spalam na brzuchu i na poczatku ciazy strasznie sie rzucalam w nocy, bo na brzuchu nie moglam a inaczej bylo mi niewygodnie. W tym kojcu potrafie przespac cala noc nieruchomo i nic mnie po przebudzeniu nie boli. Nie potrzebuje juz poduszki, spie tylko kojec+koldra. No i dla mnie najwazniejsze - jak sie w niego uloze, to rozluzniaja sie wszystkie miesnie.

abcd - a Ty masz taki sam czy z innej firmy? Bo ja jak sobie uloze pod glowa jeden koniec, drugi koniec miedzy kolanami i wtulam sie plecami, to tak jakby ktos momentalnie zabral ze mnie caly ciezar.