Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alutka277

moja przyjaciółka spotyka się z moim ex

Polecane posty

Gość nie rozumiem..
dlaczego mając męża chcesz mieć wpływ na jego życie? Nie powinnaś, ale trochę rozumiem, jakiś sentyment masz, może Ci do końca nie przeszło. Twoja przyjaciółka powinna wykazać się większą empatią i nie opowiadać Ci ze szczegółami, jak jej z nim dobrze, ale.. może nie przyszło jej do głowy, że Cię to jeszcze boli. Może myśli, że skoro jesteś pół roku po ślubie, to jesteś bardzo szczęśliwa. Podjęłaś decyzję o małżeństwie, więc powinnaś być, ale.. może coś Ci zostało z tamtej miłości. Moja rada jest tylko jedna: poproś koleżankę, żeby trochę ograniczyła swoje opowieści o tym związku. Wytłumacz jej, że mimo wszystko nie do końca zapomniałaś to, co między Wami było. Nie masz prawa żądać od nich, żeby zakończyli ten związek, ale masz prawo nie chcieć wysłuchiwać o tym szczegółów. Być może rozluźni się znajomość z przyjaciółką, ale.. może tak musi być. Każda z Was ma prawo do szczęścia, Ty swoje znalazłaś - Z MĘŻEM.

Gość gość
Mi się wydaję, ze powinnas zerwac wszelkie kontakty z Twoja tak zwana przyjaciolka, nie jest tego warta najpierw Cie pocieszala po Nim a teraz opowiada jak Jej z Nim cudownie. Nie bylabys zla gdyby Twoj ex byl z jakas inna dziewczyna, ale to przeciez Twoja przyjacilka, przynajmniej za taka sie podaje. Jest taka niepisana zasada miedzy znajomymi, ze bylych chlopakow/dziewczyn sie nie tyka i koniec kropka. Gdyby cenila sobie Twoja przyjazn nigdy by tego nie zrobila. Niestety ja jestem w podobnej sytuacji. Szczescia zycze z mezem.

Gość ostatni gosć
skoro to Twoja przyjaciółka to dlaczego jej nie powiesz, ze nie chcesz słuchać ze szczegółami jak im ze soba dobrze? Nie bardzo rozumiem, przecież z przyjaciółką powinnaś byc szczera... Tak, moim zdaniem, ona załozyła, ze skoro masz meza, jesteś szczęśliwa, nic do tamtego nie czujesz- też bym tak załozyła. Wiec jak powiesz jej otwarcie, ze dziwnie Ci się tego słucha, pewnie zrozumie i przestanie. Jaki Ty masz problem???