Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Magda8080

Sierpień 2013 -są już jakies mamy ???

Polecane posty

Witajcie Noelia mi na zgagę pomagają migdały. Szkoda ze nie moge dołączyć na pocztę i zobaczyć brzuszki, bo korzystam z Internetu w telefonie. Miłego dnia

lalka_tereska - dziękuje za pomysł, ale boję się tego mleka, nie lubię mleka, wiadomo teraz zmuszę się do zjedzenia go z płatkami _ dla Młodego ale zawsze ciepłe, a jeszcze zimne ???? hehe dopiero mam cofkę :P wczoraj wypiłam natomiast zimną maślankę, nie wiem czy to po niej, ale na pewno mi nie pomogła, bo czuję ją do dzisiaj

lalka_tereska i aniolek - sprawdzę te migdały :) dzięki dziewczyny

hej dziewczyny! goosiaa2 ale ci zazdroszcze tego spaceru w gorach.u nas na polnocy jest tak zimno ze sie nawet nad morze nie chce isc. Noelia wspolczuje ci z ta zgaga.mojego meza dopadla przed wczoraj i nawet goraczki dostal.i jak te migdaly pomogly? a ja ide dzisiaj na basen:-)

Ja mam zgage id 1,5 tyg co wieczor i niestety nawet migdały nie pomagają:(( straszne to jest. Tesciowa polecila mu rzuc skorke z chleba ale tez na nic sie zdalo

hej hej :) Fajnie brzuszki :) ja może jak cyknę jakąś sensowną fotkę to wrzucę :) Na zgagę mi pomagało mleko...na szczęście nie dopada mnie często. Dziś znów mi się śniło,że urodziłam...nie dość, że za wcześnie to jeszcze nic nie miałam dla dziecka ...:/ no ale poród we śnie nie bolał :D

Dzień dobry! Wczoraj szybciutko poszłam spać, coś strasznie kuło mnie w boku i w okolicach pachwiny. Ledwo mogłam się przekręcać w łóżku. To chyba znowu wina zbyt długiego spaceru :/ Znowu się przeforsowałam. Co ciekawe...weszłam wczoraj na wagę a tam 53 kilo! Spadły mi 2 odkąd zaczęłam więcej się ruszać. Jem normalnie ( może nie przesadzam ostatnio z nutellą ;) ) a kilogramy poszły w dół... Lalka_ miałam się Ciebie dopytać jak się sprawuje ten Twój fotel bujany. Byłam ostatnio w Ikei i siedziałam na takim jaki ja pokazywałam czyli na takich niepełnych płozach. Siedziało się bardzo wygodnie, tylko tak jak mówiłaś żeby wprawić go w ruch to trzeba było nieco nogami popracować. Chyba skłaniałabym się ku Twojemu wyborowi pod warunkiem że jest wygodny :)

Hej Kochane:) Ale weekend mi milutki i szybko zleciał:)Szkoda,że pogoda do dupy...:/Ehh. Malutka fika jak szalona,ale mój E. niestety jeszcze nie poczuł żadnego kopniaczka...i cały czas czeka z niecierpliwością-aż jest mi go szkoda:) Przyszła mi cała paka którą zamówiłam i powiem Wam,że jestem bardzo zadowolona.Szybko,sprawnie i tanio:)Teraz mam już z rzeczy kosmetycznych chyba wszystko:)I wanienka,termometr i takie tam pierdoły:)Opłaca się wszystko zamawiać u jednego sprzedawcy:)Tu link do tego sprzedawcy.Ma same pozytywne opinie. http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=21469799 Wczoraj byliśmy w smyku i teraz mam w głowie zamieszanie:)Bo byliśmy zdecydowani na wózek Leo Graco Symbio a teraz w oko wpadł mi Leo Jane Rider Reverse http://allegro.pl/jane-rider-reverse-gondola-micro-fotelik-rebel-p55-i3182392364.html i nie mam pojęcia który wybrać???:/ Asiaż dobrze,że wszystko się wyjaśniło:)Niestety są ludzie i ludziska.Pewnie siedzą jakieś małolaty i sobie jaja robią,a człowiek się przez to denerwuje:/ Co do picia kawy,to ja piję 2 małe filiżanki kawy rozpuszczalnej z mlekiem.Lekarz mówił żebym nie rezygnowała tylko ograniczyła,bo przed ciążą piłam tak 3-4. I nie wiedzę żeby mała po kawie zachowywała się inaczej.Pewnie gdybym kawę odstawiła na dobre i czasami się napiła,to może coś by się działo. Wysłałam prośbę o hasło:)Więc jak któraś będzie siedzieć na mailu to proszę o odpowiedź:)

Hej dziewczyny, chciałam do was dołączyć, też będę rodzić w sierpniu, dopisuję się do tabelki: nick ............wiek....ostatnia @......termin porodu....płeć---imię elliska..........27.........14.10........20.07.2013...có rka..Jagoda Aniela abcd123.........26.........23.10... ....30.07.2013...syn-----Artur Goosiaa2........25.........16.10........23.07-6 .08 ...syn----Franek ines89...........24..........23.10........30.07 .2013...córka----Emilka aandzikk........24..........26.10........01.08 .2013...córka Adrianna Pauliannaaaaa..29..........25.10.........01.08. 2013...córka smile..............22.........18.10..........02.08.2013 Synek--- Aluś KamaKamaKama..29........26.10........03.08.2013...Synuś ellix................27.........29.10........4.08.2013... syn----Leon lalka_tereska...29..........26.10.........08.08 .2013...córka---Karolina sandzia161......25...........2.11..........09.08 .2013...synek----Oskar Alanja1974......38............2.11..........09.08.2013.ni e chcę wiedzieć rolada...........28............3.11..........10.08.2 013...córka lady_green.....29...........3.11..........10.08.2013....synek asiaż32......... 32............3.11..........11.08.2013...synuś Hanuś27.........27............4.11..........11.08.2 013...syn anulka555.......34............5.11..........12.08.2013... córka...córka Dominika23.......23..........09.11........16.08 .2013 córka---Sara doremi25.........25...........11.11 .........18.08.2013...córka ManiaMania89...24...........11.11..........18.08. 2013 Aniolek2404......29...........10.11..........20.0 8.2013 Julka32...........31...........26.10...........23 .08.2013 gocha30..........30...........16.11...........23.08 .2013...córka Pola KattiYo............33..........16.11...........23. 08.2013...syn ----Jakub Noelia.............28............18.11.......... 25.08.2013...synuś Olcia30...........30............20.11..........27.08.2013 ...synuś--Michaś

Co do imienia to też bardziej podoba mi się Staś. Ja jestem szczęśliwa, że nikt nam się nie wtrąca w wybieranie imienia dla synka. Sami wybieraliśmy, sami się zastanawialiśmy a innych informujemy już o fakcie - i generalnie czy z grzeczności czy nie kazdy odpowiada że ładnie :-P asiaż- co do tego fotela "niby bujanego" - to to nie jest klasyczny fotel bujany tylko fotel który jest dodawany do większości kompletów wypoczynkowych (kanapa+fotele) i od takiego częstego bujania ta noga pod spotem po prostu pęka- bo bujanie nie jest podstawową funkcją tego fotela. x Wysłałam fotki brzuszka :-) x Gosia - no szkoda , ze nie doszłas do końca trasy - ale dobrze, ze się nie sforsowałaś na siłę tylko rozsądnie zawróciłaś. Nie masz co się przemęczać. Jak powiedziałaś, że cała trasa jest na 2 godziny to stwoerdziłam, ze będę w wielkim szoku jak Ci się uda dojśc do końca i spowrotem. Ja w ciąży nie mam za grosz kondycji... X Noelia a próbowałaś innych specyfiów aptecznych poza reni? Mnie jeszcze zgaga nie dopadła na szczęście - ale też słyszałam o mleku i migdalach..No ale nie możesz glodna siedzieć, może chociaż jakieś sucharki na początek zjedz z herbatą? A co do imienia, dlaczego patrzysz na zdanie innych?To jest Wasze dziecko i tylko Wasza decyzja :-) Jak Wam się podoba Fryderyk to dajcie Fryderyk. Olałabym zdanie innych. Oni mieli swoją szansę na wybór imienia, teraz Wasza kolej :-)

Wysłałam zdjęcia brzuszka:)Wkradł mi się błąd-zdjęcia są z 24t2d czyli z wczoraj:)A napisałam 23t2d:)Za szybko ten czas leci i człowiek się gubi haha:P

witamy nowa mamusie i zachecamy do pisania :) jakos czesto sie zdaza, ze ktos sie dolacza i szybko wymieka :) ja wlasnie wrocilam z porannych zalatwien-sklep, pralnia... no i zlozylam PIT... najwyzsza pora i wstyd, ze az do tej pory dotrzymalam :) co do wczorajszej wycieczki no to strasznie zaluje ale K. juz mi obiecal, ze za rok zabierzemy Franka do nosidelka i dotrzemy do celu :) zaraz ide ogarniac troche dom bo oczywiscie wszyscy sie w gory wpychaja na majowke :) nie mam im za zle ale mogliby sie najpierw zastanowic czy ja jestem w stanie cos zrobic... bo juz nie chodzi mi o to bo przyjedzie moja przyjaciolka z Warszawy i wiem, ze sama ogarnie sprawe-ale dla mnie gosc to zawsze gosc, trzeba zrobic sniadanie, obiad itd. no ale z jej przyjazdu to sie akurat ciesze :) gorzej bo jedna chciala przyjechac dzis i ogolnie nie zrozumiala mojego przekazu jak poinformowalam ja ze nie bardzo mam jak to wszystko ogarnac... :( pogoda sliczna :) co do imienia to dokladnie-KOGO TO OBCHODZI??? :) my jak zdecydowalismy sie na Franka to pierwsze slowa tesciowej brzmialy "a Ty bylbys zadowolony gdybysmy nazwali Cie Franek??" no ale jakos obeszlo Nas to wielkim lukiem :)

Dominika ładny brzuszek :-) Ja już sobie załozyłam na pulpicie katalog z własnymi zdjęciami brzuszka i potem będę mogła sobie porównać jak rósł mój brzuszek :-) A jak się zrobi ładna pogoda to może męża wyciągnę na jakąś normalną sesję foto w plenerze :-) x U nas deszcz... Pogoda pościelowa. Nawet mój pies mnie olał i poszedl spać... Jakub od śniadania delikatnie daje mi znać o sobie delikatnymi kopniaczkami.. Dzisiaj nie mam zamiaru długo stać przy garach- chyba zrobie na obiad spaghetti :-)

powiedzcie mi jak się dołączyć do tego maila ;) Może opowiem co więcej u mnie, ciążę przechodzę bez żadnych dolegliwości, jedyne wymioty jakie mi sie zdarzyły to po wypiciu glukozy 75mg :P musiałam powtarzać to i za drugim razem się udało, ale chyba tylko dlatego, że dodałam soku z cytryny, więc polecam taki sposób. Od 2 tyg uczęszczam na szkołe rodzenia i też polecam, fajna sprawa, dużo można się dowiedzieć. Nasz synek to dla mnie Dawidek, dla męża Mateusz/Maksymilian.. na razie toczymy walkę ;) Obecnie jestem na etapie poszukiwania wózeczka, łóżeczka, fotelika.. podrzucę Wam stronkę z łóżeczkami, które mnie zainteresowały ostatnio: http://www.poscieldladzieci.pl/test.html Pozdrawiam Was ;)

a ja od 6 na nogach :( mąż wrócił z pracy i jechaliśmy na tą nieszczęsną morfologię :P już mam to za sobą - jutro odbiór wyników. Mam nadzieję że wszystko będzie w normie. Do wizyty równy tydzień, jakoś teraz szybko mi to leci ten czas miedzy jednym a drugim badaniem :) Emilka tak szaleje, że nieraz jak leżę bokiem to nie da mi łobuziara jedna. od razu muszę położyć się na prosto co tak kopie po żebrach. Raz mocno a raz tak dziwnie, że załaskocze. Wczoraj wieczorem leżałam i czytałam książkę iii naraz skok na łózku, a mąż ze zdziwieniem "co się stało kochanie" a ja na to, że to jego córka tak bryka :P

asiaż - jeszcze nie kupilam tego krzesla, bo najpierw chcemy skonczyc pokoik :) wstawic grubsze meble, lozko i kolyske, a potem dokupie takie "akcesoria" jak bujak, lampy, obrazki, zaslonki itd. Ale siedzialam w sklepie na takim samym siedzisku (tylko na zwyklych nogach) i jest zadziwiajaco wygodne jak na plastikowe krzeslo. Chociaz jeszcze nie wiem czy nie bede musiala przemyslec calej mojej koncepcji wystroju od poczatku :o maz wczoraj zrywal tapety, a ja latalam z miarka i okazuje sie ze prawie nic z wybranych mebli sie nie zmiesci. Niby 15m w ksztalcie kwadratu i powinno byc super ustawne, ale wszystko psuja 2 sciany z oknami+niskie parapety i wypadaloby miec zaslonki az do podlogi, na trzeciej na srodku sa drzwi wejsciowe, a czwarta jest prostopadla do drzwi balkonowych, wiec jak cos na niej ustawie wiekszego to zagrace optycznie przestrzen. A mi sie marzyl minimalistyczny wystroj :D Dominika - a czy ta spacerowka ma regulowana wysokosc daszka? Bo ogladajac filmiki z testami wozkow na YouTube nauczylam sie, ze trzeba na to zwracac uwage. Maluszkowi jest wszystko jedno, ale dwulatek zacznie ocierac glowa o podsufitke :) zwroc uwage jak tam jest malo miejsca od tego punktu gdzie sa szelki (to beda ramionka dziecka) do gory (musi tam sie zmiescic szyja, glowa i w sezonie zimowym czapka, kaptur itd. A przydaloby sie jeszcze, zeby dziecko mialo luz. Ale wizualnie wozek ladny :)

lady_green ze swojego e-maila wysyłasz maila na mamy2013@wp.pl. dostaniesz wiadomość zwrotną z hasłem i wtedy już bezpośrednio logujesz się z poczty na WP na login :mamy2013 a haslo te które dostaniesz :) tam są wszystkie fotki naszych zacnych brzuszków :) jak chcesz wysłać swoje zdjęcie to ze swojego konta :) sie rozpisałam tłumacząc po koleii bo ja ciemnota (studiowała mat-inf) nie umiałą rozstrzygnąć jak to działa :P

Witajcie, wysłałąm maila z prośbą o hasło:) chcę poogladać Wasze brzusie, swojego też na pewno wrzucę:)

a ja dalej świruje co do wyboru wózka. ostatnio bylismy zdecydowani już po "oględzinach " na ten model :http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1401, a znów teraz ja nastawiłam się na ten :http://www.google.pl/imgres?um=1&client=opera&sa=N&channel=suggest&biw=1600&bih=759&hl=pl&tbm=isch&tbnid=rC7Q1O7e371MmM:&imgrefurl=http://www.lonex.com.pl/425,432,Kategoria.aspx&docid=4cTJ3coXSE-rQM&imgurl=http://www.lonex.com.pl/Resources/Arts/432/L-VELURE-07.jpg&w=800&h=600&ei=fDN-Uem2EKK84ASY5YGQBg&zoom=1&ved=1t:3588,r:6,s:0,i:100&iact=rc&dur=407&page=1&tbnh=168&tbnw=224&start=0&ndsp=24&tx=88&ty=56 jest CU_DO_WNY. choć z tego co widzę to już mąż kręci nosem, ale to wszystko jest do zrobienia :P hihi co myślicie o moim drugim wyborze? chyba lepszy nie?

hej dziewczyny! Ja właśnie wróciłam z badania glukozy. Mam nadzieję że nigdy więcej nie będę musiała tego powtarzać. Nie pozwolono mi do glukozy wlać cytryny :/ Dziś o 16 mam badanie usg- mam nadzieję że wkońcu dziecko pokaże co tam ma miedzy nogami :D PS nareszcie zdecydowałam się na czarny nick po tym co wczoraj spotkało asiaż

a ja wlasnie ukladam ciuszki z pudel do szafki :) nareszcie sie na to zdobylam bo lezalo wszystko w kartonach :) nie mialam wyjscia bo goscie musza gdzies spac :) moj K. ma jutro urodziny musze cos wymyslic :) jakas mila niespodzianke :)

Mania witamy w gronie 'czarnych'! :) Nie chciało mi się zarezerwować wcześniej nicka i dostałam za swoje ;p

Ines no wizualnie to większośc wózków teraz ładnych robią - ja patrze przede wszystkim na wymiary po złożeniu, wagę, amortyzację, ergonomię, solidnośc wykonania - a jak już pod tym kątem wybiorę to na samym końcu kolor. Trudno tylko na podstawie zdjecia w necie ocenić czy dany wózek jest dobry czy nie :-) Poza tym - najwazniejsze żeby Tobie się podobał :-) x Mnie czeka za tydzień glukoza błeeee morfo, toxo i mocz. No mam nadzieję, że nie zwymiotuję. W sobotę odwiedziliśmy naszą koleżankę, która pracuje w szpitalu, to mówi, że prawie każda cieżarna na badaniu glukozy wymiotuje, łącznie z nią jak była w ciąży ;-/ No ja się aż tak źle nie nastawiam, bo my jakoś tutaj zaprzeczamy statystykom - większość dzielnie sobie poradziła. Nie liczę zwymiotowania przez śmierdzące perfumy babci z poczekalni. Boję się tylko czy wytrzymam tyle godzin bez jedzenia, bo jak nie zjem szybko sniadania to mnie zaczyna mdlić..

oo Mania - ale dałaś radę z glukozą :-) Brawo! No i powodzenia na dzisiejszej wizycie - masz jakieś przeczucie co do płci?

Jutro wybieram się na badania krwi,moczu i na tą nieszczęsną glukozę :/ Ile czasu zajmuje to całe badanie? Pojadę sama, nie chcę męża fatygować na kilka godzin. Wezmę sobie książkę i mam nadzieję że jakoś zleci. Ostatnio miałam nie za dobrą morfologię dlatego dziś od rana raczę się sokiem z buraków a do kanapki do pracy włożę sobie pęczek pietruszki. Mam nadzieję że to pomoże.

Asiaż cieszę się że wszystko ok. Witamy nowa mamę. Ines wychodzi na to że dziewczynki nasze to niezłe rozrabiary bo moja to szaleje bez przerwy. Aż się boje pomyśleć jak będę panikowac jak sobie pośpi dłużej któregoś dnia i jej nie poczuje przez pare godzin. Ja właśnie jadę do kliniki i nowego lekarza. Obejrzę porodowke i sprzet. Ciesze się:-)