Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oinone

600kcal po kopenhaskiej aby jeszcze troszke zrzucic i pozniej utrzymac wage :D

Polecane posty

Witam serdecznie Wczoraj ukonczylam diete kopenhaska z sukcesem i 5kg mniej :D Postanowilam przejsc na diete 600kcal (na kopenhaskiej tyle wynosila mniej wiecej codzienna dawka kalorii) zrzucic jeszcze kilka kilogramow i potem sukcesywnie zwiekszac ilosc kalorii z kazdym tygodniem aby uchronic sie przed efektem jojo Jesli ktos chetnie chcialby przejsc przez dietke ze mna to zapraszam serdecznie ;)

wcale nie trzeba jeść tak mało kalorii żeby nadal chudnąć po kopenhaskiej, ja wytrzymałam na kopenhaskiej 10 dni bo umierałam z głodu schudłam 4kg i przeszłam na dietę south beach na której schudłam w pierwszych dwóch tygodniach 3kg a sporo jest wtedy ograniczeń potem rozszerzając dietę w 2 fazie i -5kg w miesiąc więc nie koniecznie trzeba się tak ograniczać w kaloriach żeby nadal chudnąć ;)

Jem 4posilki dziennie o 9, 12, 15 i 18ostani kazdy po 150kcal - niby nie duzo ale po kopenhaskiej na prawde nie duzo trzeba zeby sie najesc :D:D:D Dzisiejszy jadlospis 9:00 sniadanie: Mala kawka bez cukru - 1kcal mleko laciate 2% 150ml - 75kcal weatabix (ciasteczko owsiane/otrebowe)1szt (21g) - 76kcal razem 152kcal 12:00 IIsniadanie: 3kromki pieczywa chrupkiego - 74kcal serek ziolowy almette 35g - 82kcal razem 156kcal 15:00 obiad 2 chlebki otrebowe - 76kcal poledwica sopocka 31g - 43kcal pomidor 60g - 12kcal serek twarogowy do smarowania z lidla 25g - 15kcal razem 146kcal 18:00 kolacja jogurt danone vitalinea0% 125g malinowy - 53kcal makaron pelnoziarnisty 30g(suchego) - 97kcal razem 150kcal Razem kalorii na caly dzien: 604 :)

witam dietowiczka tylko ze ja mam do zrzucenia troche wiecej niz 3kg jeszcze A diete sb lubie i przejde na nia jak juz dojde do normalnej ilosci kalorii na dzien - jesli bede miala jeszcze cos do zrzucenia to od I fazy a jak nie to od razu na III :) Bo na prawde nie chcialabym teraz jojo a poza tym rozciagnac sobie zoladka Jem 600kcal i staram sie wybierac zdrowe produkty Mimo ze jem tylko! 600kcal jestem bardzo najedzona

Poza tym dieta o obnizonej ilosci kalorii bardzo mi odpowiada Ja skonczylam kopenhaska i o dziwo w ogole nie bylam na niej glodna a teraz na 600 tez jest super i sie nie mecze - glodna nie chodze - wrecz przeciwnie :D

Ja Ci tylko napisałam jak to u mnie podziałało, jakiś 2 dni przerwy miałam między kopenhaską a SB i 1kg mi wrócił w tym czasie chociaż jadłam malutko bo 3 posiłki, więc jojo może nastąpić nawet jak się mało je. Miałam wagę 73kg jak startowałam z SB, schudłam 11kg wtedy a teraz po dłuższej przerwie i utrzymaniu wagi kończę swój cel wagowy ;)

No to super! gratuluje spadku wagi :) Tak to z dietami jest ze na jednych dziala a na innych niekoniecznie ;) Dobrze ze znalazlas taka diete ktora sie sprawdzila ;) Ja bylam 1szy raz na kopenhaskiej i chce zobaczyc czy bede dalej chudnac przy niskiej podazy kalorii No i jeszcze jedno 600kcal to wcale nie jest malo jedzenia - zalezy co sie je, bo jakbym pewnie zjadla normalne posilki (mimo ze mniejsze) takie jak przed dieta to bym zjadla co najmniej 3xwiecej kalorii A tak sie pilnuje i jest ok ;) hihi chyba lepiej mi wytrzymac na diecie jak mam jakies scisle okreslone zasady hehe ze tego tyle i tyle i tamtego tyle i tyle hehe Pozdrawiam

Gość a ja bym dodala wiecej
warzyw w twojej dietce ;) np fasolke szparagowa,kalafior,brokul,do tego lyzeczka bulko tartej ,jajko albo piers z kurczaka,obiad musi miec ok 300 kcal!!!

Po 1 bede ignorowac glupie komentarze. komentarz swiadczy o czlowieku ktory go pisze wiec nie chce sie wdawac w dyskusje bo i nie ma z kim (dotyczy komentarza od blada twarz) Po 2 BULKI TARTEJ?? kto na diecie je bulke tarta?? i pewnie jeszcze z tluszczem?? fakt warzyw bylo dzis malo ale to dlatego ze dzis jadlam to na co mialam ochote na diecie kopenhaskiej a nie moglam Kto powiedzial ze obiad ma miec 300kcal?? Wiem ze dieta jest restrykcyjna i radykalna ale jakbym obiad zjadla 300kcal to bym musiala zjesc tylko dwa lub 3 posilki dziennie a wole wiecej a mniejkalorycznych

Witam serdecznie w kolejnym dniu Dzisiaj juz po sniadanku pol jablka(70g) - 35kcal jogurt vitalinea 0% 125g - 53kcal chrupki orkiszowe bio 10g - 28kcal jagody jogi suszone 4g - 12kcal pestki slonecznika 4g - 22kcal razem dokladnie 150kcal ;) wazyc bede sie raz w tygodniu w poniedzialek Pozdrawiam

12:00 3kromki pieczywa chrupkiego 80kcal ser twarogowy do smarow Linessa 50g 30kcal kawa inka duza 250ml - 27kcal mleko do kawy 2% 30ml - 15kcal razem 153kcal :D:D:D

dzisiejsza kolacja jajko (55g) 80kcal ziemniaczki (75g) 58kcal ogorki kiszone (100g) 11kcal razem 149kcal i do tego jeszcze herbatka owocowa :D Jesli chodzi o ziemniaki to zawsze jadlam troche wieksze porcje ale tym razem taka porcja w zupelnosci mi wystarczyla na ten moj skurczony zoladek :D:D:D Liczba kalorii zjedzonych dzisiaj 602 :D dzielnie ciagle trzymam sie w normie i to bez jakichs wiekszych wyrzeczen

Zapraszam wszystkich ktorzy ukonczyli diete kopenhaska i dalej chca sie odchudzac nie koniecznie na 600kcal :D:D:D

dzisiejsze menu sniadanie (super pyszna kanapka) kawa inka duza 28kcal pol kromki chleba zytniego (35g) 64kcal 2plasterki poledwicy sopockiej (30g) 41kcal serek twarogowy do smar linessa (15g) 9kcal salata lodowa (5g) 1kcal dwa plasterki pomidora (30g) 6kcal razem 149kcal :D:D:D

II sniadanie twarog lekki 0% (90g) 77kcal rzodkiewka (50g) 7kcal cebulka czerowna (20g) 6kcal 3wafle ryzowe ze slonecznikiem(kupiec) 55kcal herbata ziolowo-owocowa(bio-active) 3kcal RAZEM 148kcal :D:D:D

wlasnie zauwazylam ze nie napisalam menu z wczorajszego obiadu ;) no to teraz :) soczewica zielona(30g suchej) 94kcal cukinia (95g) 15kcal pieczarki (100g) 16kcal cebulka czerwona (30g) 10kcal kawka inka mala 14kcal RAZEM 149kcal

Pisz dalej menu oinone. Może się pod nie podepnę :)po skończeniu kopenhaskiej, dzisiaj jest mój dzień dziesiąty. Trzymaj sie.

lososiek - zapraszam serdecznie ;D To juz Ci nieduzo zostalo na kopenhaskiej ;) nalepsze dni haha ostatnie Powodzenia kochana Trzymam kciuki

obiadek :) krupnik 250ml 86kcal grapefruit (180g) 54kcal RAZEM 140kcal

Gość ale mało!!!!
jw

Gość ale mało!!!!
teraz jesz mniej niz na kopen ?

Nie, teraz jem wiecej. Na kopenhaskiej srednia ilosc kalorii na dzien to 500 tyle ze tam bywa roznie jednego dnia 400 innego 700 itd ale srednia to ok 500kcal Ja teraz jem 600 najadam sie do syta i mam zamiar zwiekszac ilosc kalorii z kazdym tygodniem ;D Zeby nie przejsc od razu z kopenhaskiej na np 1200-1500kcal tylko powoli

Gość ale mało!!!!
ja widze krupnik i owoc :P)

dzisiejsza kolacja 18:00 brokuly gotowane na parze (100g) 30kcal piers z kurczaka pieczona bez tluszczu (100g) 105kcal herbatka owocowo-ziolowa 3kcal razem 135kcal RAZEM na caly dzien 576kcal potem zjadlam jeszcze jablko czyli 65kcal Razem 641kcal :)

Dzisiaj juz wieczorem chodzila za mna chec podjadania - na szczescie udalo sie ja stlumic jablkiem :D Aby uniknac takich sytuacji w przyszlosci zmieniam troszke menu na 5 posilkow dziennie - dodaje jeden wieczorem, bo ja na ogol klade sie pozno spac (czasem bardzo pozno) a ostatni posilek jadlam o 18 to troche za wczesnie Tak wiec dodaje jeden posilek ok g 20 i zmianiam kalorycznosc pozostalych Teraz bedzie tak Sniadanie 150kcal II Sniad 100kcal Obiad 150kcal Podwieczorek 150kcal Kolacja 100kcal Razem 650kcal :D:D:D Zobaczymy czy to menu zda egzamin, Poprzednie nie bylo zle ale brakowalo mi tego jednego posilku ;) Aha no i od jutra biore sie ostro za cwiczenia Pozdrawiam

Gość ale mało!!!!
ale tylko były dwa posiłki w ten dzien?

Nie, no to tylko na obiad bylo :) wczesniej jest jeszcze sniadanie i IIsniad opisane tylko miedzy te posilki a wczorajszy obiad(czyli krupnik i grejfrut hehe) to wpletlam obiad z przedwczoraj dlatego taki misz masz sie zrobil (bo zapomnialam obiadu napisac we wtorek )

Dzisiejsze sniadanko 3kromki pieczywa chrupkiego 68kcal 1plasterek poledwicy sopockiej(15g) 21kcal serek almette (15g) 35kcal kilka plasterkow ogorka (50g) 8kcal kilka plasterkow pomidora (60g) 12kcal herbata ziolowo-owocowa 3kcal RAZEM 147kcal :D