Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasza manna :)

Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną- sklep odzieżowy:)

Polecane posty

cześć dziewczyny! Zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną do sklepu odzieżowego. Wiem, że mam duże szanse na zdobycie tej pracy, bo zauważyłam od razu, że spodobałam się "przyszłej szefowej" już przy składaniu CV (mały komplemencik, że już widzi, że jestem energiczna i wesoła dokładnie taka jaką szuka). No i już po weekendzie dostałam od niej tel. Chciałabym dodatkowo zapunktować swoim ubiorem. Na co dzień noszę się raczej zwyczajnie i bezpiecznie. W sumie od zawsze nosze te ciuchy, które wiem, że modne będą dłuższy czas. A dziś (bo jutro rozmowa) chciałabym kupić coś specjalnie na nią. Pomóżcie proszę. Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, ale kilka dni temu pochowałam swojego jedynego dziadka i oczywiście jestem w żałobie, więc wolałabym jakieś stonowane kombinacje :)

Gość podlasianka***
najlepiej załóż coś z w klimacie ubrań jakie ona ma w tym sklepie:) chyba ze to sklep dla "puszystych"

Trudno powiedzieć, bo ja pracowałam raczej albo w branży gdzie zupełnie na strój nie zwracało się uwagi, albo w eleganckich miejscach, gdzie nie wypadałoby się tak ubrać. Moim zdaniem róż na rozmowę kwalifikacyjną i to w żałobie to faux pas. Postawiłabym na elegancką klasykę. Poza tym zależy to od rodzaju Twojej urody. Pomijając temat żałoby (fiolet + czarny), ubrałabym się w klasykę + rozświetlającą bluzkę albo jakiś barwny akcent (kolczyki, korale). Czyli kolory szary, czarny lub granatowy, ew. kolorowa bluzeczka

Ale tak na temat? W co się odziać? :) Zależy mi na tej pracy, bo u nas jest bardzo ciężko z pracą. Nie jestem na bezrobociu długo, bo jakiś miesiąc, ale powoli kończą mi się oszczędności :)

Gość podlasianka***
jak typowo młodzieżowy to spoko, kozaki, rurki i jakś sweter jak najbardziej ok.

Wiem, że to nie typowy strój na rozmowę, ale na wielu forach czytałam, że teraz chodzi się ubranym w taki sposób, w jaki będzie przychodziło się do pracy. Tak, jak np moja koleżanka starała się o pracę w przedszkolu. Poszła wystrojona na galowo. Usłyszała, że nie musiała się tak stroić i następnym razem ma przyjść ubrana raczej swobodnie bo nie jest powiedziane, że nie będą chcieli posadzić ją z dziećmi i zobaczyć jaki ma z nimi kontakt. Inna koleżanka tez rozmowa o pracę (nie pamiętam gdzie). Poszła ubrana tak jak w pierwszym zestawie który tu wkleiłam, UŚMIECHNIĘTA I WYLUZOWANA. Usłyszała, że przed nią to była taka sztywniara na apelowo ubrana itd. Więc chyba faktycznie coś w tym musi być, żeby przychodzić tak, jak się wyglądać będzie na codzień

Przykre, że ludzie mają problemy z taką prostą sprawą jak ubiór. oddaj mi ta pracę a ja będę wiedziała jak się ubrac skoro ty nie wiesz. ;) Ale wracając do tematu to ta bluzka nietoperz odpada, pierwszy zestaw lepszy. Mogą byc spodnie takie jak na zdjęciu albo inne eleganckie rurki aby nie dzinsy, do tego albo elegancka bluzka np koronkowa albo prosty top i żakiet, moze byc tez sukienka prosta albo spódnica i bluzka. chociaz ja nie lubie kozaków do sukienkek więc założyłabym spodnie. Jesli masz żałobe to nie musisz szalec z kolorami ale na czarno tez sie nie ubieraj, mogą byc np brązowe spodnie, bezowa marynarka i biały top, albo czarne spodnie i szara bluzka a jedynie broszka czy bransoletka w kolorze

typowo galowy strój tez odpada musi byc elegancja ale taka przełamana

Lipsss Dziękuję za uwagę. Ja nie mam z tym problemu. Poradziłabym sobie na pewno sama, ale chciałam zaczerpnąć jakiejś porady :). Bo niestety zwykle wyglądam zwyczajnie i no cóż...nudno. Ale dziękuję :)

Gość 5 zloty za godzinke
ee za 5 zloty na godzine to Cie przyjmie nawet jak zalozysz fartuch

podlasianka*** Czarne spodnie mam, czarne kozaczki są. W takim razie musze kupic coś jasnego na górę.. :) chyba żakiet taki sportowo-elegancki.

Dodam, że nie chodzi o sztywny strój, ale są wymogi jak należy ubierać się na takie rozmowy, choć nie wszyscy sie do nich stosują oraz w niektórych branżach mile widziana jest kreatywność. Strój elegancki nie znaczy sztywny, galowy i trzeba nauczyć się być swobodnym także w takich ciuszkach. Natomiast beżowy nietoperz z linka jest poniżej wszelkiej krytyki i na rozmowę kwalifikacyjną jest wręcz nieprzyzwoity. Nie starasz się wszak o pracę pani do płatnego towarzystwa, by świecić biustonoszem - w dodatku pracodawczyni może poczuć się zagrożona.

Czarna Izabela Chyba masz rację. Prawdę mówiąc miałam ją na sobie może 2 razy? W sumie pewnie i tak bym jej nie ubrała, bo nie czuję się w niej dobrze. Może dodam jeszcze, że szefowa jest młoda kobietą ( dałabym jej góra 30 lat - ale to takie maksimum) i taka widać miła, elegancka, ale z nutką hmm... pikanterii? :)

Ja na rozmowę do obecnej pracy ubrałam się w prosty szary garnitur, ciemnoczerwoną koszulę z żabotem, szare botki i duże widoczne kolczyki. W Twoim wypadku uważam, że przynajmniej marynarka/żakiet musza byc. Moze nie przeszkadzać mniej elegancka koszula czy jeansy albo kolory "niebiznesowe", ale raczej nie wszystko naraz